İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

SAMSUNSPOR EYÜPSPOR MAÇININ ARDINDAN

SAMSUNSPOR EYÜPSPOR MAÇININ ARDINDAN

               Ligde ikinci sahamızda ilk  maçımız olan Eyüpspor maçını  izleme imkanı buldum. İlk maçımız Altay maçını 2-0 kazandık fakat ben yazımda takımımızı beğenmediğimi ifade etmiştim.

Eyüpspor maçında neler gördüğüme gelince,denklerin mücadelesinde fazla hata yapan kaybedecekti .Amatör takımın yapmayacağı iki hata yapıldı 2 gol oldu onlarda olmasa maçın berabere bitmesi mukadderdi.

              Eyüp kalecisi Harun  19 dakikada ayağıyla topu oyuna sokuyor sag kanattaki oyuncuları atılan topu aldığında defansımız 3 e 2 durumunda yakalanıyor ve golü yiyoruz ,bu  kadar masraf edilen bir takımda bu hata nasıl olur anlamıyorum.

              34 dakika civarı sağ taraftan bir orta yapıyoruz, kaleci Harun topa çıkıp çıkıp çıkmama da  tereddüt yaşıyor, defansta kafa ile uzaklaştırmıyor arkada topla buluşan Laura gereğini yapıyor ve maçı beraberliğe getiriyor.

              Gol öncesi oynadığımız 5 dakikalık futbolu maç içinde ara ara 45 dakika oynamamız gerek ki başarılı olabilelim.

              Kısacası bu harcanan paranın karşılığı değil, bu ifadem Eyüp takımı içinde geçerli onlarda en az bizim kadar ve daha da  fazla para harcadılar .

              Geçen yıldan Fofana ve Osman dışında 11 de başka sporcumuz yok  hadi uyum diyerek 5 maç bekleyelim ama ben takır takır şampiyonluğa giden bir Samsunspor izlemedim.

              Defansımız rahat gol yer ,Orta saha geçen seneden diri,Saviçeviç den verim alamadık yerine transferimiz 10 numaramız Boldrinkalteli bir ayak ama 90 dakika oynayacak gücü yok.

               Santrafor laora ile bu iş gitmez gibi duruyor. Alternatifi Ahmet’i yeteri kadar izleyemedik.

               Celil göz doldurdu mücadelesi ile.Haris hızı ve çabukluğu ile ben varım dedi. Alim oturmuş gibi.Fofanailaçlık ,Diğerleri vasattı Eyüp maçında.

               Maç denk ekiplerin mücadelesi şeklinde geçti ve berabere bitmesi doğru olandı. Ekonomik değerlerimizde birbirine yakın olduğu için sonuç normaldi.

               Karşı takımın hocası İbrahim Üzülmez’edeğinmekistiyorum.İyiki bizim hocamız değil, hakemle konuşmak en ufak olayları 4 hakeme şikayet etmek, ilk yarı bitiminde orta hakeme giderek serzenişte bulunmak vb bir yığın gereksiz hareketleri ona maç kazandırmayacaktır.Türkiyede büyüklerde oynamış ve Milli bir sporcunun bu acziyeti beni üzdü.

Takımının 5 dakikada verdiği 3 gol pozisyonunu analiz etmek yerine bu tür basitliklerle hakemler üstünde baskı oluşturarak maç kazanma fikrinden acilen uzaklaşmalıdır.

               Bayram Bektaş ona göre daha olgun bir profilçizdi, değişikliklerle oyuna müdahale etti ama çözüm üretemedi.

               Haftaya Erzurum deplasmanında bize Ekonomik olarak denk olmayan takımlardan Erzurum ile oynayacağız. Bizim değerimiz 9 milyon Euro onlar 3,5 milyon Euro o yüzden kâğıt üzerinde kazanmamız gerek ama futbol sahada oynanır ve kazanılır.

              Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi