İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ARTIK FARKLI BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI (1) TFF 1.LİG EN ÖNEMLİ ŞAMPİYON ADAYI GÖZTEPE

ARTIK FARKLI BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI (1) TFF 1.LİG EN ÖNEMLİ ŞAMPİYON ADAYI GÖZTEPE

 

             Bu yazıyı sezon sonunda hatırlatmak üzere buraya gerekçeleri ile beraber bırakıyorum.

             Bu Öngörümün  2 sebebi var Birincisi Kulübün Spordan anlayan bir yabancı yatırımcı tarafından alınması, ikincisi  Turgay Altay gibi bir hoca ile çalışıyor olmaları.

              Her zaman Futbolun bilinmez bir oyun olmadığını yazıyorum, kuralları kaideleri  belli ,bilimsel verileri dünyada ortaya konmuş ve daha çok çalışan, özveri gösteren ,planlamalara sadık kalan ülkelerin başarılı olduklarının altını çizmeye çalışıyorum

              Göztepe örneği Başkanından hocasına kadar fikirlerimle örtüştüğü için paylaşmak istiyorum.

              1990 yıllarda Ankara da Zırhlı birlikler komutanlığında  askerlik yaparken  M 1 - G 1 tüfeklerle eğitim yapar ,G-3 tüfeği de çok saygın görünürdü gözümüze,T 47 tanklarını modernize etmekle övünürken Alman leopar tankları sayılı idi ve tabiki hiç biri bizim üretimimiz değildi.

           Biz niye bunları üretmiyoruz bu tahta 2 dünya savaşı tüfeğini kullanıyoruz diye düşünür  Almanlara niye bu tankları almak için mahkûmuz niye üretmiyoruz diye düşüncelere ve sohbetlere dalardık arkadaşla.

          Şükür ki bu alanda müthiş mesafe katederek dünyanın sayılı ülkeleri arasına girme mücadelesini Silah sanayiinde kazandık.

Eksik olan ne ise bulmuş ve başarmıştık.

Futbolla alakası ne derseniz bu girizgahınsonraki yazılarımda Göztepe Başkanı Danimarkalı SportRepublic şirketi CEO’su RasmusAnkersen ve hocaları Turgay Altay sözleri üzerinden bunu açılamaya çalışacağım.

Futbolda Ülke olarak ve kulüp bazlı Dünya ve Avrupa Ülkeleri arasında iyi bir durumumuz olmadığını görmek için müneccim olmaya gerek yok. Almanya ,Fransa,İtalya ,İspanya,Rusya takımları ile başa baş oynadığımız gün başarmışız demektir.

           Bu başarı süreklilik arz etmeli   ve yıllar itibarı ile kalıcı olmalıdır yoksa bir parlayıp yıllarca sönmenin başarı ile bir alakası olamaz.

           Devam edeceğiz sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi