MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

İNSANLIK ÜZERİNE

İNSANLIK ÜZERİNE

 

Çok değerli Haber Expres gazetesi okuyucuları, insan içinde bulunduğu, kendini mutsuz eden sinirlilik alınganlık, kaygılı olmak gibi durumları kabullenmekten ve bu tür düşünce kalıplarından, bahanelerden kurtulabilmeli, kurtulabilmeliyiz.

 Bunun için insanın kendi kendini iradesiyle terbiyesi mümkündür… Öncelikle bilinmelidir ki insan beden ve ruh olarak iki farklı açıdan değerlendirilmelidir. Ama aynın zamanda huzuru ve mutluluğu, kendisiyle barışık olabilmeyi sağlaması için bedeni ve ruhu uyum içinde olmalıdır.  Birçok bunalımın buhranın veya huzursuzluğun temelinde beden ve ruhun uyumsuzluğu yatmaktadır. Bünyemizi bedenen ve ruhen dengeye getirmek için; Bedenen ve ruhen doğru beslenmeliyiz.  Peki ruh neyle beslenir? Ruh; inanç, iyilik, sevgi, şükür, ilim vb. manevi değerlerle beslenir. Ruhun ilgi alanına giren tutum ve davranışlarımızı kontrol edebilmeliyiz.  Örnek olarak duygularımızı kontrol etmeyi öğrenmeliyiz. Aşırılıktan kaçınmalıyız. Sürekli şikayet etmeyi bırakmalıyız.tembellik etmemeliyiz. İyilik için adım atmalıyız. Kötü davranışlarımızdan vazgeçmeliyiz. Doğru ve yanlışlarımızı ahlaki ve sosyal kurallar çerçevesinde değerlendirmeliyiz. Teşekkür etmeyi bilmeliyiz.  Hatalarımızı kabullenmeli ve tekararlamamaya özen göstermeliyiz. Hepsinden önemlisi şükür ve sabırla her şeyi yoluna koymak için çabalamalıyız. Mütevekkil bir ruh halini yakalamayı amaçlamalıyız.

 Unutmayalım ki ; hayat, irademizin kuvveti doğrultusunda şekillenir. Her zorlukta şikayet eden insanoğlu, hayatı sevgiyle ve sabırla kabullenmek için gösterseydi , dünyada daha yaşanabilir bir yer olurdu. İnanın ki; Sevgimiz ve insanlığımızla, öfkelerin , endişelerin, korkuların üstesinden gelebiliriz. Sorunun değil, çözümün içinde olabiliriz. Kendini fark et, dünyayı fark et. İyiliği fark et, huzuru keşfet. Huzurun zemin olduğu dünyada, mutluluk gökyüzü olur.

Sevgiyle kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi