S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

İçsel Muhasebe

İçsel Muhasebe

2021 yılı benim için zorlandığım anlar yoğun olsa da iyi ki dediğim anlar da yaşadım. “Neden benim başıma geldi” diye bir cümle içimden bile geçirmedim. Çünkü biliyorum ki bu zor anların verdiği muazzam bir kaynak ya da güçlü mesajlar vardı, o mesajların emin adım attıracağı güzel yollar vardı. En mühim mesajı ise “önce sağlık olsun geriye kalan her şey hallolur” idi.

Geçmişi yeniden çerçeveleyerek “bak böyle olmuyor ama daha iyi şeyler var onlara yönel” duygusuna geçilmenin bir gelişme, bir öğrenme, bir aydınlık alanı olduğunu gördüm.

Öğrenci olarak kalmanın güzelliğini yaşadım ve ömür kotam dolana kadar da devam edeceğim. Öğrendiğim her yeni şey hayatımı daha anlamlı ve keyifli kıldı.

Bazı şeyler için mücadele etmekten vazgeçmek bir yenilgi olmadığını ve daha hak edilen bir yere yöneleceğini gördüm.

Bir iş, bir hedef, ya da bir ilişki eğer senin için bitmiş ise, enerjini seni iyiye taşıyacak yeni şeylere harcamanın önemini anladım.

Elinden gelenin en iyisini yaparak küçük adımlarla ilerlemenin mükemmel olmaktan daha mühim olduğunu gördüm.

Eski alışkanlıkları gözden geçirerek yeni alışkanlıklar belirlemek için bazı takvim günlerinin bir fırsat olduğunu deneyimledim.

Ve sonunda “iyi ki de olmuş” dediğim anların çokluğunu gördüm.

Elbette ki hayatımızın kontrolü tamamen elimizde değildir ve çokça belirsizlikler vardır. Şems-i Tebrizi umutlu olmanın değerini şöyle ifade etmiştir; “Kader; yolun tamamını değil, sadece yol ayrımlarını verir. Güzergâh bellidir. Ama tüm dönemeç ve sapaklar yolcuya aittir. Öyleyse, ne hayatın hâkimisin, ne de hayat karşısında çaresiz.”

Diyebilirim ki dünya olarak çok zor günlerden geçiyoruz. Mehmet Akif Ersoy’un; “Âtiyi karanlık görerek azmi bırakmak... Alçak bir ölüm varsa, emînim, budur ancak… Ye's öyle bataktır ki; düşersen boğulursun. Ümîde sarıl sımsıkı, seyret ne olursun!” zor anlarda ümitle ilgili söylediği ne güzel bir vasiyettir.

“Ben 2022 yılının sonunda nerede olmak istiyorum?” Herkesin bu soruya vereceği cevaplar çok farklı olacaktır.  Sağlık, kariyer, gelişim, ilham vermek, kendimizin daha iyi versiyonuna ulaşmak… vs. Önemli olan mutlu olunacak bir vizyona sahip olmaktır.

Eminim her birimizin 2022 yılı için harika planları ve hedefleri vardır. Öncelikle kalbin ve beynin bu hedef ve planlara varılacağına inanması. Sonrasında düzenli ve minik adımlarla yol haritasında ilerlerken yolculuğun keyfine varmaktır.

Ama üzerinde düşünüp cevaplamanız gereken sorular vardır:

-              Vakit ayırdığınız şeyler sizi hayallerinize ulaştıracak şeyler mi yoksa uzaklaştıran şeyler mi?

-              Seni daha iyi geleceğe taşıyacak olanlar neler? Peki onlara odaklanabiliyor musun?

-              Hayatınızda arınmanız gereken fazlalıklar nelerdir?  Dolabınızda kullanmadığınız kıyafetler, toksit enerjisi olan insanlar, zamanınızı heba ettiren alışkanlıklar (Tv izlemek, Sosyal medya…), takıntılı düşünceler, fazla kilolar… liste uzar gider.

-              Hayatınızın yönünü kendiniz mi belirliyorsunuz?  Yoksa başkalarına müsaade mi ediyorsunuz?

 

Ayrıca;

Yaşam seviyenizi yükseltmek istiyorsanız işin özü kendiniz üzerinde çalışmaya odaklanmaktır. Size değer yükleyen dışarıdan nasıl göründüğünüz değil, içinizde kim olduğunuzdur.

 Sahip olduklarınıza şükredip onların tadına vararak yaşamak mutlu olmanın önemli bir kaynağıdır.

Dünyada her şey dengededir. Olması gerektiği kadar anlam yüklemek, değer biçmek, kendi çerçevesinde duygu yüklemek gereklidir. 

2022 yılı seyahat edip anılar biriktireceğiniz, sevdiklerinizle güzel vakit geçireceğiniz, zihne iyi gelen eylemlerin var olduğu, tatlı sürprizlerle dolu, sağlıklı, huzurlu ve bunların hepsinin bolca yaşanacağı bir sene olmasını dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR Arşivi