S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

1 – 7 MART MUHASEBE HAFTASI

1 – 7 MART MUHASEBE HAFTASI

 

13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe giren 3568 Sayılı Meslek yasasına istinaden 117 bin 480 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve 4 bin 800 Yeminli Mali Müşavir ülke genelinde faaliyet göstermektedir.

“MESLEĞİMİZ ÇOK KIYMETLİDİR”
Bir Mali Müşavir 8 yıl, bir Yeminli Mali Müşavir 18 yılda zorlu sürece haiz eğitim, staj, mesleki bilgi ve tecrübesi ile sınavlarda başarılı olarak ruhsat almaya hak kazanmaktadır. O nedenledir ki; Mesleğimiz çok kıymetlidir. Kamu ile işletmeler arasında köprü görevi gören Mali Müşavirlerin, vergi gelirlerinin toplanmasında ve vergi kayıplarının önlenmesindeki rolü çok büyüktür. Kaliteli hizmet sunumuyla hem işletmelerin varlıklarını sürdürebilmeleri hem de kamu maliyesinin güçlenmesinde büyük bir değere sahiptir.

“HAYATİ ÖNEME SAHİP HİZMETLERİNİ BÜYÜK BİR ÖZVERİ İLE SUNAN MUHSEBECİLERDİR”
İşletmelerin kurulumundan tasfiyesine kadar yanında olan, Devletin vergi gelirlerinin artmasına katkı sunan Mali Müşavirlik mesleğinin, işbirliği ile çözüme kavuşacağına inandığım sorunları da elbette mevcuttur. Mali Müşavirlere yeşil pasaport, uygulanabilir mali tatil, tahsilat sorunları, mücbir sebep hali kapsamının genişletilmesi, KDV indirimi, sade vergi sistemi, tüm verilerin bir sitemde toplanması ve ilgili kurumların bu merkezden bilgi alması gibi konular çözüme kavuşturulması beklenen sorunlardandır. Hayati öneme sahip hizmetlerini büyük bir özveri ile sunan Mali Müşavir ve Yeminli Mali Müşavirlerin  1 -7 Mart Muhasebe haftasını kutluyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR Arşivi