İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

HÜSEYİN EROĞLU BAŞARACAK (2)

HÜSEYİN EROĞLU BAŞARACAK (2)

 Hüseyin Eroğlu kimdir,Çağlar Söyüncü’leri Cengiz Ünder’leri A Milli Takım’a armağan eden, Avrupa’da Premier Lig’de oynatan; Barış, Kerim, Alican, Erce gibi isimlerini Süper Lig’in en üst düzey takımlarına gönderen bir kulübün hocası.

    Türkiye’de bir takımda en uzun süre görev yapan teknik direktör unvanını elinden bulunduran Hüseyin Eroğlu, 10 yıllık başarı formülünü “GETS” adını verdiği yöntemle açıkladı. “Gelişim-Takım Mühendisliği-Sistem” kelimelerinden oluşan “GETS” sayesinde iki şampiyonluk kazanıp bir play-off finali oynadığını, onlarca yıldız futbolcu yetiştiğini ifade eden Eroğlu, “Gelişim; oyun, oyuncu, teknik ekip, takım ve kulüp için ilk şart. Bu blokta gelişimi sağladığınız anda yapınızın ilk ayağı oluşuyor.

    Altınordu’dan Avrupa’ya 7 futbolcunun transfer olduğunu, Süper Lig ’de ise 27 oyuncusunun bulunduğunu belirten Eroğlu, “Sadece gençler değil 30 yaşındaki oyuncu da gelişir. Gelişen oyuncu, oyunu ve takımı geliştirir. Takım mühendisliği ise formülün ikinci ayağı. Optimum bütçeyle kadro kurmak ve bu kadrodan en yüksek verimi almak gerekiyor. Bunu başardığınız taktirde artık iki ayak üzerinde yürümeye başlayabilirsiniz” diye konuşan

    Türkiye’ye son 10 yılda iki bine yakın yabancı futbolcu geldiğini, gelişen ve transferinden para kazanılan oyuncunun sadece bir elin parmakları kadar olduğunu hatırlatan Eroğlu, “Takım mühendisliğiniz yoksa her sezon onlarca futbolcu transfer eder ve ne yazık ki oyuncuya dayalı sistem sizi yönetmeye başlar. Oysa sistem, tam bu noktada devreye girerek sizin üç ayakla yere sağlam basmanızı sağlar. GETS adını verdiğimiz formül, işte bu yüzden başarının gerçek formülüdür” ifadelerini kullanan kişidir hocamız.

    Transfer olup Samsuna geldiğinde ;Bir yola çıkıp yürümeye başladık. Sonunda Süper Lig, mutluluklar ve sevinçler var. Başaracağız, birlikte başaracağız. Birbirimize ne kadar güzel bir yolculuk olduğunu anlatacağız sezon sonunda...

    Kazanmak için her şey mubah değildir. Güçlü olarak kazanmak önemli. Futbolu biraz daha oyun ve oyuncu üzerinden geliştirmeliyiz. Avrupa futbolu ile aradaki makas açılıyor.

    Burası er meydanı.,A takım forması kimseye verilmez, alınır. Bizim için şampiyonluk, buradan Avrupa'ya gitmenizdir..

Bütçemiz 10 milyon lira. Elimizdeki oyuncuları en iyi şekilde geliştirip, yarıştırmak biz antrenörlerin en önemli görevi. Oynadığımız rakiplerin hem oyuncu kadroları hem bütçeleri çok güçlü. Onlarla yarışmak için çok çok çalışmamız gerekiyor."demekte Hüseyin Eroğlu.

    Ve hakkında ;

    Üretim yapıyor muyuz, hayır... Kim yapıyor, Altınordu...  Kim nerden alıyor, Altınordu'dan...Şenol Güneş

    Mustafa Denizli'yi maçtan önce ve maçtan sonra tebrik ettim, sarıldık, beni ne kadar başarılı bulduğunu söyledi. Fatih Terim, Abdullah Avcı ve Mehmet Altıparmak gibi değerli isimler de beni arayıp tebrik etti bu da beni mutlu etti."

    Denilen kişidir……

    Bu Adam mı Samsunspora az gelecek….

    Az gelmezde fazla gelip göndermeye kalkabilir söylenecek yeni bir sözü olmayanlar.

    Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi