Hasan TOPUZ

Hasan TOPUZ

HANİ ONİKİ EYLÜL’ÜN İZLERİNİ SİLECEKTİNİZ?

HANİ ONİKİ EYLÜL’ÜN İZLERİNİ SİLECEKTİNİZ?

 Sevgili Dostlar

Geçenlerde Erzurum’daki Cemal Gürsel Stadyumu’nun adının değiştirildiğini ve Erzurum Stadyumu adını aldığını öğrendim. Hemen bu yazıyı yazmağa karar verdim.

Biliyor musunuz Cemal Gürsel 27 Mayıs darbesinin lideri idi. Geç de olsa bir darbecinin adı stadyuma yakışmıyor diye stadyumun adını değiştirmişler. Çok da güzel yapmışlar. Yirmi yedi Mayıs olalı, elli seneyi geçti. Oysa 12 Eylül darbesi olalı otuz yıl oldu. Darbeyi yapanlar işkence yapanlar hala hayattalar. Üstelik yaptıkları işlerle övünüyorlar. Fidan gibi gençleri uydurma mahkemelerle uydurma kararlarla idam ettiler. Yaptıkları provokasyonlarla darbeye zemin hazırladılar. Biraz daha olgunlaşsın, kan aksın diye asayişi tamamen bozdular. Ülkenin kan gölüne çevrilmesine müsaade ettiler. Amerika’nın bizim çocuklar darbe yaptılar başarılar dedikleri 12 Eylül darbesini yaptılar. Ülkeyi yüzyıl geriye götürdüler. Okullara stadyumlara kendi adlarını verdiler. Demokrasiye geçmekle övünüyoruz, darbecilerden hesap sormak için mahkemeler kurduk. 12 Eylül darbesinin izlerini silmek için referandum’a gittik. Bende referandum’da evet oyu kullandım. Halkımız evet dedi. Hani nerede darbecilerden hesap soracaktınız? Hani nerede işkence görenlerin haklarını arayacaktınız? On iki Eylül darbesinin lideri olan kişinin adı hala okullarımızın adı olarak devam ediyor. İşte misali çarşambamızdaki Kenan Evren ilköğretim okulunun adı hala yerinde duruyor. İki yıldır yaza yaza kalemimde tüy bitti. Bulunduğum her toplantıda bu okulun adı değişsin dedim. Demek ki Cemal Gürsel’in yaptığı darbe kötü imiş Kenan Evren’in 12 Eylül’ü çok cici imiş. Yazıklar olsun binlerce defa yazıklar olsun.

12 HAZİRAN SEÇİMLERİ GELİYOR.

Dostlar:

İki yıldır Kenan evren okulunun adı değişsin diye kaç defa yazı yazdım, sayısını bende unuttum. Şimdi, referandum da hayır oyu veren MHP ve CHP yetkililerine sesleniyorum; seçim süresi boyunca ÇARŞAMBA’DA yapacağınız her seçim konuşmasında Kenan Evren okulunun adını gösterin ve yapılan riyakârlığın hesabını sorun. Hani 12 Eylül’ün izlerini silecektiniz diye sorun. AKP’liler size nasıl cevap verecekler çok merak ediyorum. Cemal Gürsel’in adını değiştirmesini biliyorsunuz da on iki Eylül’e neden dokunamıyorsunuz diye sorun size cevap veremeyeceklerdir. Referandum’da verdikleri sözün hesabını sorun… İki yıldır bıkmadan usanmadan yazıyorum bir darbecinin adı bir eğitim yuvasına yakışmıyor diyorum. Görevinin şuurunda olan bir milli eğitim müdürü bu işi kendine vazife edinir ama nerede öyle müdür. Şimdiki müdürler koltuğu kaybetmemek için ağzını açmadan oturuyorlar. Kaymakamlar ise böyle işleri siyasilere atıyorlar. Tek başına iktidar olan ve gökte uçan kuş bile onlardan izin almadan uçamayan iktidar verdiği sözleri unutuyor. Çarşamba’mızda 12 Eylül darbesinin izi Kenan Evren adı ile devam ediyor. AKP’li dostlar, şimdi bu satırları iyice okuyun ve unutmayın… Seçim gününe kadar bu köşede hem yazacağım hem de bir Büyük Birlik Partili olarak yaptığım her konuşmada açıkça soracağım? Ey AKP’liler siz referandum da 12 Eylül darbesinin izlerini sileceğiz diye söz vermediniz mi? O halde bu Kenan Evren adı niçin duruyor. Niçin değiştirmiyorsunuz? Yoksa sizde gizli Kenan Evren’ci misiniz? Söylediklerimi sonuna kadar yazacağım. Eğer yazmazsam kendimi inkâr etmiş olurum. Peki ya siz? Selam ve dualarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hasan TOPUZ Arşivi