S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR

Gelecek Bugünde Gizli

Gelecek Bugünde Gizli

Üretimin değil tüketimin rağbet gördüğü günlerden geçiyoruz.

Hayata bakış açımız; bizlere yön verir ve geleceğimizi belirler. Dolayısıyla bugüne kadar vermiş olduğumuz kararlar bizi bugünkü biz yapmıştır. Bugün deneyimlediğimiz her şey geçmişteki seçimlerimizle, düşüncelerimizle ve eylemlerimizle başladığına göre; doğru sebepleri ektiğimizde ve daha bilinçli yol aldığımızda hayatımızın kalitesi de değişecektir.

Her seçim bir vazgeçiş ise; vazgeçtiğimiz, sırtımızı döndüğümüz seçeneği ve onun etkilerini hiç derinden düşündük mü acaba?

Mesela; bugünlerde hep yakındığımız durum: “çok bunaldım maskeden. Çıkarayım ve rahat bir nefes alayım.”  Peki burada vazgeçilen sadece bireysel sağlığımız mı? Peki ya diğer insanların sağlığı? ülkemizin geleceği? Coğrafyamızın geleceği?....

Bugün dünden farklı ne yaptın? Dünkü planlarına uyabildin mi? Bahanelere sığınmadan, ertelemelerin oyununa gelmeden kolları sıvayabildik mi? Bahaneler bizleri bir adım öteye taşımaz.  Deveye uç demişler, “Ben deveyim” demiş. O zaman koş demişler, “ben kuşum” demiş.

Sınırlarımızı aşmak için daha çok çalışmak, daha iyi nasıl yapabilirim diye planlamak, yol haritamızı belirleyip adımlarımızı atmak için, yenilenmek için şu an eyleme geçme zamanı.

İnce ayrıntılara takılmadan büyük resme odaklandığımızda, umutlarımızın yeşermesine izin verdiğimizde, çözümler üretmede limitleri aştığımızda, bir de üzerine doğruluk, dürüstlük, çalışkanlık ve cesaretle harmanladığımızda kendimizi elbetteki harikulade işlerin içinde buluveririz.

Ben kendim için mümkün olanın en iyisini yapabiliyor muyum?  Sorusunu kendimize sorma bilgeliğini gösterdiğimiz gün gelecek için en büyük katkıyı sağlamış olacağız.

Kendimizi dünden bir adım öteye taşımak zor mu geliyor?  Hayat yolculuğumuzda ilerlemek yerine durmak daha mı kolay? Ya da her şeyin çok hızlı değiştiği bu dünyada durağan kalarak hayata tutunabilir miyiz? 

Bildiğim bir şey var ki; insan öğrenmeden büyümüyor. Büyüyen insan bir fanusun içine hapsolur mu? 

Hayatımızın her aşamasında öğrenmeye, değişime uyumlanabilmeyi ve bildiklerimizi içselleştirmemizin büyük bir gereklilik olduğunu düşünüyorum ve bunun için en uygun zaman dilimi şu an.

Bir yaşamın değeri dokunduğu hayatlarla ve başka hayatları ne kadar zenginleştirdiği ile ölçülür. Bu bağlamda; insan olmanın hakkını vererek,doğadaki her canlı için sorumluluk alıpadaleti sağlayarak güzel günlere erişebilmek umuduyla;

sağlıcakla kalın lütfen…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
S.M.M.M İLKNUR ÇAKIR Arşivi