Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

DEĞİŞİM

DEĞİŞİM

 

     Sevgili Çarşambalı hemşerilerim.

Sizlerle bir hafta daha buluşmanın heyecanını yaşıyorum. Siyasette değişim, gerçekten çok şeyler değişiyor, yılların siyasetçisi hepimizin siyasetin doyanı dediğimiz halkın arasında baba diye bilinen elli yıl bu ülkeyi idare etmiş bu halka sözünü dinletmiş bir isim Adalet partisi, Doğru Yol Partisi iktidarının başbakanı Sayın Süleyman Demirel’den söz ediyorum.

     Bugün Halk partisini destekliyor ya!. Ya bu millet hatalı yâda Sayın Demirel. Herkes ona sağ muhafazakâr olarak baktı, ona sağ kesim oy verdi. Hayatını sağcı bir başbakan olarak geçiren Demirel.  Nasıl oldu da sola destek veriyor inanın bunu halkta anlamış değil.

     Halk şöyle diyor; ya biz yanlış yapmışız ya da Sayın Demirel. Bende onlara şöyle diyorum. O elli yılına damgasını, siyasete imzasını atmış biridir. Elbette bir bildiği vardır. Sakın sözlerim yanlış anlaşılmasın, bizler parti değiştiren vekiller gördük. Ama Başbakan görmedik. Ama Türkiye’nin tarihine buda geçti burada Ulu önder Atamız Patisine hiçbir sözümüz yok, ama Cumhuriyet Halk Partisi bu olayı nasıl kabul etti anlayamadık.

     Biz şöyle halkın içine çıktık, bir araştırma yaptık. Halktan aldığımız cevaplar genelde şöyle oldu. İyi diyen bir azınlık. Çoğunluk şu yönde; bu iş Cumhuriyet Halk Partisine büyük zarar verecek belki bu iş seçimde anlaşılmayacak ama Cumhuriyet Halk Partisini seçimden sonra sıkıntılı günler bekliyor.

     Sayın Demirel, şöyle bir şey yapabilir listelere koyduğu arkadaşlarını halk partisinden istifa ettirir. Mecliste grup kurabilir kurduğu grubu ya Doğru Yol Partisine yada Demokrat partiye katabilir. O zaman Cumhuriyet Halk Partisi zor duruma düşebilir, görüşündeler bizde hayırlısı olsun diyerek bu konuya son noktayı koyuyoruz.

     Birazda Çarşamba siyasetinden bahsedelim. Gerçekten Çarşamba’da partiler gece gündüz harıl, harıl çalışıyorlar. İnanır mısınız sevgili hemşerilerim Çarşamba’nın yarısını bende gezdim. Adalet ve Kalkınma Partisi aynı sekiz yıl önce nasılsa, aynı öyle devam ediyor. Bu güven Çarşamba tarihinde hiç mi hiç görülmedi. Sekiz yıl hükümet olacaksın ama gücünden hiçbir şey kaybetmeyeceksin, bu performansı takdir etmek gerek, tabi bunda sayın başbakanımızın da çok büyük önemi var.

     Ben yıllarca siyaset yapmış biri olarak bu istikrardan çok etkilendim. Halka verilen güven çok önemli işte AK Parti de bunun meyvelerini topluyor. Bunları yazarken sakın AK Partiye destek veriyor anlamında yorumlamayın. Bunu seçimden sonrada göreceğiz bizler gördüklerimizi kaleme alıyoruz.     

      Bu tabloyu da sizinle paylaşıyoruz. Bende ülkemiz için hangisi hayırlısıysa Allah bize onu nasip etsin diyerek saygılar sunarım. Hoşça kalın… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi