Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

SEÇİMDEN KİM KAZANÇLI ÇIKTI ?

SEÇİMDEN KİM KAZANÇLI ÇIKTI ?

Ülkemiz huzur içerisinde bir seçimi daha yüzünün akıyla yaptı.
Bütün dünyaya seçim nasıl yapılır gösterdik.
Türkiye dünyada neşe içerisinde, düğün havasında seçim yapan ender ülkeler arasında kendini gösterdi.

Seçmen bir daha Recep Tayyip Erdoğan dedi. Liderlik demokrasilerde böyle bir şey meydanlarda ne söylersen söyle, millet tecrübeye oy veriyor. Güvene oy veriyor. Seçimden sonra Sayın Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları ülkeye güven veren söylemlerde bulunmuş, gündemin yumuşayacağının ve normalleşeceğinin ilk habercisi olarak algılandı.

Liderin güven vermesi ülkemiz için çok önemli algılanmaktadır. Bu da iyi bir gelişmedir. Cumhurbaşkanlığı’nda tahminlerim doğru çıktı. Birde meclis durumu var. AK Parti mecliste çoğunluğa sahip ama, yeterli çoğunluktan uzaklaştı. Ama Cumhur İttifakı olduğu için MHP’yle tamamlıyor. Cumhurbaşkanımızın arzu ettiği olmadı ama millet böyle bir karar verdi.  Yapacak bir şey yok.

AK Parti 7 puan neden kaybetti?
Bunun açıklaması var tabiî ki…

MHP ikiye bölününce aradan İYİ Parti çıktı. Eski MHP’liler İYİ Parti’ye oy verirken AK Parti’lilerde MHP’ye ok verdi. Sonuçta AK Parti’den 1 Kasım seçimlerinin sonucuna bakarsak 7 puan MHP’ye gitmiş oldu. Seçmen böyle bir çözüm üretmiş oldu. Cumhurbaşkanımız meydanlarda bunu hep dile getirdi ama seçmen çoktan kararını vermişti. Yani denge-fren oluşturulmuş oldu.

İlerleyen zamanlarda bu sistemin neler getireceğini, neler götüreceğini hep birlikte göreceğiz. Millet ne demişse doğrudur. Şimdi artık  yetki siyasette. Millet görevini yaptı. Ülkemizin sorunları var. Siyaset bu sorunları aldığı yetki ile  tek tek çözüm bulmak zorundadır.

Sayın Cumhurbaşkanımız tecrübeli bir devlet adamıdır. Dünyayı tanıyan, ülkeyi bilen bir siyasetçidir. Birde muhalefet kanadından olaya bakalım. Meral Akşener’in çıkışı bir hava yaratmıştır. Ama umulan hava oluşmamıştır. Bu seçimin hüsrana uğrayan partisi CHP olmuştur. Seçimden önce Temel Karamollaoğlu, büyük bir hava yakalamıştı. Onunda sonucu iç açıcı olmadı.

Diğerlerini fazla yazmaya gerek yok. Şöyle bakıldığında, en karlı çıkan Sayın Cumhurbaşkanımızdan sonra Sayın Bahçeli’dir. Bir parantez açmak gerekirse; Muharrem İnce, başarılı olmuştur. Partisinden 8 puan daha fazla oy olarak kendini göstermiştir. Muharrem İnce’nin azı küçük hataları olmasa, iki ü. Puan daha hanesine yazdırabilirdi. Tabi böyle bir atmosferi ilk defa yaşıyor. Bir aday zaman içinde bunları düzelterek tecrübe kazanır diye düşünüyorum. Bu seçimler milletimize, ülkemize, huzur mutluluk, barış ve kardeşlik getirmesini diler, kazananın demokrasi olduğunu söylemek ,isterim.

Sağlıklı mutlu günler dileğiyle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi