Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

SEÇİME GİDERKEN

SEÇİME GİDERKEN


Mahalli İdareler seçimlerine gittiğimiz şu günlerde aday adaylarının bekleyişleri Samsun’da Cumhurbaşkanımızın açıklamasıyla son nokta koyulmuştur.

Samsun’da muhteşem karşılamayla Sayın Cumhurbaşkanımız adayları açıklayarak bir nevi herkes sahaya demiştir.

Bu seçimler diğerlerinden biraz daha farklı noktaya gemli ittifaklar çerçevesinde yapılacaktır.

Bir diğer farklılık da üç dönemlik meselesi, Cumhurbaşkanımız daha önce bu üç dönemlik meselesini gündeme getirmiştir. Samsun’da da bunu gerçekleştirmiştir. Çarşamba’da Hüseyin Dündar, Canik’te Osman Genç, Havza’da Murat İkiz üç döneme takılan başkanlardır.

Ayvacık’ta Mustafa Belur’da değişim yaşanmış iki ilçede Asarcık ve Alaçam MHP İttifakına bırakılmış seçimlere böyle gidileceğini Cumhur İttifakı Samsun’da gerçekleştirmiştir. Millet ittifakında şu ana kadar ne olacağı bilinmemektedir.

Öne çıkan büyükşehirde Hayati Tekin konuşuluyordu. Erhan Usta’nın da MHP’den ihraç edilmesiyle Büyükşehir’e adı geçmeye başladı nasıl olur ilerleyen dönemlerde göreceğiz daha ilçelerde durum nedir. Bunlar bilinmiyor ittifaklar nasıl yürür, ne olur bunları süreç içerisinde göreceğiz.

Şimdi gelelim Çarşamba’ya; Çarşamba’da iyi bir karar verilmiş bu kadar isabetli olmuştur.
Adaylara bakıldığında seçimin doğru bu noktada iki isim öne çıkıyordu. Kurucu ilçe başkanı Mustafa Acar diğeri Halit Doğan’dı. Halit Doğan 4,5 yıllık ilçe başkanlığı döneminde teşkilatla uyumlu, milletle uyumlu çalışmaları dikkate alırsak çalışkanlığıyla mütevazılığıyla bunun mükâfatını almış hiç kimsenin hayır diyemeyeceği bir isim olmuştur.

Artık bu süreçler geride kaldı büyükşehir başkan adayı Mustafa Demir deneyimli devleti bilen üç dönem milletvekilliği ve bakanlık dönemi geçirmiş. Artık Samsun’da bazı şeylerin değişmesi görülmüş böyle bir tecrübeyi Sayın Cumhurbaşkanımız görevi Sayın Mustafa Demir’e vermiştir.

Şimdi en büyük mesele aday gösterilmeyen belediye başkanları kendileri adaymış gibi sahada olacaklar mı? İşte şimdi halk bunlara bakacak. Şimdiden aday olanlara başarılar diler her şeyin Çarşamba ve Samsun için olduğunu unutmadan çalışmalarında başarılar diler. Hem Cumhur ittifakına hem de diğer adaylara başarılar dilerim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi