Mustafa Akkuş

Mustafa Akkuş

DEĞİŞİM

DEĞİŞİM

Sevgili Çarşambalı hemşerilerim;

Öncelikle hepinizin gözlerinden öper saygı ve sevgilerimi en içten dileklerimle sunar işlerinizde başarılar dilerim. Bugün ki yazım çok değerli hemşerimiz Galip Öztürk’le ilgili. Öztürk bizlere güzel bir gün daha yaşatmıştır. Memleketini biran bile unutmayan bu kardeşimiz eski para ile 1 trilyon 800 milyar parayı Samsunspor'umuza bağışlamıştır. Bu memleket onunla nasıl gurur duymaz.

Ben onun İmam Hatip’e gittiği günleri biliyorum. O zaman bile ticareti çok seven biriydi. Çarşamba da Akkaya’nın önüne tezgah açar ticaret yapardı. Onun için ticaret yapmak büyük zevkti. İşte o günlerden başlayan ticaret tutkusu Allahın izni ile bu günlere gelmiştir.

Öztürk kısa sürede işadamları listesinde Türkiye de 16. cı sıraya yerleşmiştir. Ne konuda mı yardım yapma konusunda. Şimdi sıra Samsunun diğer iş adamlarına düşmektedir. Bu örnek davranışı kendilerine görev bilip onlarda aynı yaklaşımı göstererek Samsunspor'umuzu motive ederek Süper Lig’e taşımalıdırlar.

Bizler Samsun'lu olarak diğer iş adamlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz. Bunlar Galip Bey’in basına yansıyan yönleridir. Biliyorum ki daha çoğunu kimsenin haberi olmadan yapmıştır. Yaradan Mevla'm bize böyle bir hemşeri vermiş. Allah ömrünü uzun yolunu açık etsin.

Geçenlerde Ayvacık ziyareti sırasında kendisi ile uzun uzun konuşma fırsatım oldu. Kendisinden bir şey istedim. Hiç kırmadan tamam olur kardeşim dedi. Neydi biliyor musunuz?. Canım hemşerilerim ben onun Çarşamba'da 50 öğrenciye burs veriyordu. Burs alan öğrenci sayısını 100 yapar mısın dedim, derhal yaparım dedi. Düşünün o bizim pırıl pırıl çocuklarımızın okuması için yıllardır bursu vermiş bir kişi. Yeter ki bizim çocuklarımız okuyup iyi yerlere gelsinler lafımı olur diye memnuniyetini dile getirdi.

Bizler böyle bir evlada sahibiz. Ben onun Eğitime ne kadar değer verdiğini bilen biri olarak, Allah'ım 100 okul projesinde önünü açık etsin. Kazandığını milletine adamış, ekmeğini hemşerileriyle, Türkiye ile hatta geri kalmış dünya ülkeleri ile paylaşan bir kardeşimiz. Benim ikinci bir dileğim var yaradan Mevla’mdan memleketimizde da daha çok Galip Öztürk’lerin olmasıdır. O Samsun’u seviyor bizde onu seviyoruz.

İnşallah Mevla'm bizlere de böyle fırsatlar verir bizde bu güzel memleketimize bir şeyler yaparız. Bizler maddi anlamda bir şeyler yapamıyor olsak da manevi anlamda manevi anlamda yaptığımıza inanıyoruz. İnşallah bu güzel kardeşimi bir gün ziyaret edeceğim onu alnından öpmek istiyorum. Yaradan Allah'ım ona verir o milletiyle paylaşır. Allah'ım yolunu açık etsin onu hiç mi hiç bunaltmasın.

Bunlar benim içimden geçen duygularımdır çok değerli hemşerilerim. Hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım. Allaha emanet olun yüzünüz hep gülsün birlik ve beraberlik içinde yaşamayı nasip etsin.

                                                                                                     

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mustafa Akkuş Arşivi