Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Yusuf Ziya Yılmaz Emek ve Ekmekli Adammış Vesselam

Yusuf Ziya Yılmaz Emek ve Ekmekli Adammış Vesselam

Her zaman emeğe saygı gösterilmesini dile getirip duruyoruz. Evet bizler emek verip günlük olarak hem de kıt kanat ve sıkıntılı ortam da her gün sabah erken saatlerde sizlere yaygın basın kadar hızlı ve taze haberleri ulaştırıyoruz. Bunları yaparken elbette ki çok sıkıntılar da çekmiyor değiliz hani.

Nereden çıktı şimdi bu cümleler.

Her seçim döneminde adaylar sevecen ve insanlara hoş görünmek için yırtınıp durur. Kimi tırpan atar, kimi kürekle kazı yapar, toprak atar, kimi terzi gibi dikiş yapar vs vs vs... Bunların tek emelleri sırf oy kapabilmek için. Kendileri hiç olmazlar. Kişiliklerini evlerinde ki askıya asıp sokağa çıkar Şirinlikler sergiler, canımlı, cicimli, beyefendi modunda muhabbetler yaparlar. Askıda ki kişiliklerini hiç yansıtmazlar. Bu tipler az değil. Yadsınamayacak kadar çok bu tiplerden.

Bazen bunların arasında özü, sözü bir olanlar da yok değil hani. Kişiliğini evdeki elbise askısına değil sokakta ki insanların yüreğine asmayı hedefleyenler. Bu tip siyasetçiye çok nadir rastlarız. Mesela bunlardan AK Partide en beğendiğim isimlerden birisi seçilemese de Kamuran Özden. İkincisi ve bu gün de hak ettiği yere gelen Gençlik ve Spor Bakanı A. Çağatay Kılıç. Ve en son şahit olduğum isimlerden birisine daha dün Özakkaya fırının da şahit olduk. Onun samimiyetine ve kişiliğine güvenip verdiğim sözü yere düşürmedi. Siyasette güvenilen adam olmak, sözü, özü bir olmak önemlidir. Küserek, kinle, garezle siyaset yapan olmamak önemlidir.

Yıllardır eleştirilerin boy hedefi haline getirilen Yusuf Ziya Yılmaz. Hakkında burnu havada, kimseye yakın durmaz, bildiğini okuyan adam dedikleri bu isim hakkında ne kadar yanıldıklarını bir kere daha gösterdi.

Kahvaltıya girerken özakkaya fırın ustası, "Erol bey yap bir güzellik. Başkanı buraya getir diyeceğim ama  o buraya lütfedip gelmez. Biz de bir siyasetçiyi yanımızda görelim" dedi.

O gün hiç görmediğim, konuşmadığım Yılmaz'ın yerine fırın ustamıza Söz getireceğim diyerek kahvaltıya geçtim. Kahvaltıda konuşmaları dinledik ve akabinde toplantı ile kahvaltı sona erer ermez Başkan Yılmaz' a yanaşarak ustanın beklediğini dile getirdim.  Başkan Yılmaz, "Lafı mı olur elbette ki gideriz" dedi.

Aşağıya indik ve fırın ustasına "hazır mısın" dedim ki Başkan Yılmaz fırın sahibi Esat Akkaya ile fırına girdi. Fırın ustamız ve çalışanlarla tokalaştı aldı fırıncı küreğini eline başladı fırına ekmek atmaya. Bizim usta şaşkın, bir o kadar da ürkek ve ne olduğunu anlamaya çalışıncaya kadar olan oldu ve bitti.

Sözün özü şu: Bazen kibirli, kendini beğenmiş, despot olarak bildiğiniz, algıladığınız veya tanıtılan  bazı (!) siyasetçilerin hepsi aynı değil-miş. Aslında onlara da hak vermek gerek. Her gün onlarca insanla bir araya geliyor. Bu insanlar arasında öyle yapışkan, sülük, ukala ve seviyesiz tipler çıkıyor ki herkesle aynı seviye de sohbet ve ilgi yaparsanız makamın da, bulunduğunuz görevin de yıpranmasına neden olursunuz. Ve sonunda da iş yapamaz hale gelirsiniz.

Yusuf Ziya Yılmaz Başkan'la 10 yılda belki 3 belki 5 kez yüz yüze ayaküstü böylesi haberlerde geldik. Oturup uzun soluklu konuşma şansımız olmadı. Onun hakkında aslına bakarsanız ilk anlarda biz de anlaşılmaz, ulaşılmaz birisi olarak bilirdik, çünkü öyle tanıtıldı.  Ama hiç öyle birisi değilmiş.  Onun kalbinin çok yumuşak ve çok beyefendi birisi olduğunu, babacan şefkatini adam gibi davrandığınız sürece adam gibi karşılık verdiğini çok iyi gösterdi. O da sağ olsun bizi hiç yanıltmadı.

Bu duygu ve düşünce ile anlaşabileceği alt kademe olarak addedilen İlçe belediye başkanlarının açıklanması ile uyumlu çalışacak ve Samsun' a güzel hizmetler gelecektir. Eleştiriler de olacaktır ama bence Samsun'u hak ettiği yere getirecektir. Bu düşünce ve ilk izlenimlerimin sonucuna göre inanıyorum ki Yusuf Ziya Yılmaz, kim ne derse desin bu defa da birilerinin iddialarına inat, Beyefendi kişiliği ile bu seçimin de galibi olursa şaşırmayacağım...

Tek sıkıntı ilçe başkan adayları kim olacak. Çok kalmadı başbakan yurtdışı ziyaretlerinden döndüğü anda onlar da belli olacak. Ve bu defa ki seçim parti bazında değil aday bazında geçeceğine iddiaya şimdiden girerim. Yani isim ve aday isimleri seçimi belirleyecek. Gülen, sempatik ve dürüst olanların seçimi olacak bu seçim. Şimdiden belirteyim. Hepsini rabbim müsaade eder yaşarsak birlikte göreceğiz...

Son öz cümle: Yusuf Ziya Yılmaz emek ve ekmekli adammış vesselam.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi