Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ SİZDEN

GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ SİZDEN

Dün gazetemizde dikkat çeken yine haberler yaptık. Mesela hafta sonu Doğalgaz Çevrim ve Ölçme tesislerinde boru patlama olayı. Bu haberimizi yaparken de sonrasında da tepkiler aldık. Bize göre en doğrusunu yaptık. Bazıları bu haberi görmese de gazetecilik bu dedirttik.

İyi bir iş...

Sonra yine İlçemizin gelişmesi ve kültür alanında da değişiminin sağlanması adına Hukuk ve iletişim Fakültesinin İletişim Bölümü ile alakalı haber yaptık.

Tepkiler geldi.

Ama bu tepkiler her nedense işi yapan müteahhit firma yerine bazıları tarafından farklı yerlere çekilmeye çalışıldı. Ama bu gayret yine yetmedi. Boşa kürek çektiler.

Bu da iyi bir iş...

Bu alanda unutmadan aktaralım 9 Ocak' ta bu fakülte Kampus binalarımızda  bir etkinlik düzenlenecekmiş. Şimdiden belirteyim ki bu haber sonrası inanın yine onlardan da büyük tepki gelecektir. Ama İletişim Fakültesinden geleceğini hiç sanmıyorum. Çünkü adres belli...

Bu da mükemmel iş...

Sonra yine hatırlayanlar  Tarihi Hamam haberimizi yaptık. Birileri bu hamam haberini her  nedense bahanelere sığdırmaya çalıştı.

Yok efendim tarihi belli değil- miş?

Yok efendim Belediye mi yapacak- mış?

Yok efendim orası kime veya hangi kuruma ait- miş?

Bahane, bahane, bahane...

Adamların derdi hizmet değil sırf gelsin reklam gelsin ...

Bizim derdimiz HABER...

İşimiz ve derdimizin haber olduğu yerde paraya, pula, reklama önem ve değer vermiyoruz.

Ama bu ilçede ve hatta Samsun' da DOKUNMAYAYIM BANA REKLAM VERİYOR kafası ile bu mesleği yapan zavallı meslektaş diyemeyeceğim kafa yapısında olan garibanlarımız çok.

Siz doğalgaz'ı haber yapmayın, siz hamamı haber yapmayın, siz İletişim Fakültesine Belediye onlarca milyar ödesin üç günde sökülecek iş yap bunu yine birleri haber yapmasınlar...

Siz ne ve neyi haber yaparsınız?  Ya da hangi haberleri HABER adına yaparsınız.

Birisinin cinayetini, bilmem kimi emniyet almış, kim kimle bilmem ne yapmış hepsine balıklama dalarsınız. İnsanların haklı olup olmadığına bakmadan yargılayanlar, böylesi haberleri görmez ya!.

Yazıklar olsun. Mesleğin adını bari kirletmeyin. Haberciliği de böylelikle kirleterek dürüstçe ve adam gibi yapanları da zorda bırakmayın. Adam gibi habercilik yapamıyorsanız çekilin ortadan da biraz habercilik yeniden halka ulaşsın. Sırtını paralı adamlara, siyasetçilere dayayarak yapan zaten haberci olamaz.  Bunlara haberci diyenler de zaten aynı kafa yapısında olanlar...

Ortaya çıkıp bize, mesleğimize, işimize, yazdıklarımıza laf edenleri, siyasi köşeye sıkıştırmak isteyenleri, ekmeğimizle oynayanları, gazetecilik mantığımızı bize öğretmeye çalışanların TAKİYYE YAPTIĞINI açıklamadan edemeyeceğim. 

O nedenle bu tiplere sadece diyorum ki: "GÖLGE ETMEYİN BAŞKA İHSAN İSTEMEZ SİZDEN..."

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi