VURAL YEŞİLYURT

VURAL YEŞİLYURT

TARIMDA SULAMA

TARIMDA SULAMA

İnsanlık tarihini bekleyen en elzem sorunlardan biri olarak görülen su sıkıntısı, son yıllarda bazı ülkelerde ciddi oranda baş göstermeye başladı.

Su ve su kaynaklarımız bilinçsizce israf edilirken, buna göz yumulması deyim yerindeyse akıl alır gibi değildir.

Tarım için çok çok önem taşıyan su kaynaklarının giderek tükenmesi, ilerleyen yıllarda ülkemizde büyük bir felakete yol açacaktır.

Bu süreçte su ve su kaynaklarını dengeli kullanan, kaynakların bilinçsiz bir şekilde sömürülmesine müsaade etmeyen ülkeler, yeni dünyada söz sahibi olacak ve muhtemel su savaşlarının en güçlü ülkesi konumunda olacaktır.

3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde saymakla bitiremeyeceğimiz onlarca tatlı su kaynağı bulunmaktadır. Bu kaynakların doğru zamanda ve doğru şekilde kullanımı, gelecekteki konumumuz itibariyle ehemmiyet taşımaktadır.

Bu kaynakların başta tarımda doğru kullanımı da önemli bir konu başlığıdır. Sulama ile ilgili çiftçilerimiz eğitim almış olmalı ve buna göre tarımda var olmalıdır.

İklim ve toprak koşulları, ilaçlama gibi konuların yanında sulama konusunda da bilgi verilmesi, hem çiftçilerimizi hem de ülkemizi yukarı seviyelere taşıyacaktır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
VURAL YEŞİLYURT Arşivi