TSO’dan “İş Hayatında İletişim ve Protokol Kuralları” eğitimi

TSO’dan “İş Hayatında İletişim ve Protokol Kuralları” eğitimi
Samsun Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) Karadeniz Bölgesi koordinatörlüğünü yürüttüğü Avrupa İşletmeler Ağı (AİA) Karadeniz Projesi kapsamında iş dünyasının temsilcilerine yönelik “İş Hayatında İletişim&Protokol Kuralları” başlığı altında eğitim verildi.

Samsun TSO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Toplantı Salonu’nda düzenlenen eğitime konuşmacı olarak katılan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı-Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Adnan Erbaş, “İş Hayatında İletişim”, Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv ise “Protokol Kuralları” başlıklarında bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Erbaş: “Değişime kendinizden başlayın”
Konuşmasında iş hayatında etkili iletişimin temel noktalarına vurgu yapan Devlet Tiyatrosu Sanatçısı-Davranış Bilimleri ve İletişim Uzmanı Adnan Erbaş; sözlü iletişim, sözsüz iletişim ve insan ilişkileri, beden dili, satış ve hizmet nasıl olmalı gibi başlıklarda bir yöneticinin ya da çalışanın sahip olması gereken özelliklerden, ilişki ve iletişim becerilerine kadar geniş bir yelpazede bilgi verdi. Erbaş, müşteriyle iletişimde görünüşün, davranışın ve iletişim kurallarının önemine işaret ederek, “Dünyada ticaret değişiyor, müşterinin yapısı değişiyor. Değişim kaçınılmaz. Sizler de değişime ayak uydurmalısınız. Dünyayı değiştirmeye kendimizden başlayacağız. Müşteriyi bulmak başarıdır. Ama bulup kaybetmemek daha büyük başarıdır. Müşteriyi çekmeyi ve elde tutmayı bilin. Onun için iletişim kurallarına dikkat edin” dedi.

Ataöv, protokol ve temsil kurallarını anlattı
Diğer konuşmacı Protokol ve Kurumsal Nezaket Kuralları Uzmanı İhsan Ataöv, “İş dünyasında kişisel temsil”, “Kurumsal temsil”, “Resmi hayatta giyim kuralları”, “Protokol nedir, nezaket nedir, farkları nelerdir?”, “Selamlama, karşılama”, “Resmi organizasyonlarda protokol düzenleri” gibi birçok başlıkta görsel örnekleriyle birlikte deneyimlerini aktardı. Ataöv, resmi hayatta temsilin esas olduğunun altını çizerek, kurumsal temsilde giyim, hitap, beden dili ve tokalaşmanın önemine de değindi.

aw201116-02.jpg

Başarıdaki temel unsur iletişimden geçiyor
Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Samsun’da faaliyet gösteren işletmelerin rekabet gücünü geliştirmeye destek vermek adına belirli aralıklarla birçok konuda eğitimler vermeye devam ettiklerini belirtti. Düzenlenen eğitimin önemine işaret eden Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Hiç şüphesiz iletişim, iş hayatında başarı için temel bir unsurdur. İyi bir iletişim, işbirliğini teşvik eder ve çatışmaların çözümüne yardımcı olur, bu sebeple iş yaşamında hayati bir öneme sahiptir. İletişimin yanı sıra bir firmayı ya da kurumu temsil eden ve protokol kurallarına uyan yöneticiler saygınlık kazanır ve profesyonel hayatlarında rakiplerinin bir adım önüne geçerler. Gündelik ya da iş yaşamımızda bazen iletişim kurmakta zorluk çekebiliyoruz, kendimizi yanlış ifade ettiğimiz zamanlar oluyor. Bu nedenle üyelerimize biraz da olsa katkı sağlamak adına böyle bir eğitim organize ettik. Eğitimimize katkılarından dolayı değerli uzmanlarımız Adnan Erbaş’a, İhsan Ataöv’e ve değerli katılımcılara çok teşekkür ediyorum. Üyelerimize yönelik eğitimlerimiz devam edecek” dedi.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir