Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Şimdiye Kadar Nerede İdiniz

Şimdiye Kadar Nerede İdiniz

 

 

Hani birisi hayatını kaybettiğinde bir söz vardır söylenir. “KÖR ÖLÜNCE BADEM GÖZLÜ OLURMUŞ”.

Yaşarken kimsenin adını bile anmaktan imtina ettiği bazı insanlar öldükten sonra değer kazanır. Bunun hikmeti bir türlü anlaşılamamıştır. Şimdi önüne gelen 28 Şubat post modern darbesini, 12 Eylül’ ü ne hikmetse yazıp yazıp duruyor.

O günlerde bu darbelere adeta çanak tutar gibi yazan, çizen, konuşanlar bir anda ne hikmettir GERÇEKLERİ GÖRMEYE VE KONUŞMAYA BAŞLAMIŞLAR. Ben bunu anlamıyorum veya anlayamıyorum.

Yahu 12 Eylül darbesini yaşayanlar çok iyi bilir. O günleri o günlerde neden yazmadınız. Hadi o günler de yazamadınız mesela 12 Eylül darbesini Merhum Özal döneminde neden bu kadar cüretkar şekilde yazıp dillendirmediniz. Ya da 28 Şubat postmodern darbe denilen darbeyi neden hemen akabinde yazmadınız. O günlerde konuşmayanlar, susanlar, yazmayanlar, asla dönüp bakmayanlar bu gün birden bire BÜLBÜL kesildi.

Hele hele bu işi yaparken ahirete intikal etmiş bir insanın ardından hakkını teslim etmek diyerek ve övünerek yazılması, konuşulması hiç mi hiç etik değil.

Kimse de çıkıp demiyor ki; “YAHU KARDEŞİM O ZAMAN NEDEN KONUŞMADINIZ, YAZMADINIZ?”

Şimdi mi merhum Erbakan Hoca BADEM GÖZLÜ oldu. Rahmetli Necmettin Erbakan yaşarken hiç susmadı. Belki partisi 3-4 kere kapatıldı ama o yılmadı her yolu denedi ve yeniden ayağa kalktı. Konuştu, konuştu, haykırdı. Bu Millet ona bir kere güvendi ve iktidara getirdi. Onu yıllardır ne diye hatırlıyordu bu Millet veya bu milletin önderleri, memurları? Erbakan Hoca’ dan Allah razı olsun en çok emeklisine, yaşlısına, memuruna % 50 maaş zammı veren o oldu. Ondan önce ve sonra gelen hiç kimse onun gibi yapamadı yapmadı. O hakkını bu Millete helal etti etti de, siz nasıl ona hakkınızı helal ettireceksiniz merak ediyorum!?.

Yaaa iş paraya, çıkara geldi mi herkes BÜLBÜL, ANKA KUŞU kesiliyor kesiliyor da… Her nedense vaktinde ötmüyor, konuşmuyor bu BÜLBÜL’ler, HOROZLAR… Ha HOROZ dedim de şimdi anladım. O zaman vakti değildi de mi ötememişlerdi. Konuşamamışlar, yazamamışlardı. Yoksa diyorum “Vakitsiz öten HOROZ’un başı kesilirmiş”. Ondan mı korktular acaba? Ya da şimdi ötmek için ne hikmet var, neler oldu anlayabilmiş değilim. Yaygın basın, siyaset hepsi bağırıp çağırıyor. Ya bu millet demez mi ki; ŞİMDİYE KADAR NEREDE İDİNİZ?

Ne dersiniz?

Mutlu ve ( sağ )- lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi