Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

MHP’ de çok komik bir kongre(!) BAKİ oldunuz mu?

MHP’ de çok komik bir kongre(!) BAKİ oldunuz mu?

Çarşamba Milliyetçi Hareket Partisi sonunda kongresini gerçekleştirdi(!). Evet, harbiden kongre yapıldı. Son 10 yıldan bu yana AK Parti MHP teşkilatlarını öylesine bir dağıttı ki, kalbura çevrilmekten beter etti. Buna bir de MHP İlçe ve İl Yönetimi ile Genel Merkez arasında ki kopuk diyaloglar veya Genel Merkeze yakın isimlerin ağırlığının fazla olması sayesinde mevcut yöneticiler birer birer aynı göreve geri seçilmeyi başardılar. Mevcut İlçe Başkanları isteyerek veya zorla da olsa seçilseler bile partiyi toparlayıp birlik, beraberlik ve davadan bahsederken, parti tabanı tam aksine partiyi etmese de mevcut yöneticileri PROTESTO üstüne protesto edip duruyorlar.

Her neyse dünkü kongreye dönecek olursak:

Dün Su Düğün Salonunda yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları da üstüne eklenince kongrede salt çoğunluğun sağlanması baya baya gecikti. 400 delegeden 201 delegenin katılması beklendi ve sağlandığı anda kongreye geçildi. Herkes iyi gelecekten, davadan, Ülkücülükten bahsederken gözler salonda eski partilileri, partinin ileri gelenlerini aradı durdu. Şükür ki Samsun ve diğer İlçe Başkanları eski yeni geldiler de salon biraz kalabalık oldu. İnanın bir ara Polis sayısının partililerden daha çok olduğunu söyleyebilirim. Kaldı ki salt çoğunluğun nasıl sağlandığını da merak etmiyor değilim?

Kongrenin başlaması ile birlikte bizi telefonlarımızdan arayan arayana. Arayanlar kongrede salt çoğunluğun sağlanıp sağlanmadığı, kim kongrede Baki Demirtaş ve ekibini seçecek muhabbetini yaptı. İşte o konuşmalarda arayıp bunları söyleyenlere şunları dile getirdim. Beni ilgilendirmez ama telefondakilerin konuşma ve sözleri bu yöne itti bizleri. Ülkücüyüm diyen, dava adamıyım diyen, partinin ileri gelenleriyiz bize danışmıyorlar diyenler her ne hikmetse ortada yoktu. Dedim ki asıl suçlu ne Baki Ne de yönetimindekilerdir. Asıl suçlular sizlersiniz. Çünkü madem Ülkücü ve dava adamısınız, Madem MHP’liyiz diye tafra yapıyorsunuz meydanı boş bırakmayacaktınız.

Tamam Baki Demirtaş ve yönetimi kendilerinin karşısına aday çıkan isimleri delege yapmadılar. Onlar suçlu. Tamam belki partinin ileri gelenleri olarak addedilen sizleri arayıp sormadılar. Ama sizler de onlardan çok suçlusunuz. Çünkü 2000 yılının başından bu yana her seçimde farklı partilere sözüm ona MHP Genel Başkanına kızdığınız bahanesi ile destek vermediniz mi?. Davanızı, partinizi yüzüstü bırakmadınız mı?. Sizler o partilerde baki mi kalacağınızı sandınız. Sizin üzerinizde ki o Üniformalarınız oldukça hangi partiye giderseniz gidin kaşeniz MHP.

Birde artık bu Ülkücü- MHP li polemiğinden vazgeçin. Sıkışınca biz Ülkücüyüz, rahatı görünce Ülkücü ve MHP’lisiniz.  MHP’li olmak demek Ülkücü olmak demek değil midir? Ama 1o yıldır güttüğünüz bu mantıkla siz ne ÜLKÜCÜ ,ne de MHP olamazsınız. Asla olamazsınız. Koltuk ve makam merakı hırsı koskoca bir çınarı yıkıp yakıp talan ediyor. Birileri de uyuyor. Hala uyanmamak üzere hem de…

Dava adamı iseniz, bu camiaya gönülden bağlı iseniz parti içinde kavganızı yapın ama başka yerlere işaret etmeyin, susmayın, protesto etmeyin. Dava, Ülkücülük, MHP lilik bu değildir. Baki Demirtaş ve yönetimi ile desteğindekilere gelince. Merak ediyorum. Koskoca MHP’de 400 delege çıkartıyorsunuz, bunlardan 119 delege oy kullanıyor. Bu acziyet değil de nedir? Siz aday olanları delege yapmıyorsunuz, üyeleri kafanıza göre siliyorsunuz. Bu mu dava için mücadele etmek. Bunun adı olsa olsa KOLTUK KAPMACA, Belediye Başkan ve Milletvekili olacaklara HAYALLERİNİ SÜSLEME davası, mücadelesi olur ancak. Sonra da Bilmem neresi eksik bilgi ve belgeden, isim hatasından silmiş biz silmedik diyerek sözüm ona kendinizi haklı çıkartmaya uğraşıyorsunuz. Yemezler beyler, yemezler. Bunun adı “PARTİ İÇİ MUHALEFETİ YOK ETMEK” tir başarılı oluyorsunuz ikidir. 

Yani MHP de suçlu kim derseniz? Sonuçta hepiniz suçlusunuz. Peki, bu suçlular ne yapıyor. AK Partinin ekmeğine, CHP nin ekmeğine yağ sürüyor. Şimdi kim haklı iyi anladınız mı?. Daha çok yazacaktım ama bu günlük yeter. Bakalım yarına neler olacak. Koskoca MHP kongresinde 119 delegenin oy kullanması her şeyi açıklıyor. Pencerelerden, balkonlardan protesto eden, telefonlarla izleyenler, şimdi huzur içinde 2014 seçimlerini beklerler. Göbeklerinizi kaşıyın, gülün ama atı alan Üsküdar’ı çoktan geçti. Uyumaya devam edin. Sonra bu yönetim 2014 te ki seçimlere kimle gidecek merak ediyorum?.

Suçlu bence Genel Başkan Devlet Bahçeli. Onun gözleri KÖR, Kulakları SAĞIR, dili LAL olmuş 3 maymunu oynuyor ya da oynatılıyor. Taban onu, o tabanı istemedikçe, el ele vermedikçe bu MHP den ve bu anlayıştan bu memlekete asla ama asla HAYIR GELMEZ. Yani bu MHP yi bitirenleri bir kenara atmadıkça bu MHP İktidarı göremez. Sonuçta her iki kesim de sanırım BAKİ OLMUŞTRUR. Ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ) – lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi