İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

​​​​​​​  RAMAZAN BAŞLARKEN

​​​​​​​  RAMAZAN BAŞLARKEN

   Yarın başlayacak olan Ramazan-ı Şerif Ülkemizin ,Milletimizin, okuyucularımızın ve tüm insanlığın hayırlarına  vesile olur inşallah.

                 Rabbim Ülkemizin  yüzyılın depremi dolayısıyla yaşadığı sıkıntılardan vb afetlerden bir an önce kurtularak huzur içinde bir Ramazan geçirmeyi nasip etsin.

                 Futbol bu birliktelik ve beraberliğimizin teminine katkı verdiği süreçte bir anlam ifade edebilir.

                 Futbol kuru kuruya bir takım tutmanın çok ötesinde anlamları içermektedir çünkü.

                 Bunun için öncelikle sağlıklı düşünebilen bir sporcu kitlesi yetiştirmek ve akabinde sahalarımızda bunu bir dostluk vesilesine dönüştüren seyircilerimizin oluşturulması gerekmektedir.

                 Bunun için oynayanın ve seyredenin yapılan işi iyi algılaması ve bilmesi gerekmektedir.

Ofsaydın ne olduğunu bilmeyen bir seyircinin yorumu ne kadar sağlıklı olabilir, yada benzeri kuralları,bu tüm spor dalları için geçerli bir kaidedir aslında.

                 Yapılan sporu iyi bilen oyuncular seyircilere iyi oyun sunabilir bu oyunu gören oyuncuda sağlıklı değerlendirmeler yapabilir.

Yıllar öncesinde maçların Radyodan dinlendiği  zamanlarda,Samsunspor maçını hem izlerken hem de dinlerken pozisyonla ilgili spikerin yorumlarına ve seyircilerin yaptığı yorumların farkındalığını, zıtlığını  birebir tespit etmişliğimiz vardır.

                 VAR çıkalıda tüm eksiklerine rağmen seyircinin artık daha sağlıklı yorum yapmasına imkanverilmiştir. Oyuncularda artık gazetelerde yada TV lerde bize haksızlık edebiyatı yapmanın arkasına sığınmaktan kurtuldular.

           Hakemin bir hatasından ortalığı yıkan hocalar ve yöneticilerin devri artık bitmelidir.

           Pası doğru veremeyen oyuncuların bolluğunda, pas vermesi gerekirken çalıp atıp topu kaybedenlere, gol vuruşunu yapması gerekirken yapamayan,taçdı kornerdi muhabbetlerine sığına spor aktörlerine yönelik mutlaka çalışma yapılması gerekir.

           Konya’da kaybetmiş hala hakem derdinde Okan hoca,14 maçı sanki hakemsiz oynadı. Beşiktaş Kalecisi pası İstanbulsporlu sporcuya veriyor ve akabinde  golü yiyor bir yönetici çıkıp demiyor ki bu ne iştir hata  bizimdir,Sevillaya elenince Hakeme sığınmak ta işin bir başka esprisi oradaki maçta golleri kaçıran hakemmiydiki..Abdullah hoca Trabzona daha ne yapabilirdi ki uzun yıllar sonra gelen şampiyonluktan başka, âmâ yetmedi. Bu örnekler öyle çoğaltılabilir ki futbolcuları konuşursak hakemler Cennette alır soluğu.

             Kimse tuzum koktu, yoğurdum ekşi demiyor ki….

             Futbol ve spor dalları  eğer dostluk ve kardeşliğimizi geliştirmiyorsa ,milletimize ve vatanımıza bağlılığımızı artırmıyorsa bir terör örgütü gibi kullanılmaya hazır bir aparat haline çok kolayca getirilebilir.

            Çarşambada Çarşambaspor  Beldespor  ayrımında bunu kısmen yaşadık ve gördük geçmişte.

            Aynı şehrin insanları karşılıklı tribünlerde küfürleşiyorlardı…..

            Çarşamba Bafra maçlarında bunu çokça yaşadık………

O yüzden bilinçli sporcu ,bilinçli seyirci ve bir Çay içme tadında maçlar gerekli insanımıza gerisi lafı güzaftır.

            Ramazanımız huzur getirsin diyerek sözümüzü nihayetlendirelim inşallah.

             Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi