Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

O gün AK Partide ki gelişmeleri "Arap sabunu bile temizleyemez"

O gün AK Partide ki gelişmeleri "Arap sabunu bile temizleyemez"

Kazan öyle bir kaynamaya başladı ki. Bu kazan ne kazanı mı? Dedikodu değil, İftira değil, Filan filanın hakkında değil, Kişisel olan iftiraların gereği zaten yapılır. Ama önümüzde ki günlerde yaşanacak olan AK Parti İl Başkanlık seçimleri öncesinde kılıçlar öyle bir çekildi ki!

Kılıçları çekenlerin başında önce meydana Belediye Başkanları çıktı. Bir süreden beridir yıllardır sesi çıkmayan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin başkan oldu. Şahin'in Milletvekili Yeni'nin kendisi hakkında söylediği iddia edilen sözlere FERİŞTAHI GELSE" dedi cevap verdi.

Yeni yıllardır çıkmadığı kadar haberlerle son günlerinde medyaya çıkmaya başladı. Yeni, son demlerini yaşadığı Milletvekilliği sonrasını düşünür olsa gerek ki siyasi kazanın altına ilk odunları atıp, ateşi alevlendiren isim oldu.

AK Partinin kurulduğu günden bu yana Samsun' a gözle görülür, elle tutulur hiç bir iş yapmadığı ikrar edilen Yeni'nin son çıkışı bu ateşi öyle bir alevlendirdi ki, diğer ilçe Belediye Başkanları ateşe odun atmaya başladı.

Peki yakılan bu ateşi Yeni Kim için yakmıştı ne oldu. Kibritle oynama merakı olan çocukların kendi ailelerini yaktığı ateşle yıkması gibi...

Kendi AK Partisine adeta yıkım ateşi yakmış oldu. Onun görüntüde, ekranın önünde ki İl Başkanı Köktaş' a destek (sözüm ona!) için ateşi yaktı ama o ateşe öyle bir daldı ki başkan Köktaş.

Peşine Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ( ki Başkan Köktaş, onu destekleyip ısrarla başkan adayı yapan kendisi idi)  öyle bir çıkış yaptı ki, Akıllara zarar...

Peşine son yılların en sıkıntılı Belediye Başkanı Havza Belediye Başkanı Murat ikiz' den geldi. Yetmedi derken Eski İl Başkanı ve önümüzde ki günlerde yeniden İl Başkan adaylığı gündemde olan Osman Çetinkaya başkan bir çıktı pir çıktı meydana...

Çetinkaya halklı bir çıkış noktası yakaladı. "Sen Genel Merkez kararını tanıdın mı ki şimdi ilçe teşkilatlarını Genel Merkezle korkutup aday çıkartmıyorsun. Uğraşsan da İl Başkanı olamayacağın gibi düşlediğin makama da gidemeyeceksin" dedi.

Yani beni de Genel Merkez tek liste ile aday dedi ama sen AK Parti Genel Merkezini tınlamadın, şimdi ben niye tınlayım ki. Genel Merkez demokrasi ve özgürlükleri kısıtlayamaz. der gibi çıktı meydana. Yani alevler büyüdükçe büyüyor. Ne olur?...

Söyleyeyim efendim. Siyaset sahnesinde ki alevler in temelini aslında Başkan Köktaş atmıştı.

Yani KÖRLE YATAN ŞAŞI KALKARMIŞ. Yada "ETME BULMA DÜNYASI" sözünde olduğu gibi dün kendi çıkışı, bu gün başına bela oldu.

Peki il başkanlığı seçimleri ne olur.

 Ne olacağını bırakın AK Parti "ÇATIRDIYOR" kimse farkında bile değil. AK Parti Genel Merkezi ya bir önceki kongredeki gibi TEK ADAY dayatmasından vazgeçecek!. Ya da Parti tabanında kişi kaos ve kavgayı körükleme pahasına tek aday dayatmasına devam edecek ya da dayatmayı bırakıp çok adaya izin vermelidir. o zaman da ilçe kongreleri mahkemeye taşınacaktır göreceksiniz. Partililer, teşkilatlara dayatma, baskı oldu, özgürlüğümüz  ve demokratik hakkımız gasp edildi denilirse!?

Adalet ortadan kaldırılmış olacaktır ki bu da AK Partinin ADALET VE DAYATMA ile yola gitmeye uğraştığını gösterir ki. Halk bu noktada eski DARBECİ zihniyeti yeniden yaşamaya başladığını ya hisseder ve AK Partiye olan güveni sarsılırsa ne olacak. Bu hesapları nasıl yapacaklar merak konusu ancak, bir gerçek var ki, İl Başkanı Fuat Köktaş'ın çıkışları, yaptıkları, yapmadıkları, aday oluşu, başkanlığı hepsi yeniden ulu orta AK Parti siyasetinde insanların önü bu kadar çok kesilir ve bu düşünce sergilenmeye devam ederse...

İşler Arap saçına döner ki, Arap bacı bile Arap sabunu ile temizleyemez...

Kısacası bu çıkışlar AK Partide ki ÇATIRDI, KIRILMA VE ÇÖKÜŞÜN işareti olarak görülecektir ki...

Bu en büyük tehlike olacaktır. Birileri bu kavgayı seçimle sonlandırmadıkça, AK Parti de yıllar önce dediğim gibi; Eğer ki; Recep Tayyip Erdoğan mozaiğin başından gitmesi ile birlikte ANAP' ta olduğu gibi  "TARİHİN TOZLU RAFLARINDA Kİ YERİNİ HAZIRLAMAYA BAŞLADI" demek olacaktır. Göreceksiniz. Demedi demeyin.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi