Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

BÖYLE GİDERSE "FERİŞTAHI GELSE BU ATEŞİ SÖNDÜREMEZ"

BÖYLE GİDERSE "FERİŞTAHI GELSE BU ATEŞİ SÖNDÜREMEZ"

Dün köşe yazımda ne yazmıştım? Kısa kısa yazayım efendim. Kazan öyle bir kaynamaya başladı ki. Bu kazan ne kazanı mı? Dedikodu değil, İftira değil, Filan filanın hakkında değil. AK Parti İl Başkanlık seçimleri öncesinde kaynayan kazanlar ve çekilen kılıçların kazanı! Kılıçları çekenlerin başında önce meydana Milletvekili Yeni çıktı peşine Belediye Başkanları. İlk cevap hakkını Bafra Belediye Başkanı Şahin'in "FERİŞTAHI GELSE" dedi.

Akabinde Sayın Yeni, yıllardır çıkmadığı kadar haberlerle son günlerinde medyaya çıkmaya başladı. Son demlerini yaşadığı Milletvekilliği sonrasını düşünür olsa gerek ki; siyasi kazanın altına ilk odunları atıp, ateşi alevlendiren isim oldu. AK Partinin kurulduğu günden bu yana Samsun' a gözle görülür, elle tutulur hiç bir iş yapmadığı ikrar edilen Vekil Yeni'nin bu son çıkışı kazanın altında ki ateşi öyle bir alevlendirdi ki, diğer ilçe Belediye Başkanları ateşe odun atmaya başladı. Ne atmış ODUN. Ne için ATEŞ için... Kimi yakıyor o ateş AK Parti'yi. Kimse fark etmiyor... Alevler yükselmeden önlem alınmazsa... Yandı bu millet, yandı AK Parti...

Sonrasında Ogün AK Partide ki gelişmeleri "Arap sabunu bile temizleyemez" demiştim. Bu sözden sonra bir satır yazı daha var ki çoğu buna tepki gösterdi.  Bu yine AK Parti için ne yazmışım. Sallamış yine AK Partiye diye. Beyefendiler oturup düşünün yazının sonunda dile getirdiğim şu satırı: Bu tip olaylar yaşanmaya devam ederse, "AK PARTİ TARİHİN TOZLU RAFLARINDA Kİ YERİNİ HAZIRLAMAYA BAŞLADI" demek olacaktır...

Ve o yazıda en dikkat çektiğim 3 dönemdir sessiz sedasız(!) TBMM ceylan derisi koltuklarında oturan, Samsun' a geldiğinde ELİT, KİBAR, SESSİZ, PROJELERDEN UZAK kişiliği  olan isim Samsun Milletvekili Ahmet Yeni idi. Tam da bu noktada önce aynı titizlikle 9 Milletvekilinden 1 i olarak (teşekkür ederim gelmesi nedeni ile), TÜYAP OTOSHOW Fuar açılışına gelmişti. Ama ne hazindir ki yanında bir kişi bile kalmamış, tek başına koltukta oturup dakikalarca bekledi Milletvekili Yeni.

"Ne ekersen, onu biçersin" diye boşuna dememiş Atalarımız. Dün gündemle alakalı yerel bir gazetede haberi çıkmış. "Ha bu yazıda art niyet aramayın. Yaşanan AK Parti siyasetinde eskiden kimse ortaya çıkıp kavga etmez içinde bitirirken son ateşi yakan isim Yeni olması nedeni ile yazıyorum. O bilinmiş ola!..."

Sayın Vekil Yeni, yeni ve son röportajında demiş ki: ...Ben Ak Parti Samsun Milletvekili olarak üç dönemdir Türkiye Büyük Millet Meclisinde alnımın akıyla görev yapıyorum. Görev sürem boyunca milletime, partime ve Türkiye Büyük Millet Meclisine leke getirecek tek bir faaliyete imza atmadım. Ve alnımın akıyla, vicdanımdaki rahatlıkla Samsun’a ve memlekete bıraktığım eserlerle gurur duyarak görevimi tamamlıyorum”. Eserler derken hangi ESER Sayın Vekilim? İl Başkanı ile Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin için yaktığın ve kazanının altına attığın odun sonrasında çıkan yangın. Bu mu Samsun' a ve AK Partiye verdiğin ESER?

Devamında: “Milletvekilliğim boyunca TBMM’nin asli görevi olan yasama faaliyetlerinin aksamaması için gayret ederek en devamlı milletvekillerinden biri oldum.

Neden Samsun ve özellikle çoğu İlçelerde çok görünmediği belli oldu. Devamsızlıktan TBMM'nin ceylan derisi koltuklarında ki sırasından düşerim korkusundan(mış) olsa gerek öğrenmiş olduk...

Devaaam: 12 yıl boyunca KİT Komisyonunda Ziraat Bankası, Halk bankası, Kalkınma Bankası, Exim bank, İller bankası, dönüştürülen İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ve Altın Borsası, Tasfiye Halinde Emlak Bankası gibi tüm mali kurumların alt komisyon başkanlığını yaptım. 12 yıl boyunca TRT, THY, DHMİ, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, TCDD, PTT, ÇAYKUR, TMO, AOÇ gibi kurumların denetim komisyon üyeliğinde bulundum. Milletin masasına ve kasasına sahip çıkmak için çalıştım. Üst komisyonda uzun süre, komisyon sözcülüğü, katip üyelik ve komisyon başkanvekilliği görevlerini yürüttüm. İktidar milletvekili olarak tüm KİT kurumlarının denetlenmesi için her türlü özeni gösterdim. Tüzüğümüz gereği milletvekilliğimin son dönemindeyim. Bu sebeple parti teşkilatımızdaki görevlerimizde bir artış gerçekleştiği için son bir yıldır KİT Komisyonunda görev almadım”

 Eh be daha ne diyeyim ki. Bana da bu kadar banka ve kurumların Denetim, Komisyon üyeliğini verseler; vallahi HALKIN YÜZÜNÜ GÖRMEK İSTEMEM!. Neden demeyin. Bu da benim düşüncem. Niye halkı göreyim ki! Verilen iş mükemmel, görev harika. Şimdi tamam "ortada kuyu var (yok'um) yandan geç" mantalitesiniiiii...

Sayın vekilin bu saatten sonra basın, halk, siyaset, iş dünyası içinde hangi makam ve mevkide yer alacak merakla bekliyorum. Bu kadar ELİT ortamlarda, maddi yükü ağııır(!) işlerde çalıştıktan sonra vekilliği bırakınca halkın içine girer mi?. Sanırım, iddialar odur ki; Ya bir banka, ya TRT, ya bilmem işte görev yaptığı birimlerden birinin başına geçer artık. Bu saatten sonra Halkın içine mi girilir. O kadar duruş ve görevden sonra Halkın içi(!). Düşünmek bile istemem. Sayın Yeni'nin insanlara neden uzak durduğu, neden mesafeli konuştuğu daha net anlaşılıyor artık sanırım. Hiç bir yatırım ve hizmetin altında olmaması da.

Hele hele iddialara ve duyumlarıma göre; "30 Mart Yerel seçimleri öncesinde Samsun' da çok görünmemesine rağmen yanına giden bir Belediye Başkan aday adayına "Sen git görevine devam et. O makamda yükselmeye çalış. Sana ne Siyasete girmek. Başka işin mi yok" diyerek geri gönderdiğini düşününce...

Ardından da o kişi için birilerini arayıp, "Filan geldi böyle böyle dedim yolladım. Nasıl ama iyi yapmışım değil mi?. Adam aday olacağını sanıyor" dediği iddialarına anlam verememiştim?. Benim için iddia, dedikodu idi sadece...

Lakin belli ki Yeni'nin işleri hiç yeni değil. Her ateşe odun atmayı, ortalığı alevlendirmeyi seviyormuş anladık. Yeni dönemde ne yapar, yapmaz bilmem. İlgilendirmiyor da ama Samsun' da hiç bir iş tutmayacağı iyi görülebiliyor sanırım. Onun bankası falan varmış ya!..

Anlayan anladı da! Bence Samsun gelecek dönemde; Banka işi olmayan, seçildiği halkın içinden çıkmayan, kendini halkından üstün görmeyen, ceylan koltuklarda halkı unutmayan, Samsun ve ilçeleri için yatırım ve projelerde kendini hırpalayan, çalışan, tepeden bakmayan isimleri seçmeli. Aksi takdirde ateşe odun atan Yeni birisini bulursak, bu defa hep birlikte YENİ' den kemiğimize kadar yandık demektir. Çünkü bu ateş bu defa sadece birilerini değil, aksine hepimizi yakacak. İyi düşünün. Kısacası bu sefer olsun; "Ceylan derisi koltuklarda, sizi unutmayacak birilerini seçin"

Aksi takdirde böyle giderse "FERİŞTAHI GELSE BU ATEŞİ SÖNDÜREMEZ"

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi