İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

O BİR DÜNYA ŞAMPİYONU TEBRİKLER ALPEREN BERBER

O BİR DÜNYA ŞAMPİYONU TEBRİKLER ALPEREN BERBER

Öncesinde Alperen’in Şampiyonluğu sonrasında yazdığım yazıyı geliştirerek başarıyı selamlamak adına tekrar etmek istiyorum.

Alperen sosyal medyanın insanı ve başarıyı çok çabuk örselettiği bir dünyada yaşıyor.

Alperen 19 yaşında Dünya şampiyonluğuna ulaşırken başarının ardında yatan müthiş bir çalışma azmi, iyi bir Aile terbiyesi, Vatan, Bayrak ve Millet sevdasını görebiliyoruz. 19 yaşında bu gencimizin hayalleri, özlemleri ve beklentileri yok mudur vardır elbet, fakat o tüm bunların yanında çalışmayı kendine rehber ederek bu gün geldiği noktaya gelmeyi başardı. O artık bir Dünya şampiyonu bu başarıya ulaşmak kadar burada kalıcı olmak ve uzun soluklu olmak yine fedakârlıkları beraberinde getirecektir yoksa düşüşler kaçınılmaz olur. Hocalarının ondan beklentisi çok ,güveni çok. Alperen bu sorumluluğu yüklenebilirse Türkiye tarihine adını yazdıracak potansiyele sahip. Her zaman yanında destekçi olan ailesi var, Büyükşehir Belediyesi gibi bir kulübü var, Federasyonu var. 19 yaşında bir gence yüklenen sorumluluk gerçekten yüksek ve ağır umarım federasyonumuz Alperenini manevi cihetini ihmal etmez ve bu konuda da destek almasına yardımcı olur. Her şey idman ve çalışma değil elbet, üst düzey başarılarının arkasında maddi cihetin yanında maneviyatı ihmal etmeden çalışılmalı derim âcizane. Önce insan sonra Şampiyon olmak çok kıymetlidir benim bakış açımdan, Başarı ve para gelir ve geçer ama insanlık baki kalır ve ahiret hayatının yolları bu taşla döşelidir. Alperenimiz şimdilerde hak ettiği kabuller, övgüler ve ziyaretlerle meşgul ve buda hakkı. Âmâşunu da unutmasın hiçbir başarı Anne Baba duasının yerini almaz buna da dikkat eder inşallah.
Alperen kendine sunulan imkanlarla yavaş yavaş ayaklarını daha sağlam basarak kendi stilini ,tarzını oluşturarak yoluna devam ederse inşallah kalıcı ve daha üst düzey başarılarla kuşanarak Ülke insanımız mutlu edecektir dolayısıyla kendi de mutlu olacaktır.

Uzunca soluklu bir yazı oldu önceki yazımızı ekleyerek bitirelim yazımızı. ‘’Alper’enEski güreşçi,Antrenör,Ayvacık Gençlik ve Spor İlçe Müdürü,Samsun Büyük Şehir Belediyesi Güreş takımı Hocası Bir Babanın ,adam gibi adamınMustafa Berber’in oğlu. Alperen Muşçalı mahallemizden,1 Ocak 2005 Çarşamba doğumlu ,1,80 boyunda ,Kavak Yaşar Doğu Güreş merkezimizde yetişmiş,82 kiloda Avrupa Şampiyonluğuna ulaşan ,efendi, mütevazi, alçak gönüllü, atasına saygılı çalışkan bir gencimiz. Tebrikler Alperen yolun açık olsun. Gelecekte senden nice şampiyonluklar bekliyoruz tekrar tekrar. Rıza Kayaalp ‘i örnek alırsın inşallah.
Kariyerinde Ürdün'ün Amman kentinde düzenlenen 2023 Dünya Gençler Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 82 kilo final maçında İranlı Yasin Ali Yazdı’yı 9-1 mağlup ederek gençlerde dünya şampiyonu oldu. Arnavutluk'un Tiran kentinde düzenlenen 2023 Dünya U23 Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 82 kilo final maçında bağımsız sporcu AuesGonibov'a mağlup olarak gümüş madalya kazanmışlığı var. Romanya’da Grekoromen stilde 82 kiloda büyüklerde 19 yaşında Avrupa Şampiyonu olarak başarılarına yeni bir halka katan Alperen’in yolu açık. Maç sonucu Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın BAK telefonla arayarak kendisini tebrik etti, gençlerimizin her zaman yanında olduğu vurgusunu yaptı bu çok anlamlıydı.

Güreş federasyon başkanımız Şeref Eroğlu hakikaten Güreşte gençlere kademeli geçişle Büyüklerde takımımızın başarılar kalıcı ve devamlı hale getirmenin çabası içinde,bunuda takım halinde Avrupa şampiyonu olarak gösterdiler. Maç sonucu Röportajda Şeref Başkan Alperen’inin babası Güreşçi ,Hoca,MüdürMustafa hocamdan övgü ile söz etti ve beni güreştiğimiz zamanlarda yenmişti diyerek Alpereni gülümsetti babasını onore etti tüm Türkiye’nin huzurunda .

Şeref Eroğlu tüm bileşenleri başarıya katarak sonuç almanın derdinde buda onu başarılı hale getirmekte. Sonuç olarak birebir tanıdığımız Çarşambalı Alperen’imizin yolu açık ,Allah istikametini bozmasın ,Milletine ve ailesine çok ama çok çalışarak hayırlı bir evlat olarak nice başarılar getirmeyi nasip etsin Mevla’mız inşallah.!!

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi