VURAL YEŞİLYURT

VURAL YEŞİLYURT

Kendisi çözsün…

Kendisi çözsün…

Değerli okurlarım bu yazımda, eğitim ailede başlar öğrenim okulda devam eder… geldiğimiz noktada yaşamımızın bir parçası olan hatta yaşamımıza yön veren daha doğrusu bizi esir alan teknoloji ile birlikte günümüzde bu söz ne kadar geçerliliğini koruyor.. Elimizdeki telefon ile tek bir tuşla dünyayı keşf eder duruma geldik..

Aile kavramını her gecen gün biraz daha kaybettiğimiz bu günlerde yaşamımıza girmeye başlayan yapay zeka biz insan oğlunu nasıl etkileyecek onu da çok kısa bir zamanda göreceğiz..

Ağlayan çocuğa sussun diye eline tutuşturduğumuz telefon veya tablet oyun ve görseller ile

büyüyor..

Her olumsuzlukta söylediğimiz, eğitim şart.. doğrusu eğitim dediğimizde sadece a,b,c ya da kerrat cetveli değil.. çocuğun yaşamı boyunca onlar kadar önemli olan aile kavramı, komşuluk ilişkileri, adab-ı muaşereti, doğa, insan ve havan sevgisini öğretmek..

Bu konuda anne ve baba olarak bizlere çok büyük görevler düşüyor.. çocuklarımızın geleceklerinin daha düzgün yaşam standardı olması için doğru eğitim vermeli ve birebir ilgilenmeliyiz. Yoksa gelişen bu teknoloji onları yaşamları boyunca yorar...

Bu haftaki yazımı Tebrizli Azeri Türkü olan Dr. Anooshirvan Miandji’nin şu sözüyle noktalıyorum. Çocuk yetiştirirken, eğer ona kötülük yapmak istiyorsanız her istediğini verin.

Eğer iyilik yapmak istiyorsanız, bırakın sorunlarını kendisi çözsün…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
VURAL YEŞİLYURT Arşivi