Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Muhtemel Milletvekili isimlerinde parlayan İSİM KİM?

Muhtemel Milletvekili isimlerinde parlayan İSİM KİM?

Köşe yazısı yazmak.  Tıpkı Karadeniz havası gibi bu sıralar. Çünkü konu çok, ama gündem çok enteresan.  Gündem demişken bir bakıyorsunuz bir yanda Cumhurbaşkanlığı, bir yan da bonzai, bir yanda Milletvekili aday adayı olabilecek, olması muhtemel isimler gündeme getiriliyor. Ama işin garibi bazı isimleri şimdiden yazarak sanki gündemi farklı veya başka yöne çekme hevesi var birilerinde.

Bir yerlerden sanki işaret aldılar. Şimdi bende çıkıp yazsam ne olur? Herkes nasıl olsa hiç bir yerde konuşmasa mutlaka iftar sofrasında 5-10 dakika beklerken getirilir, üzerinde konuşulur. Değil mi?

Hatta ben çok daha farklı isimler yazayım bu gün ne dersiniz?

İşte Samsun Milletvekili aday adayı ve hatta ağırlıklı olarak ADAY İSİMLERİNİ size yazayım ne dersiniz. Elbette ki AK Partinin diğer muhalefet parti temsilcilerinin hal ve hareketi, davranışı, suskunlukları yine son dakika golleri ile, çalımları ve kişiye göre değil başka işlere göre aday belirlenip halkta da AHA SİZE BU İSMİ ÖNERDİK YERSENİZ OY VERİN yok yemezseniz zaten oy falan beklemiik diyecekler.

Hele Samsun da AK partinin alternatifinin MHP olduğunu düşünürseniz. Her neyse alın AK Partinin size Milletvekili olma ihtimali olan isimlerden bazıları:

Mevcut Milletvekili ve Bakan Akif Çağatay Kılıç.  Genel Başkan Yardımcısı yapılan Numan Kurtulmuş, MYK Üyesi olan SP  den ayrılmam diyen ama AK Partiye Kurtulmuş'la geçen Ahmet Dirican. Etti mi size 3... Gelin şimdi geriye kalan isimlere...

Mevcut kadrodan tek vekil çıkmayacağına göre.Yıllardır Milletvekilliği için çalışan, temayüllerden %90'lara kadar oy alan Fuat Köktaş İl Başkanı var mı?. Bekleyin. O konuyu size açıklayacağım.

Sonra asla gözüm yok ama Başbakanımız Erdoğan'ın bana verdiği görevi yapayım ancak asla o makamda, yerde gözüm yok diyerek yemin dahi ettiği iddia edilen Genel Başkan Yardımcımız ve Teşkilatlardan sorumlu Başkan Süleyman Soylu. Zor da desem yalan kolay da desem. Ama bazı işler çakıştığı için Soylu adı zor. ma olmaması da imkansız değil.

Geçen dönem haksızlığa uğrayan ama halkın çok sevdiği isim. Bu gün Spor Bakanlığında müsteşar Yardımcısı ve benim Gülen adam dediğim sevimli kişiliği ve babacan tavırları ile Kamuran Özden...

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz diyorlar ama ben hiç mi hiç inanmıyorum. Çünkü bir Milletvekili hatta Bakan olmaktansa koskoca Samsun'un Cumhurbaşkanı, Başbakanı olmak daha evla bana göre. Bence Başkan Yılmaz hiç oraları düşlemiyor hele ki yeni kanunla. Yetki geniş, bütçe devasa. Niye gitsin ki?

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar. O düşünmüyor deseler bile yeni belediye kanun ile düşünme ötesinde mutlaka yer almaya çalışacak ve yeri bana göre % 60. Yani o gider.

İş dünyasına gelince bu gün iki ismim kulağıma geldi. Önce hadi canım dediysek te inanın halktan hele birisi var ki hemen o aday olsun komple oradayız. Onun Samsun ve İlçeleri ile Ülkenin dört bir yanında yaptığı yatırım ve hizmetler, yardımlar ve akabinde hiç neden yokken içeriye alınarak aylarca sıkıntı çektirdiler.

Milletvekilliği en çok onun hakkı deniliyor. Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı, Terme, Bafra, Tekkeköy, Samsun Merkezi. Velhasıl tanıyan, adını duyan herkes istiyor ve bekliyor.

Hele son dönemlerdeki olaylara bakış açısı ve yapılanlar yüzünden kendisini geri çekmesi ile çocukların burslarının nerede ise kesilmesi, ilçelerdeki yatırımların yavaşlaması hepsi bunlara bağlı. Bu nedenle halk yani taban yani oy verecek asıl zemin onu dört gözle bekliyor. İşin aslına bakarsanız bu konu da Muhtarlar, köylüler ve binlerce vatandaş o içerde iken imza kampanyası yaparak ona olan sevgilerini de dile getirmişlerdi. Mükafatlarını da aldılar. Şimdi en çok sevinme vakti o bölgeyi düşünenlerde.

Bu isim kim mi?. İşte o isim: METRO Holding A.Ş. Yönetim Kuruşu Başkanı Çarşamba ve Ayvacık'ın öz evladı, memleketlimiz Galip ÖZTÜRK... Bu konuda gerekli araştırma ve sonuç ve istekleri önümüzde ki günlerde sizlere daha detaylı aktaracağız nasipse...

Sonra ki başka işadamı bu az konuşulsa da gizli güç olarak geliyorum sinyali veriyor ama kimse inanmak istemiyor. O asla siyaseti bu kadardan fazla istemiyorum dese de samsun' da bana göre en güçlü isimlerden birisi. İl yönetimlerinin çoğunda yer almış ve hala aktif görevde. Tabandan ses ve destek var ama genel merkezin düşüncesi önemli.  Bunu aştığı takdirde mutlaka vekilliğe giden yolda yürümeye başlayacak o isim ise İl Yöneticisi, İşadamı Ercan Albayrak.

Sonrasında eski İl Başkanları ve daha niceleri. Bu günlük bu kadar yeter.

Bence bu isimlerden 4. İsim ve seçilecek sırada da yerini mutlaka alacak en güçlü isim o 3 ten sonra mutlak Galip Öztürk olacaktır. Demedi demeyin. Şimdiden söyleyeyim.

Tek sıkıntı kendisinin siyasete girip girmemesidir ki bunu zaman gösterecektir. Bu güne kadar asla siyaseti düşünmeyen Galip Öztürk'ün bu arenaya da dalmayacağını kimse garantilemez. Ama bana göre bu arenaya o istemese de mutlaka girecek. Göreceksiniz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi