Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Galip Öztürk ismi Samsun siyasetini alt üst etmeye yetti

Galip Öztürk ismi Samsun siyasetini alt üst etmeye yetti

Ya bu işleri biz unuttuk yada birileri piyasayı yalandan yere karıştırmak, iş çıkartmak için yırtınıyor. Veya bize öyle geliyor. Dün yazımda ne dedim? AK Partide aday adayı ve hatta aday isimlerinin bazıları şunlar. Bazı isimler için olur bazıları için imkânsız, bir kısmı içinse eh işte! gibi sonuçları, iddiaları gündeme getirdik.   Mesela İl Yöneticisi İş adamı Ercan Albayrak. Adı için yorumlar çok erken gelmeye başladı. Çarşamba’dan desteği sonsuz alır iddiaları var.

Sonrasında AK Partililerin Çarşamba'da verdiği iftar yemeğine katıldık, haberimizi yaptık. O akşam iftar yemeğinde gördüklerimizle edindiğimiz izlenimlerimiz de o kadar enteresan oldu. Ama en çok dikkat çeken ise önümüzde ki süreçte siyasi arenada yine çok acayip işler olmazsa şaşarım.

Çünkü AK Partililerin gördüğüm kadarı ile ilk ve tek hedefi önce Recep Tayyip Erdoğan’ı köşke çıkartmak.

Ama sonrası inanın ki YOK!. Yok dememizin nedeni herkesin hem de hemen herkesin hedefi sadece Milletvekilliği. İşin garibi Ercan Albayrak hariç, o vekillik istemiyor-muş. İstemiyormuş gibi de yapmıyor ciddi ciddi herkes yerini, vaktini bilecek diyormuş. Ama bu siyasettir dünü, bugünü ve hatta yarını hiç yok.  Biz bu siyasette ve eski siyasetler neleri görmedik ki. Mesajımızı biz aldık canım. Gerisi arapsaçı.

Yine birileri Bütünşehir yasasına rağmen Yusuf Ziya Yılmaz’dan kurtulabilme adına ismini habire zikredip piyasaya yalandan sufle edip, pompalayıp duruyor. Geçin beyler. Başkan Yılmaz siyaset işini bu memlekette en iyi bilenlerin başında gelen isim. Boşuna 20 yılı aşkın süredir Samsun'u yönetmesine bu halk izin vermiyor. Neden çünkü o bu işi çok iyi biliyor.

Onda hayal kurma yani olmayacak duaya veya elinde ki bulguru bırakıp dimyata pirince gitme sevdasında hiç olmadı. Bütünşehir başkanlığı 5 Milletvekilliği ve 3 Bakanlığa bedel. İnsanın bu makamı ve işleri bırakıp gitme istemesi deli saçmalığı olmaz mı?.

Alt belediyeler pardon belde belediye konumuna getirilen ilçe belediye başkanları isterler, ona asla lafım yok. O başkanlar içinde de kimlerin olup olmayacağı zaten ortada.

Ancak en dikkat çekeni ve olur yorumlarının en fazlası METRO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk'e oluyor. Partili, partisiz, tabanda oy verecek halk kısacası hemen her kulvarda ki insanlara onun adının geçmesi bile yetti. Bence herkesin terazisini, düşüncelerini, hedeflerini alt üst etmeyi bırakın yerle bir etti Galip Öztürk. Bundan sonra da daha çok altüst edecek gibi geliyor.

Adını duyan ve kendini oralarda görmeyi düşleyen bazı kesimler hemen, “O gitmez, istemez. Biliyorum asla düşünmüyor. Ama siyasete girerse de YOK diyecek ne bir siyasetçi ne de bir iş adamı göremiyorum. Çok kolay kazanır" dedi çekildiler kenara. Dedik ya partili partisiz hemen herkes Öztürk adı ve esintisi ile adeta deprem etkisi yarattı. Şimdi işe bakın. İşadamı Galip Öztürk Samsun’ a es kaza bir gelsin, görün siz gümbürtüyü. Dün içeri girdi diye etrafından kaçanların, bakın nasıl koşa koşa kucaklayacak hatta özür dilerim ama yalayıp yutacaklar. En iyi dost, en iyi insanlar ilk kaçan o isimler olacak göreceksiniz.

Tüm bu gelişmeler neticesinde görünen artık şu: Yusuf Ziya Yılmaz'ın Milletvekilliğine gitme isteğini bir kişi değiştirebilir. O isim dışında Allahın bir kulu değiştiremeyeceği kesin.

Galip Öztürk adını da yine tek O isim Milletvekili yapacaktır. Kim ne derse desin. Çünkü her ikisinin de halk içinde ki itibarı, gücü, sevgisi, isteği,desteği partili partisiz her kesimden çok ama çok fazla. Şimdi sizce bu iki isim hakkında kim yanlış teşhis koyuyor dersiniz? 

Diğer isimler mi?. Çok isim var. Olmayacak duaya amin diyenini mi ararsınız, aklında bile yokken nasip olacak muhtemel isimleri mi sorarsınız. Hepsini zamanı ve vakti geldiğinde aktaracağım.

Ama inanın ki Galip Öztürk, Yusuf Ziya Yılmaz ve Ercan Albayrak isimleri bu şehirde günlerce konuşulacak iddia ediyorum. Bu konu çok tartışılacaktır ve hatta göreceksiniz bize bile bu gün laf edecekler. Peki sorarım: Bu isimlerden en az ikisi Milletvekili olsa kötü mü?. Hani Trabzon muhabbetinden bıktırdılardı ya!? Alın size Çarşamba'nın iki hatta 2 öz evladı. Daha ne istiyorsunuz?.

Onu siyasetin ekolleri bilir. Biz halkın beklentilerini, konuştuklarını istediklerini yazıyoruz. Gerisi bizi ilgilendirmez. Çünkü bu güne kadar kimi yazdık ve haklı çıktı isek iddiamız şimdilik yine aynı yönde. Ama bugünden belirteyim iddiam şu ki; Dün olduğu gibi bugünde o isimler bu makamlara geldiklerinde ilk bizi unutacaklardır. Çünkü bugün kaçanlar makama geldiğinde koşacak, kucaklayacaklar dedim ya. Bizde yalakalık yok. Bizim için konu hizmet ve adamlık. Kim ve hangisi olursa da bizim için fark etmiyor. Ama tek temennimiz halka hizmeti, yardımı, desteği olanlar o makama gelmelidir.

Makam yani sırf koltuk doldurmak için gelecekler varsa hepsinden Allah bizleri korusun. Çünkü bu tipler yıllardır gelene kadar yemin billah ettiler, geldikleri akşam o seçimde verilmiş sözdü bu gün bitti diyecek, geldiklerinde yükünü, bavulunu dolduracaklardan bu millet bıktı usandı. Allah bu tiplere bu makamları nasip eylemesin. Gerisi hikâye ve masal…

Netice de memlekette Galip Öztürk adı ve esintisi tüm siyaseti alabora ettiğine iddiaya girerim. çÜNKÜ Galip Öztürk ismi Samsun ve hatta AK Parti siyasetini alt üst etmeye yetti kim ne derse desin...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi