Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Mahallelilerin beklentisi: "Yeni Dolmuş hattı açılacak mı?"

Mahallelilerin beklentisi: "Yeni Dolmuş hattı açılacak mı?"

Çarşambanın hemen her konuda ki eksiğine ve sıkı9ntısına değiniyoruz.

Samsun Büyük şehir yasası diğer namı değer adı ile BÜTÜNŞEHİR kanunu ile köyler mahalle oldu.

Bu noktaya gelmeden önce Çarşamba Belediyesi İlçe sınırlarını genişletmek için bazı köyleri referandumlarla veya Bakanlıklar kararı ile kanun hükmünde kanunlar ile ilçeye bağlayarak Mahalle yapmıştı.

Bu çerçevede mesela en büyüğü Cumhuriyet Köyü Mahalle yapılarak hemen her türlü alt ve üst yapısı 4-5 yıl içinde küçükte olsa eksikleri ile tamamlanmıştı.

Bu nedenle de seçim de Cumhuriyet Mahallesi (köyü) sakinlerinin hemen hepsi AK Partiye ve dolayısı ile Belediye Başkanına oy vererek ödüllendirmişti bir bakıma...

İşte tam bu noktada köy statüsünden çıkartılarak Mahalle olması kesinleşen ve hatta cadde, sokak ve ev numaraları verilen bazı köyler de bu nimetlerden yararlanmak için sıraya girmişti.

Hemen hepsinin derdi aynıydı.

Bu dertlerin başında alt yapı yani kanalizasyon, doğalgaz, telefon, elektrik, yol, kaldırım falan filan işte.

Tam bu heyecan yaşanırken vatandaşlar gelişen ilçede aynı zamanda belediye otobüslerinin ve dolmuşlarının da güzergahlarını genişletmesi ve vatandaşa daha iyi hizmet vermesinin beklentileri artmaya başlamıştı.

Yine yapılan çalışmalarla ilçenin belli bölgelerinde değişen hizmetlerle genişlemenin başlaması ile bu dolmuş hatlarının genişletilmesi de gündeme gelmeye başlamıştı.

Bu çerçevede Cumhuriyet Mahallesi, Beyyenice Köyü gibi belli başlı mahalle sakinlerinin en büyük beklentileri artık mahallemize ne zaman dolmuş hatta kurulacak veya gelecek.

Bunu mevcut dolmuşçular  bir nebze durumu kotarmaya çalışsalar da hiç etkili olmadı olmayacak gibide.

Bu nedenle başta bu iki mahallemiz halkı olmak üzere tüm mahalle sakinleri şimdi mahallemize ne zaman dolmuş hattı kurulup dolmuşlar gelecek bizler de rahatlayacağız demeye başladı.

Bizde elçi vazifesi gördüğümüze göre; Başta Samsun Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Çarşamba Belediyesinin yeni mahallelerin alt yapılarını yani kanalizasyon, içme suyu gibi çalışmaların yanı sıra halkın en fazla mağdur oldukları dolmuşları bu mahallere kurdurarak başlayacak.

Beyyenice Köyü mahalle sakinleri TOKİ'ye kadar gelen dolmuşlar neden geri döndürülüyor. Koskoca bir mahalle olan TOKİ, Beyyenice mahallesinde binlerce insan ilçe merkezine gelebilmek için ya yollarda sürünüyor ya da saatlerce Ayvacık minibüsü bekliyor.

Hizmet gelecek denildiğine, halkı her yönden rahatlatacağız denildiğine göre bizde görevimizi yerine getiriyor ve diyoruz ki:

Başta Beyyenice ve diğer ilçeye yakın ve kurulması artık mecburi ve kaçınılmaz olan Mahallelere  Dolmuş hattı kurulacak mı?. Ne zaman kurulacak.

Kimse buraya ne hızlı tren, ne de metro istemiyor. Dolmuş hattı kurulmasını veya mevcut durumun alanının genişletilmesini istiyor.

Bakalım buna nasıl bir cevap gelecek. Geleceğini pek sanmıyorum ama en azından bir şeylerin yapılması ile bakalım çalışma ile halkın beklentisine cevap verilecek mi?. Beleyip göreceğiz.

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi