İBRAHİM GÜLER

İBRAHİM GÜLER

LİCE OLAYLARI

LİCE OLAYLARI

Saygı değer okuyucularım:

PKK ile barış yapılacak analar ağlamayacak diye Öcealan’la görüşmeler yapılmadı. Görüşen Şerefsiz diyenler birde bir takım zevatı toplayarak AKİL adamlar görevlendirilip ülkemiz genelinde İllerde İlçelerde görüşmeler ve halkı ikna etmek ve yapılacak barışa destek aramışlar, düzenledikleri raporu Başbakana sunmuşlardır.

Fakat pkklı BDP’lilerin kuzey kürdistan dedikleri yerin neresi olduğunu henüz açıklamamışlardır. Buna hükümetin cevap vermesi gerekmez mi?.

Bende bu konuyu şahsen düşünmekteyim. Şimdi yetkililere soruyorum: Kuzey Kürdistan neresidir ? ve nerdedir bu kuzey kürdistan?.

Geçtiğimiz günlerde Cizre’de POLİS  Teşkilatı kurulmuş kendi kıyafetleri ile bir tören yapılarak eğitilen bu sözde polis elamanlarına yaptıkları diploma törenini tv. kanallarından izledik.

Daha dün Lice’de KARAKOL Yapanlara karşı eylem yapan köy halkı ne demek istiyorlar?. Bu karakol o bölgedeki halkın can ve mal güvenliğini sağlamak için değil mi?. Acaba bu bölge halkı neden bu yola baş vurmaktadır. Şahsen düşünüyorum da, sayın Başbakan Genaral Osman Pamukoğlu’na Tv. Kanalarında dinlediğim kadarı ile senin çapın ne, General oldun da ne oldun? hakarete matuf sözünü söyleme sebebi bir açık oturumda bilmiyorum bir kanalda da Sayın Pamukoğlu; pkk doğu illerimizde alan hakimiyeti sağlamış sözüne  karşılık başbakan böyle konuşmuştu.

Pkk ile barış Öcalan’la görüşmelerde yapılan pazarlık sonucu neye karşılık olduğu her halde şimdi anlaşılmaya başladı sanırım.

Bakınız bu günlerde SİLAHLI kuvvetlerimizin görevleri ile ilgili çıkartılan yasada; Silahlı Kuvvetlerin Ülke sınırlarının korunması ve dış ülkelere görevle gönderilmesi olarak değiştirilmiştir. Neden?

Son Osmanlı Padişahı Vahdettin Ordularını dağıtmış ve terhis etmişti. Bu Ak parti hükümeti bir takım ihtilal girişimlerini bahane ederek önce Generalleri içeri attı.  Biliyorsunuz, mahkemeleri hala devam etmekte de, sonra da pkk ile yapılan pazarlık sonucu pkklı suçlularının serbestçe yurt dışına çıkmasını sağlamış, bunlara yut dışına çıkışına izin verenlerde o bölgedeki asker ve polise suçlu duruma düşmüştür. Yüzlerce askerimizi şehit eden makine ve edevatları şantiyeleri yakanlar susuz gibi yut dışına çıktığını sanırken daha dün gece PKK yol kesip kimlik kontrolü yapmış. Birde Uzman çavuşu kaçırmışlardır.

Değerli okuyucularım; bu ne demek şimdi?. Biraz daha düşünün diyorum. Çünkü ben düşünüyorum bu olaylar bizi  bu ülkeyi nereye götürüyor?              

Saygı değer okuyucularım.

Düşüncemde inşallah yanılırım. Ama yanıldığımı pek sanmıyorum. Önce Generalleri içeri atıp, Orduyu pasifize ettiler. Barış planı için APO ile görüşmeler pazarlıklar yapıldı terör durdu, bu neyin karşılığı idi. pkk, katillerinin yurt dışına çıkışına izin verilmiş. Şimdi Evlatları toprağa verilen ANALARIN göz yaşı dindi mi?. Bu günlerde meydana gelen Cizre’de ki polis teşkilatının kurulması, Karakol inşaatının yapılmaması için düzenlenen eylem ve de kaçırılan Uzman Çavuş, ve de Kuzey Kürdistan denilen yer bizim Vatanımız değil mi?.

Sayın General Osman Pamukoğlu’nun sözü sanırım doğruluk kazanıyor. Doğu illerinde pkk Alan hakimiyeti sağlanmış ve de pkklılar AKP Hükümetine diyor ki; artık karakol falan da yapamazsın, ordunu polisini çek burası KUZEY KÜRDİSTAN. Bize verdiğin söze sahip çık Ben bundan böyle anlıyorum…

Saygı değer okuyucularım;

Ulu önder MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, ne diyor; “Arkadaşlar hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh ki bütün vatandır”. Hal bu ise askeri sınırlara yönlendirmek vatan topraklarının her hangi bir ilinde çıkacak olaylara polisimizin dışında müdahale etme imkanı olmayacak. İşte doğu illerinde kürt devleti kurmak için bir kolaylık sağlanmış değil mi?.

Sayın okuyucu dostlarım; Merhum Alpaslan Türkeş in söylediği gibi, “Yeniden bir Milli mücadeleye dilerim ihtiyaç olmaz”.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İBRAHİM GÜLER Arşivi

SORMA

24 Haziran 2013 Pazartesi 09:31