Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Belediyede neler oluyor: 2

Belediyede neler oluyor: 2

Öncelikle şunu belirteyim ki; “O”nunla hala barışmadık… Birileri her nedense çok korkuyor ya rahatlayın diye yazdım. Aslına bakarsanız “O” barışmıyor bizim cephede sıkıntı yok. Gerisi “o”na kalmış. Biz de herkes gibi işimizi yapmaya devam ediyoruz. Her konuda olduğu gibi sadece haberciliğimizi tarafsız şekilde yapmanın peşindeyiz.

Çarşambanın dedikodusunu bitiremeyeceğimize göre; o dedikoduları yayanlar ya bulunsun ya da bulunamıyorsa o dedikoduları biz yazalım ki yetkililer de o sorunları çözsünler…

Bu ilçenin günlük gazetesi HABER EXPRES GAZETESİ ailesi olarak; Kurulduğumuz yıldan bu yana tarafsız ve doğru haberciliğimizi hiç bir gün bırakmadık. Her daim ‘Sessizliğin sesi olduk’. Gazete olarak ise “Sözün bittiği yerde ki Sesiniz” olmaya geldik ve ilk günkü heyecanla sesiniz, sözünüz olmaya devam edeceğiz. Habercilik etiğine sığmayan, özel, şahsi kin ve nefretimiz için kişilerle, kurumlarla ve siyasetçilerle işimiz ve habercilik anlayışımız hiçbir zaman olmadı, olmayacaktır…

Bu noktada son cümle; Yaptığımız hemen tüm haberleri at gözlüğü ve art niyetli okuyan bazı çevreler kirli düşüncelerini ve kinlerini üzerimize yağdırıyor. Belediye Başkanı Hüseyin Dündar’ı karaladığımızı dile getirerek ithamlarda bulunuyorlar. Bu başkan sadece sizinse o zaman alın sizin başkanınız  olsun. “Bize Çarşamba Belediye Başkanı lazım. Yani ilçe halkının başkanı halka lazım. Kişilerin, bazı odakların, özel birilerinin başkanı, ne benim ne de Çarşamba halkının zaten Başkanı olamaz”.

Eleştirdiğimiz haberlere kızanlar, güzel hizmetler sonrasında yaptığımızda bunlara neden teşekkür etmez susarlar iyi düşünün. Bunlarınki sahtekarlık ve çıkarlarını koruma değil midir?. Bu belediye hepimizin, Çarşamba Halkının ise; bu Gazete de hepimizin. Her güzelliği yazdığımız gibi eleştiriyi de yaparak eksikleri göstermek durumundayız. Tarafsız ve ilkesi olan gazetecilik anlayışı bunları gerektirir. Artık övgüye sevindiğiniz kadar, eleştiriyi de öğrenmeniz lazım…. 

Konumuza gelecek olursak: Çarşamba Belediyesinde Belediye Meclis Üyeleri arasında ki huzursuzluk had safhaya ulaşmış durumda. Belediye Meclis Üyeleri için kendi aralarında dahi anlaşamaz hale gelmiş deniliyor. Onlar için bazısı “İlçe Başkanı’nın, bir kısmının ise Belediye Başkanı’nın meclis üyesi” falan filan muhabbetleri konuşuluyor. Burada Halk unutulmuş anlayacağınız. MHP’li üyeler olsun, AK Partili üyeler olsun hepsi aynı kafa yapısındaymış. Biz demiyoruz bunu her iki partinin kendi partilileri konuyu gündeme getiriyor.

Son gelen bilgiler daha da dikkat çekici. Çarşamba Belediye Başkanlığına son aylarda yoğun şekilde hemen her kulvarda şikayetler ulaşıyormuş. Bu şikayetler o kadar artmış ki; Belediye Başkanı Hüseyin Dündar belediye binasında ilk önce birim Müdürleri ile toplantı gerçekleştirmiş. Bu toplantılarda ilçedeki gerçekleştirilecek hizmet ve işlerinde bazı müdürlerin, görevlerini tam yapmadıkları ve işleri aksattıkları bu nedenle Başkan Dündar’ın önce rotasyona gittiği akabinde ise işten çıkarma eylemini mecburen gerçekleştirmiş olabileceği konuşuluyor.

Bu arada MHP’li Belediye Meclis Üyelerine beklenmedik büyük tepkiler mevcut. Onlardan ise ses seda yok. Son olayda özellikle bazı AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin de olduğu şikayetleri nedeni ile Başkan Dündar’ın personelin(lerin) de işine son verdiği iddia ediliyor.

Bu nedenle diyorum ki; görevini yapmayan aksatan var idi ve başkan da buna kayıtsız kalmamış bu personelin(lerin) de görevlerine son vermişse sonuna kadar haklıdır. Ama bütün yaşananlara rağmen Belediye Meclis Üyelerinin tüm bu gelişmeler sonrasında ağızlarından tek kelime çıkmayıp aksine sohbetlerinde, “Bizim de haberimiz yok. Başkan istediği gibi iş yapıyor bizim konuşma hakkımız yok. Konuşursak hem görevimizden hem işimizden oluruz” şeklinde ki iddialar sonrasında belediyede neler oluyor soruları da gündeme geliyor.

Meclis Üyelerinin dürüstlüğü bu noktada tartışılmaya başlanıyor.

Hele hele son olaylar sonrasında gündeme düşen iddialar yenilir yutulur gibi değil. Bizler de bu gelişmelerden sonra gündeme bomba gibi düşen şu soruları soralım cevapları yetkililerce verilirse buradan sizlerle paylaşırız. Elçiye zeval olmazmış. Biz de elçi görevimizi tam yapalım. İddialara Haber Expres Gazetesi olarak halkın bilinçlenmesi ve doğruların açıklanması için şu soruları sorma ihtiyacı duyuyoruz:
1-     Belediye de para ile iş yapan herhangi bir personel var mı, varsa kim veya ve ya kimler?
2-   Şahsi işini yaptıramadığı iddiası ile önce kavga edip sonra barışan AK Partili Belediye Meclis Üyeleri kim? Varsa, hangi iş yüzünden önce tartışıp sonra barıştılar?
3-     Hangi AK Partili Belediye Meclis üyeleri arasında özel işletmelerindeki proje ve ruhsat işleri nedeni ile sorun çıktı? Bu sorundan kaynaklı işinden olan personel oldu mu? Belediye Meclis Üyeleri hakkında bir uygulamaya gidildi mi
4-  Belediye de para karşılığı ile özel iş yapılıyor iddiaları gerçek midir? Böyle şikayetler Belediye Başkanına yapılmış mıdır?
5- MHP’li veya AK Partili Belediye Meclis Üyelerinin çoğu konuya duyarsız davrandığı gibi bu olayda da suskun neden kalmışlardır. Kalmadı iseler ne
yapmışlardır? 

 

Bu ve bunun gibi onlarca soruların açıklanmasını bekleyen vatandaşlar, önümüzdeki süreçte AK Parti ve MHP İlçe Başkanlığı ile Belediye Başkan adaylarından istediği; Yeni yapılacak seçimlerde şahsi işi ile belediye işini bir birine karıştırmayacak isimleri Belediye Meclis üyeliklerine seçmelerini bu konuda daha dikkatli ve titizlikle davranmalarını istedikleri ve bekledikleri konuşuluyor.

Önümüzdeki süreçte konuyla alakalı olarak yapılacak açıklamalar ve konunun detaylı bilgileri Haber  Expres Gazetesi ve www.haberexpres.com.tr adlı haber portalımızdan takip edebilirsiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi