Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Köse ve dürüst siyaset?

Köse ve dürüst siyaset?

 

 

      Sonunda Şeker Fabrikası hakkında güzel haberler gelmeye başladı.

İnanıyorum ki bunun sonu da mutlu sonla biter.

      Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde ( Genel seçimler hemen akabinde) Şeker Fabrikasının bu yıl çalışması ile alakalı Şeker- İş Sendika Başkanı AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse’ nin kendilerine destek olmak için elinden geleni yapacağını açıkladığını yazmıştık.

      Bu haber sonrasında bazı çevrelerden olumsuz tepkiler aldık. Ama sonuç bir kere daha bizi haklı çıkardı.

      Önce ki gün akşam saatlerinde Şeker- İş Sendikası Başkanı Sinan Türe ve başkan Yardımcısı Süleyman Bilici ile yöneticiler AK Parti İlçe binasında parti başkanı Köse ve yöneticileri ile buluştular.

      Sinan Türe başkan ve yöneticiler Çarşambanın % 68 oy oranı ile AK Partiye dolayısı ile 6 tane AK Partili Milletvekiline ve parti teşkilatına güvendiklerini ve destek verdiklerini, bundan sonra da Milletvekillerinin ve partililerin Şeker Fabrikasında çalışan en az 400 mevsimlik işçiye, kadrolu bine yakın çalışan personele, Çarşamba ve Çarşamba esnafına ve dolayısı ile Milli servete destek vermesi gerektiğini dile getirdi.

      AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse ise ziyaretlerinden memnun olduğunu ve destek vermek için Milletvekili, Bakanlar ve Türk Şeker Genel Müdürlüğü nezdinde her türlü desteği vereceklerini dile getirdi.

      Türe, “Yaklaşık üç kampanya sizlerin gayretleriyle çevre fabrikalardan pancar getirerek kampanyamızı hiç ara vermeden sürdürdük. Bu yıl Türk şekere bağlı 25 fabrikanın 23 / 24 tanesinde üretim yapılacaktır. Bizler Çarşamba Şeker Fabrikası olarak yine kampanya yapamama durumuyla karşı karşıyayız bizim gibi pancar sorunu olan fabrikalar gerek doğu stratejisinden dolayı gerekse siyasetten dolayı bu durumu aştılar” dedi.

      Köse ise cevap olarak, “ Çarşambamızın ekonomisi için çok büyük katkı sağlayan bu fabrikamızın bacasının tütmesi bizler için en önemli bir unsur. Biz 2009 yılında bu sıkıntı ile karşılaştık. Bu çalışmalar neticesinde 2009- 2010 yılında fabrikamız kampanya gerçekleştirdi. Ancak tekrar 2011 yılında da Çarşamba Şeker Fabrikası kampanya yapacak mı yapmayacak mı diye tekrar haber ortaya çıktı. Bizlerde inşallah Genel Müdürlük bazında Ankara’da bu konudaki gelişmeleri yakından takip edeceğiz ve Çarşamba Şeker Fabrikasının 2011 yılında da kampanya yapması için her türlü girişimde bulunacağız” dedi.

Sonuç olarak;

      Çarşamba Şeker Fabrikası AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Köse, Milletvekilleri ve Trük Şeker Genel Müdürlüğü çerçevesinde bir kere daha yoğun bir tempo ile fabrikanın çalışması için çalışacakları aşikar.

      Köse bildiğimiz kadarı ile yapamayacağı hiçbir konuya söz vermemesi ile tanınır ve bilinir. Bu nedenle de çoğu insan ilgisiz ve alakasız davrandığını ve dolayısı ile kendini beğenmiş tavrı varmış gibi algılanır. Oysaki dürüst siyasetçilerde aranması gereken duruşta bu olması gerekir.

      Köse eski siyasi manevraları sevmeyen ve yalandan yapamayacağı işlere tamam demeyen dürüst bir siyasetçi profili çiziyor. O nedenle de partili partisiz seviyor destekliyor ama rakipleri bunu fırsata çevirmenin heyecanı ve telaşını yaşıyorlar. AK Parti ile değişen düşünceler, Çarşamba siyasetinde de değişmek zorundadır. İsteyen maddi gücü ile istediği kadar liste de yapsa dürüstlüğü kimse yıkamayacaktır.

      Diğer yanda Şeker ,- İş sendikası Başkanı Sinan Türe ve yöneticileri de mevsimlik işçilerinin yanı sıra en önemli konu haline gelen Fabrikanın çalışmasına odaklanmış durumdalar.

      Aslına bakarsanız şimdi geriye bakacak olursak; Milletvekilleri ve siyasilerimiz ile Türk Şeker yetkililerinin Çarşamba Ovası ile diğer İlçelerde ki Şeker Pancarı ekimi yapılan ilçelerde ki ekim alanlarında desteklemeler, taban fiyatlarının arttırılması sağlanarak ovada yeniden şeker pancarı ekimi canlandırılmalıdır.

      Harbiden Hükümet fındıkların sökülmesini istemiyor mu? Desteklenecek bir şeker pancarı fındıkların sökülmesine neden olmaz mı?. Her ne kadar şeker oranı düşük olsa bile, desteklemeler ve burada ki verim nedeni ile tonaj sayesinde Çarşamba Şeker Fabrikasına pancar ekip teslim edenler diğer fabrikalarda ki kadar ücret alabilecektir.

      Böylelikle de hem Şeker Fabrikasının kapanmaması sağlanacaktır hem de fındıkların sökülerek ovaya uygun ürünlerin ekimi sağlanacaktır. Böylelikle iş istihdam alanı artacak, işçiler işsiz kalmayacak, fındık alanları nedeni ile daralan alanlar artacak, bölgede ki yapılacak yatırımların tarım yatırımına dönüştürülmesi artacaktır.

O gün herkes mutlu, kazanan Çarşamba olmaz mı?

Siz ne dersiniz?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi