Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Hüseyin Dündar adı net, Köse gölge gibi takipte...

Hüseyin Dündar adı net, Köse gölge gibi takipte...

Gelecek yıl Mart ayında yapılacak Yerel seçimler öncesinde aday adaylıkları netleşirken Çarşamba' da durum çok farklı görünüyor. AK Parti'de Belediye başkan aday adaylığına 96 kişi aday adaylığı başvurusunda bulunurken, sadece Çarşamba'da mevcut belediye başkanı Hüseyin Dündar'a rakip çıkmadı

AK Parti'de Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye Başkan aday adaylıkları için son gün 96 kişi aday adaylık başvurusunda bulunduğu öğrenildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi adaylığı için 3 isim başvururken, aday adaylığı başvuru süresi içinde en fazla başvuru 11 isim ile CHP'li Belediye olan Tekkeköy ilçesine oldu.

Öte yandan AK Parti' de Terme Belediyesine 10, Ayvacık' ta 6 aday adayı müracaatı yapıldı. Parti de rakipsiz tek İlçe belediye başkanlığı Hüseyin Dündar gibi görünüyor. Dündar yeniden aday adaylık başvurusunu yapan tek isim olarak ilçe de herkesi merakta bırakan sonucun ortaya çıkmasına neden oldu.

Dündar' a rakip olarak parti teşkilatı ve partililerin çoğunluğu tarafından İlçe Başkanı Mehmet Köse'nin aday olarak görmek istediklerini beyan etmesi İlçe Başkanının istifa etmemesi ile büyük bir merak uyandırıyor.  Bu arada Çarşamba İlçe Başkanı Mehmet Köse'nin ise aynı günler de İl yönetimine istifa dilekçesini sunduğu ancak kararı Genel Merkezin vereceği açıklanmıştı.

Köse, Belediye başkan aday adaylığı için çalıştığı ancak Genel Merkeze resmi müracaatını yapmadığı için aday olmayacağı iddia edilirken parti teşkilatı içinden gelen bilgiler ise bunun tam tersini dile getiriyor. Genel Merkezin Köse adını açıklamamasının nedenleri merakla beklenirken bazı çevreler ise neden açıklanmadı şeklinde binlerce komplo teorileri üretiyor.  Bu bekleyiş sürerken Köse'nin Genel Merkez tarafında net cevap verilmemesi nedeni ile İlçe Başkanlığından istifa etmemişti.

1 Kasım itibari ile müracaatların son bulması ile birlikte şimdi teşkilatların gözü kulağı Genel Merkezin alacağı ve takınacağı tavra bağlı olduğu belirtiliyor. Buna göre ilk yapılan anketler ve Samsun Atatürk Spor Salonunda yapılan temayül yoklaması akabinde adı ön planda olduğu iddia edilen Köse'nin hakkında son kararı Genel Merkez Belediye Başkanları belirleme komisyonu üyeleri tarafından belirleneceği iddia ediliyor.

Buna göre ilk raund Kızılcahamam kampında verildi bile. Kampta temayül ve ilk anketler ile Milletvekillerinin düşünceleri ve alınan notların masaya yatırıldığı ve bu ay içinde yapılacak anket sonuçlarının da değerlendirilmesi ile birlikte Dündar mı, Köse mi kararını verecekleri ve buna göre resmi açıklamanın yapılacağı iddia ediliyor.

Bu arada teşkilat ve partililer Köse, Dündar'ı gölge gibi takip şeklinde ilginç yaklaşımda bulunarak Köse, Dündar'ı geçecek ve mutlaka geçmeli şeklinde iddialı yorumlarda bulunmaya devam ediyorlar.

Yani sonuç olarak Hüseyin Dündar rakipsiz Belediye Başkan adayı olarak görülürken, parti teşkilatları içinde Köse'nin olmazsa olmaz rakip olduğu ve adaylığının kesin olduğu, bu düşüncenin  gündemde ki yerini korumaya devam ettiği iddiaları sürüyor.

AK Partide sıkıntı şu: Bir yanda başarılı hizmetleri olduğu dillendirilen Dündar, diğer tarafta Partisi için, teşkilatı için 2008 yılından bu yana Dündar aleyhine tek kelime etmeyen ve sürekli yutkunan Köse'nin teşkilat ve partizanlığına hayran kalındığını ve bunun ödülü,nü de aday olarak gösterilmesi ile verileceği dillendiriliyor.

Bizler ise bu seçimde asla kimseyi düşünmeden her seçimde olduğu gibi tam ortadan yazacağız. Ama bu defa aday kim olur yüzeysel olarak net gibi görünse de sonuç çok enteresan çıkarsa şaşırmayacağım. Ama şimdilik demem o ki: Hüseyin Dündar adı aday adaylığında net, Köse gölge gibi kıyasıya takipte...

(Mutlu ve( sağ )-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi