Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Neden Yabancıların topraklarımızda gözü var?

Neden Yabancıların topraklarımızda gözü var?

Seçimler yaklaştıkça aday adayları da heyecanlı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bizler de bu heyecanı sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Ama bu defa geçmiş yıllarda olduğu gibi her şeyi yazmayı düşünmüyorum. Çünkü enteresan olaylar ve bilgiler gelmeye başladı.

Mesela eski İlçe Başkanı Ahmet Yılmaz döneminde AK Partiye  üye olma isteğimi BAŞKANLIK MAKAMINDA İKEN YILMAZ NEDEN ONAYLAMADI? Yılmaz neden AK Parti de partililerce dahi istenmemeye başladı. Bu dönem de AK Parti de kim aday olabilir ve olacak? Bunların hemen hepsinin bilgisi geliyor ancak; işte o ancak kelimesinden sonrasını yazmıyorum.

***     

Bu defa farklı bir konuya eğilmek istiyorum. Şu bizim Çınarlık beldesi Costal tapu olayını bilmeyen hatırlamayanınız yoktur sanırım.Hemen her seçim öncesinde ha tapular verildi, veriliyor denilen meşhur tapu olayı.

Dün bu konuda enteresan olaylar gelişti. Gelen haber üzerine Mal Müdürlüğünde ki ihaleye gittik. Gitmemizle birlikte adeta kavganın göbeğine düştük. Birileri milletin bir asra yakındır ekip biçtiği tarlaların ihaleye çıktığını öğrenince ihaleye katılmak üzere Mal müdürlüğüne gelerek ihale peşinatını yatırmışlar.

Olay burada koptu. Costal olarak bilinen Çınarlık beldesi Yalı Mahallesi sakinleri neredeyse isyan çıkartıyordu. Millet 65 yıldan bu yana ekip diktiğimiz, evimizin barkımızın olduğu yerleri Belediye, eski İmar ve İskan Bakanı Mustafa Demir başta olmak üzere kendilerini kandırdıklarını iddia ettiler. Onların kandırdıkları yetmemiş gibi belediye meclis kararı ile imar geçirildiği ve Mal Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıldığını ve belli ( halkın ödeme güçlüğü çekeceği yüksek meblağlar belirlenerek)  miktarı ödeyenlerin açık arttırma ile ihale edilmesini sağladıklarını öğrenmişler.

Köylülerin deyimi ile Yalı mahallesine kendini Yüzbaşı tanıtanından alın da mafyavari köylerine gelerek arazileri kontrol edip akabinde de ihaleye girmeye kalktıklarını dile getirdiler. Hem de ne dile getirme. Halk neredeyse ayaklanacak ve ihaleye girenleri bir ton dayakla, kavgayla postalamaya hazırlanmışlar. Polis devreye girdi de büyük bir olaydan dönüldü.

Konu hala anlaşılmadı mı?.

Mesele şu: Costal' da insanlar 60-70 yıldan bu yana bizim dediği arazilerini ihale ile ellerinden kayıp gitmesine yakınken tepki gösterdiler. Çarşamba İlçesi etrafında bir yıldan bu yana İsraillilerin ve yabancıların toprak aldığını veya başka Türk isimlere, firmalara toprak aldırdıklarını dillendiriyorlardı. Buna fazla kimse ilgi göstermeyip gülüp geçerken bazı firmaların bölgede 600- döneme varan araziler aldıkları anlaşıldı.

Hatta yetmedi bu bölge yani Tekkeköy' den başlayarak Çınarlık, Hürriyet ve Terme hatta hatta Ünye sınırlarında denize nazır çok sayıda toprak alımları için girişimlerde oldukları iddia ediliyor. Dünkü ihaleye ise Diyarbakır, Malatya, Bursa, Şanlıurfa gibi illerden resmi görevde olduğunu iddia eden bir Yüzbaşı' da dahil ihaleye katılmak üzere gelip Costal halkının asırlık topraklarını Mal Müdürlüğünce açılan ihale ile almaya kalkması çok anlamlı olsa gerek. Demek ki Yabancıların toprak alımları gerçek.

Demek ki Deniz sahillerimizde, limanlar, HES'ler, falan filanlar kurulacak. Güzel bir rant alanı yaratılıyor ve birilerinin bilgisi ve fikri var ki bazı insanlar riski göze alıp gelip toprak almaya hazırlanıyorlar. İhalelere herkes girebilir. Ama siz önce kendi insanınızın topraklarının tapusunu verin sonra yabancıya peşkeş çekin diyeceğim ama... Yabancıya toprak verecek zihniyeti de anlamakta zorluk çekiyorum. Bu yabancıların Karadeniz sahilinde ki bu hevesi neden aniden yükseldi onu da sorgulamak gerekli.

Sonuç olarak: Costal halkı şehidimizle, köylü ve çiftçimizle toprağımızı vermeyiz diyor. Bakalım bizim yerli siyasetçilerimiz yabancı toprak alıcılarına mı, yoksa kendi dedelerinden kalan toprak sahibi olan öz vatandaşına mı sahip çıkacak göreceğiz. Yani topraklar öz sahiplerine mi yoksa şehir dışından gelenlere mi verilecek. Ve bu satıştan kim ne gibi rant sağlayacak. Ölmezsek hep birlikte göreceğiz.

Sormadan edemeyeceğim: Yabancıların topraklarımızda gözü neden var?. Neden toprak almak için bu kadar hevesliler ve ne kadar toprağımız satıldı? Cevaplarını bekliyoruz efendim...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi