İbrahim ERTÜRK

İbrahim ERTÜRK

Hafta sonu 2 maç 1 hüzün, bir keyif

Hafta sonu 2 maç 1 hüzün, bir keyif


Cumartesi :  Altınordu -  YılportSamsunspor

Pazar: ÇarçambaBelediyespor -  Suluova Sebatspor

Değerli okurlarımız ;
Hafta sonu C.tesi Altınordu deplasmanındaYılportSamsunsporu izledik.
Dahası Altınorduyu izledik de YılportSamsunspor’u göremedik, taa ki 85. Dakikaya kadar.

Geçen hafta Gençlerbirliğini rahat geçmişiz, takımda taşlar oturuyor Hüseyin Eroğlu tutacak herhalde ama biraz daha izleyelim demiştik ki; erken karar vermemek iyi oluru gördük, hâladaha erken, karar vermek adına..
Hüseyin Eroğlu’nun Tutup tutmayacağıkonusu için 1-2 hafta daha bakalım bekleyelim derim..  Yalnız haftalar da geçiyor.. Mesafe kısalıyor...Finish damalı bayrağı ufukta..

İzmir’de maça dengeli başladık ama TANQUE nin JUDO sporundaki vuruş hareketine benzer bir ayak kaldırışı bize pahalıya mal oldu. Takımdan beklenmedik bir biçimde geri çekilme, sinmişlikkorkmuşluk gördük ki; bu böyle olmamalıydı. İlk kez futbolda bir takım 10 kişi kalmıyordu nihayetinde ki;  bu son da olmayacaktı. Lakin böyle bir negatif tepki hocaya eksi yazdı.

Bizim korkak oyunumuzdan cesaretlenen Altınordu bunun karşılığını gollere çevirerek aldı.. Biz oyunun gidici olduğunu 85. Dakikaya kadar algılayamadık.  Bu da kenar yönetime ve sahadaki ruhsuz ve umursuzca, vurdum duymaz  oynayan herkese yazdı.

Geri kalan dakikalarda gol bulmuş olsak da, süre bir ikincisini bulmamıza müsaade etmedi ve 2-1 kaybettik..
Şu oyunda olsaydı şöyle olurdu, bu olsaydı böyle olurdu demeyeceğim, zira kazanmak için gitmiş sahaya çıkmış  bir kenar yönetimi ve futbolcu gurubu yoktu İzmir’de

Hüseyin Eroğlu,  oyunu okumada ve müdahale etmede eksi puan alırken YılportSamsunspor için hüsran bir sonuç oldu ve puan cetvelinde 9 maçta 13 puanla playoff dışında kaldık.

Çarşamba Belediyespor – Suluova Sebatspor

Günlerden Pazara gelince sahne ÇARŞAMBA BELEDİYESPORUNDU;
Geçen hafta Atakum maçında verilmeyen, ofsayt gerekçesi ile iptal edilen 1 gol 2 puan vardı aklımızda kalan..
2 maçta da galibiyetle tanışamamış 2 takım karşı karşıya geliyordu, Çarşamba Belediyespor ev sahipliği ile bir adım daha avantajlı görünen taraftı.

 

Maç dengeli başladı. Evinde ilk maçına çıkan az sayıda ama coşkulu seyircisiyle  sezonun evindeki ilk maçını görkemli bir açılış yapmak isteği olan Çarşamba Belediyespor,  Suluova Sebatsporu  rahat geçer ezberimiz dakikalar ilerledikçe bozuldu ve bir olsun bizim olsun dileğine dönüşen umutlara evrildi.
1. Devreden gol sesi çıkmamış akıllardaise ÇarşambaBelediyesporunverilmeyen penaltısı ile Suluova Sebatsporun net pozisyonunda kaleci Enginin müthiş refleksi kurtarışı kalmıştı.

2. devre de kör döğüşü maç devam etti. Ne bilinçli organize atak ne de olağan dışı bir futbol zevki vardı.  Maçın sonlarına doğru oyuna mert Aktaş girdi ve maçın kaderi değişti. İlk girdiği pozisyonda gol yapamasa da 2. Girdiği pozisyonda takımına penaltı kazandıran 18 yaşındaki yıldız futbolcu sayesinde takım kazanılan penaltıyı gole çevirdi ve haftayı 3 puanla kapadı.

Umut vermeyen futbol ise, tartışılmaya açık kenar yönetimi ile kulüp yönetimine çevrilen gözler olarak hafta arası yaşanacaklara çevrildi.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim ERTÜRK Arşivi
SON YAZILAR