Kadir Erol

Kadir Erol

HABERİMİZ Mİ YOK?

HABERİMİZ Mİ YOK?

Haber özgür olmazsa, haberci özgür olmazsa,haber alma özgürlüğü olmazsa o ülkede hiç kimse gerçek anlamda özgür olamaz.

Dünya Gazeteciler Örgütünün 2018 verilerine göre; Ülkemiz basın özgürlüğü sıralamasında kuzey Kore, Afrika’nın kabile ülkeleriyle son sıralarda, ama tutuklu gazetecilerde maalesef ilk sıralarda.
Basını özgür olmayanın dili,yüreği,vicdanı özgür olamaz.

Ne olur kızmayın sözlerimiz iftira değil gerçektir. Kalemini satan omurgasız,kemik peşinde gazeteci müsveddeleri maalesef iktidara yalakalık yaptıkça iktidardan itibar görmektedir.
Bu iğrenç bir alışveriş onurunu,kalemini, şerefini iktidara kirala yalancı bir itibar al,bunun neresi onurluca.

Erol Şeker. Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü. Böyle bir gazeteciyi iyi ki tanıdım. Böyle tarafsız,onurlu bir gazeteci tanımak çok güzel. Neden tarafsız dedim?
Erol Abi’yi yöneltilen eleştirilere bakınca anlıyor. İnsanların kimi AKP’lisin diye eleştiriyor, kimi MHP’lisin diye eleştiriyor. CHP’li , Saadet’li diye eleştirenler de var. Herkesin taraf olmakla eleştirilen insan inanın tarafsızdır.

Basın objektif olmalı eleştirirken de, takdir edip överken de ikisinin de abartısı bu milletin doğruyu öğrenme hakkına en büyük ihanettir. Maalesef millet olarak orta yolu bulma konusunda çok sıkıntılıyız, öven öyle abartıyor ki; düşünen insan bile acaba diyor. Eleştiren de bazen dozu öyle kaçırıyor ki insan yok daha neler diyor. Bugün A Haber, Akit TV seyredenler, Türkiye’yi ekonomisi, tarımı, sanayisi uçmuş, işsizliği, yoksulluğu bitirmiş, dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı ABD’nin, Avrupa’nın kıskandığı bir ülke sanıyor. Gerçekleri bildiği halde etkileniyor. Saçma ama böyle.

Diğer taraftan Evrensel,Sözcü okuyan, ülkede her şey yanlış, bitmişiz diyor. İnsanın ülkeden kaçası geliyor,buda ilk örnek gibi yanlış bir düşünce bunu da ifade etmeliyim.

Güzel ülkemiz çok darbe yaşadı. Çok baskıcı iktidarlar gördü. Ama gazeteciler, basın bu kadar baskı ve zulmü yaşamadı. AK Parti’li dostlar belki kızacak ama maalesef gerçek bu.

Yazımızın başlığında ne dedim?
Haberimiz mi yok söyleyin?
İşsizliği çözdükte bizim mi haberimiz yok?
Yerli arabamızı, uçağımızı ürettikte biz mi görmüyoruz?
Emekli dul yetim maaşlarıyla tatile çıkıyorlar,asgari ücretli maaşından artırdığı ile araba,ev alıyor da biz mi duymadık?

İhracatımız ithalatı karşıladı dış ticaretimiz fazla verdi biz mi görmüyoruz?
Tarımda kendi kendine yeten ülke mi olduk?
Komşularımızın et ihtiyacını biz satıyoruz da biz mi bilmiyoruz?
Eğitimde,sağlıkta çağ atladık biz mi körüz?

Vergimizle yapılan köprü yollardan ücretsiz geçiyoruz da haberimiz mi yok?
Yandaşların vergi borçları affedilmiyor da biz mi yalan söylüyoruz?
Suriyeliler bu ülkenin her nimetinden her kurumundan öncelikli hizmet almıyor da biz mi uyduruyoruz?

Birilerinin çocukları zevk-ü sefa içinde milyonlarla oynarken,bizim çocuklarımız asgari ücret ile yarı aç mutsuz yaşantısı bizim eserimiz mi?

Kendi ülkesinin partilerine ve partili vatandaşına çöplük, pislik, hayvan, kafatasçı, hain diyen biri yokta biz mi uyduruyoruz?

Lütfen dürüst olun. Vicdanlı olun. Bu gerçekler basın özgür olmayınca toplumun her kesimine doğru ulaşmıyor. Doğru değil hiç ulaşmıyor.

Sahi AK Parti’li dostlar; Ülke güllük gülistanlık herkes mutlu da bizim niye haberimiz yok.....!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kadir Erol Arşivi

Vicdan

19 Ağustos 2019 Pazartesi 10:02