İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

GERÇEKÇİ OLABİLMEK (2)

GERÇEKÇİ OLABİLMEK (2)

Bekara eş boşamak kolaydır diye bir tabir vardır halk arasında , Bizim yaptığımız o minvalde bir şey değil yorumlarımızda.

                Trilyonlarla ifade edilen bir futbol yapılanması içinde, pandemi ve ekonomik dünya krizini de bir yere koyduğumuzda Çarşambasporu idare etmenin ve ayakta tutmanın zorluğunun bilinci içinde dercediyoruz görüşlerimizi.

               Biliriz ki kulübümüzün kimseye borcu yoktur, oyuncularının tüm haklarını ödemiştir, oyuncularına verdiği sözleri yerine getirmiştir.

                Bilinmesi gereken bir başka şeyde Bağcıyı dövmek değil Üzüm yemektir amacımız.

                Dünden devam edersek Hoca ve Sporcu seçimlerini 2 ana başlık olarak izah etmiştik.

3- Ekonomik destek verebileceklerin geri duruşları ;

Şehrin ileri gelenlerinin ekonomik yapılanması Çarşambaspora katkı verme noktasında geride durmuştur.

                Belediye işin içinde diye 150 bin nüfuslu zengin olduğu iddia edilen bu kentin  futbol takımına gereken ekonomik desteği vermediği kanaatindeyim. İleri gelenlerimiz Belediyenin verdiği desteğin üçte birini ekonomik olarak takımımıza yansıtsaydı durumumuzun daha farklı olacağını düşünüyorum.

               Az para ile çok iş çıkarmanın bir yansıması gibi duruyor karşımızdaki tablo.

              İlçede Ekonomik yapılanmanın büyük boyutunun yardımcı olmayışı yanında 20 tl maç bileti ve dahi 1 tllik maç bileti gerçeğinde sporseverlerimizin ilgisizliği ayrı bir muamma konusudur.

              Bu aslında çok uzun zamandan beri bu topraklardan filizlenenlerin Çarşambaspora gereken ilgi ve önemi göstermeyişi gerçeğidir.

              Bunun çözümünde süreci yönetenlerde kendilerince iyi bir pay çıkarmaları gerekmektedir.

 4- Pandem sürecinin olumsuz etkisi  ;

Corona gerçeğinde seyircisiz oynanan maçlar, insani temasın en aza indirilişi, insanlarda oluşturduğu psikolojik sorunlar ve korkular.

             Sporcuların etkilendiği bu belirsizlik sürecinde seyircide bu süreçten etkilendi. Manen ve madden takımının yanında yer almakta sıkıntı çekti.

             300 trilyonluk Samsunsporumuzun maçlarını 2-3 bin kişilerle izler hale geldik,Çarşambasporumzun 5 bin kişilik stadında önce yönetim sayısı kadar sonrasında Hes kodlu 100-150 kişilik seyirci girişleri insanları Futboldan soğuttu.

            5- Altyapıdan gerekli kadar genç oyuncuyu üst yapı ile buluşturamamak;

                 Lafı ilk alan Çarşambanın çocuğu olsa bu takımda böyle olmazdı ile söze başlamada, bu lafın doğruluk payı olmakla birlikte reel bir karşılığı yoktur.

                Futbol kaliteli oyuncularla oynanabilir, siz kendi çocuklarınızı profesyonel bu yapı içine istihdam edecek seviyeye getirmeden burada değerlendiremezsiniz. Değerlendirmeye kalkarsanız daha büyük sorunlar oluşturursunuz, çocuklara yazık edersiniz.

Çarşambaspor da Bu alt yapı üst yapı montajını yapamadığımız gerçeğini ortadan kaldırmaz.

               Burada noktalayalım birazda önümüze bakalım BAL liği bizi beklemekte. Pazartesiye buluşmak ümidi ile

                Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi
SON YAZILAR