ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

Geniş Çaplı bir temizlik lazım!

Geniş Çaplı bir temizlik lazım!

15 Temmuz da yapılan darbe girişimi başarısız olunca ülke genelinde ve devlet birimlerinde büyük bir temizlik hareketi başlamıştır. Buda zaten olması gereken harekettir.

Şu bir gerçek ki bu temizlikle  beraber AK Parti teşkilatlarının da acılan yeniden yapılanmaya gitmelidir. AK Parti içine çöreklenmiş paralelciler ve onların yandaşlarıyla doludur. Şu an bile üst kademeden alınan alt kademelere kadar il ilçe yönetimine belediye başkanlarına kadar her bölümünde oluşmuşlardır. Şu an bunların bazıları turnusol kağıdı gibi renk değiştirmişlerdir. Bunların bir kısmı 1 Kasımda bir kısmı 7 Haziran sonrası 17-24 aralıkta  renk değiştirmişlerdir. Peki çözüm nedir?

Seçim öncesi Ankara’da AK Parti genel merkezine gittiğimizde anlattık. Bölge koordinatör vekillere bu konuları teker teker anlattık bizi dinleyen olmadı ve bizi AK Parti muhalefeti saydılar. İşte dün geldi gerçekler ortada o zamanda  genel merkezde  havadan uçuyor. Teşkilat  çalışanları hava- Cıvalardaydılar.

Sayın cumhurbaşkanımıza da yanlış yapılmıştır. Yıllardır yan yana olduğu arkadaşları bile FETÖ yüzünden bayrak açmışlardı cumhurbaşkanımız bunlar hain terörist deyince cephe aldılar valilik görev verilmeyince  ihanet etmeye başladılar. Bunları yaşadık benim şöyle bir tespitim  var AK Parti teşkilatlarının temizlenmesi için 2002-2003 yıllarında ki kadroları tekrar göreve çağırmalıdır. O kadrolarda  en minemize edilmiş en temiz kadrolara sahipti. Çünkü FETÖ’cü gruplar bu hareketi geriden takip ediyor acaba bunlar başarılı olacaklar mı diyorlardı.

Daha sonra bu hareket ülke idaresini ele alınca sonradan teşkilatlara sızmıştır. Artık  AK Parti teşkilatlarında gözden geçirilmesi yeniden eskiye bakılarak yapılanması şarttır. Aksi taktirde tam temizlik yapılamamış olacaktır.  Şuan teşkilatlarda paralelci ve yakınları paralelci olanların sayısı çoktur.kimisinin hanımı, kimisinin kardeşi, kimisinin bilmem neyi hepsi mevcuttur.

Ey AK Parti yetkilileri bu mesajımı duyan bu anlattıklarımı dikkate alın diyorum reis sokaklara çıkma talimatı verdiği saatten itibaren sokaklardayım. Paralelle irtibatı olduğunu bildiğim insanlarda bizimle meydanlarda onları görüyor ve kızıyorum içime sindiremiyorum ama elimden bir şey gelemiyor. Ey AK Parti idarecileri bunları da alınki teşkilat temizlensin yıllar öncesinden bahsedeyim bölgemde FETÖ’ cülerden bazıları idarecilerle haşır neşirlerdi onlarla gezmek görünmek onur sayardı.

Onların istekleri dikkate alınır dedikleri hep yapılırdı  ileri gelenler telefon açar işleri görülürdü 2002 den bu tarafa AK Parti teşkilatlarının çeşitli kademelerinde görev alan bir gazeteciyim biz bunları anlattığımızda bizi siz ak parti düşmanısınız deyip dışladılar. Bizleri muhalif saydılar el mi yaman bey mi yaman sonuç ortada beyler peki ak partide reform olacak mı evet beyler pek yakında olacak  diyorum paralellerle FETÖ’cülerle kim dirsek  temastaysa akrabası da olsa alınacaktır.sadece bölgemde kimlerin kimleri cemaatle yada dirsek temasta biliniyor.

Akşamları demokrasi nöbetindeyim adamlar hala aynı  düşüncedeler kinleri nefretleri devam ediyorlar olsun biz ülkem için demokrasi için ordayım. Sonuna kadar da orada olacağım AK Parti teşkilatlarının da genel merkez dahil il ve ilçelerinde geniş çaplı bir temizlik olacağının bilinmesi lazımdır. Bununla  beraber bulunduğum bölgelerinde geniş çaplı temizlenmesi Darbe ye teşebbüs yapanlarla onlara destek verenler ve yandaşları temizlenmesi dileğiyle ayrıca olduğum bölgede darbe teşebbüsü olduğu gece parti önünde kaç idareci vardı kaçı yoktu buda gözden kaçmamıştır. Bunları yakinen takip ettiğimiz  bilinsin diyorum.

Darbe akşamı biz gazeteci dostumuzun evindeydik bu olayı anlayınca tedbirimizi alıp önce AK Parti Çarşamba ilçe başkanlığına koştum. Baktığımda sayısı çok az yönetici vardı  bir partide 30 idareci yok mudur. Bu işler hep öyleydi gülelim  Oynayalım sizde, yiyelim içelim bizde misali ramak kaldı ak koyun  kara koyun yakında meydana çıkar umudundayım. vesselam  

‘’Demokrasi nöbetine reis dur diyene kadar devam diyorum.’’

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
ERTAN SAĞLAM Arşivi