İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

FUTBOLUN FELSEFESİNE DAİR

FUTBOLUN FELSEFESİNE DAİR

Çarşambasporumuzun gençlerine dair felsefi düşüncelerimizi dillendirmeye devam edelim.

Geçen yıl 11 de şans bulan Mert,Görkem ve yedek olarak da o atmosferi teneffüs eden kardeşlerimize dair olsun bu yazımız.

Bu arkadaşlarımız BAL yapan arı kıvamındalar ve çiçeklerden çiçeklere koşarak BAL yapma derdinde olmalılar.

Gevezelikle, boş konuşmalarla ve gereksiz işlerle zaman harcamalılar ve eğer biz topçu olmak istiyoruz diyorlarsa çok çalışmalılar.

Futbolda dün yok bugün var, sahada olacaksınız, iyi olacaksınız, dürüst olacaksanız ki başarılı olabilesiniz.

Çarşambasporda forma şansı bulduysanız bunu iyi değerlendirmenin gayreti içinde olacaksınız.

Özkan başkan ve ekibi gibi sizlere kıymet veren bir idari şablonumuz var.

Siz iyi olduğunuzda forma size zaten gelecektir.

Birde benim eksik tarafım nedir onu gidermenin gayreti içinde olmalısınız. Hocalarınızdan sürekli bu anlamda destek istemeli, çalışma ortamı hazırlanması talebinde olmalısınız.

Tanju Çolak ifadesiyle Frikik atmayı, iyi kafa vurmayı,rövaşata atmayı idman sonrası yaptığım çalışmalarda öğrendim der büyük usta.

Santraforsan topu kontrolünü, çevre kontrolünü, vücudunukullanmayı ,son vuruşları, pozisyon almayı farkındalıkla iyi öğreneceksin.

Orta sahada isen ayakların bir raket ustalığında olana kadar çalışacaksın, attığın pasın şiddeti, isabeti dört dörtlük olacak, enerjini 90 dakikaya yayarak sahada bulunmayı öğreneceksin.

Kısacası her mevkiinin iyileri ne yapıyorsa hedefin o olacak.

Para odaklı bir format geliştirerek Çarşambaspora bakarsan bu aşamada başarılı olma ihtimalin sıfır olur.

Çarşambaspor kimsenin hakkını yemez ve gereken ekonomik değeri gencine tecrübelisine verir elbet. Âmâ senin önceliğin asla para olamaz.

Sen olmak üzere olan bir meyve gibi olgunlaşmanın aşamalarını geçmelisin ki bir gün tatlığınla kalitenle onun değerine ulaşabilesin.

Kısacası gençlerimize tavsiyemiz eğer bir fırsat veriyorlarsa en iyi şekilde değerlendirmek. Konuşmak yerine bolca çalışmak. Hele bu dönemde gençlerin dilinden anlayan bir hocamızda var ki bu fırsatı iyi değerlendirmek derim acizane.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi