İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

FUTBOLU YÖNETMEK

FUTBOLU YÖNETMEK

Çarşambaspor bir marka ,şehre dinamizm kazandıran bir unsur,Çarşambalıların Ülke çapında bir ortak değeri,her ne kadar dipsiz bir kuyu gibi ne verirsen alsa da vazgeçilmez bir oluşum.

     Kıt kaynaklarla insan ihtiyaçlarının görülmesi İktisat olarak tanımlanır. 

     Futbolda bunun bir başka tanımı gibi durmakta.Kaynaklar kıt ve herkesin göz önün getirdiği bir yapı Belediye.

     Evinin önündeki çöp bidonuna çöpünü atmayıp sokağa atan vatandaşın Belediye toplasın emlak vergisi veriyoruz su parası veriyoruz ,vergi ödüyoruz demesi gibi absürt bir olay aslında,futbolun hiçbir yerinden tutmayıp yapsınlar demek.

     İnsan olmak vatandaş olmak Müslüman olmak,kendi ve çevresini temiz tutmakla başlaması gerekirken hep birilerine atma gayreti içindedir insan oğlu sorumluğu.

     Futbolda tam bunun bir yansıması gibi durmakta,bu şehirde yaşayan ve buraya ait olduğunu ifade eden,burada kazanan,burada harcamayan ,buranın havasını soluyan,cenazesine ve düğününe gelen,Sivil toplumörgütü tanımlamasına giren,siyasetinde var olma mücadelesi veren her kesin sorunudur aslında Çarşambaspor.

     Tribünde fotoğraf çektirmenin dışında da sorumluluk yükler kentin yaşayanlarına.

     Para candan tatlı olduğu için hele de pandemi, kriz vs derken kimsenin elini cebine atma gibi bir sorumluluğu kalmamış oluyor.Sokağa çöp atma özgürlüğüne dönüşüyor sonrasında.

     Samsunda yaşanan gibi bir Yüksel YILDIRIM gelmese parayı cömertçe harcamasa 2 yada 3 lig Samsunun hakkı,sonrasında isim değiştirmeler vs vs .

     Çarşambamızda yıllardır Belediye Başkanlarımızın öncülüğünde takımımız çok ciddi sıkıntılara düçar olmadan bu iş götürülüyor.

     Belediyemiz Karşılığını maddi olarak asla alamıyor da , manevi olarak alsa yetecektir kanaatindeyim.Oda bir oldu bir olmadı.

     Belediye tüm organizasyonun içinde ,Hem parayı buluyor hem de şöyle rahat rahat bir sezon geçirip işler tıkır tıkır götürmenin gayreti içinde oluyor.

     Futbolcu ile uğraşmak şehri yönetmekten zordur bunu yöneticilik yapanlar bilirler.Federasyonda ve Süper lig takımları para ile de olmuyor bazen ve parasız hiç olmuyor.

     Birde gençlerimizle ve Çarşambalı sporcu olmadan asla olmaz kısmı var olayın ona da ayrıca değineceğiz.

     Şimdilik dememiz o ki hala bitmeyen bir 3.lig sezonundayız.Düştük mü düştük.Bu  hafta düşme adayı Yeşilyurt son hafta Şampiyon adayı Düzce maçlarımız var.

     Ligin birincisi Düzce ve İkincisi İskenderun takımını yenmiş bir Çarşambaspor’umuz var ama Düştük.

     Kocaman bir seneye para,emek zaman Bulmuş Belediye Başkanımız, Kulüp Başkanımız yönetim kurulumuz var.

     Kenar mahallerde dedikodu yapmak yerine, saha burada  sahaya çıkmak ve top oynamak isteyen olursa buyurur gelir.

     Başkanda elinden gelen desteğin gayreti içinde olur diye düşünüyorum.

     Çarşambaspor vazgeçilmemesi gereken kadar kıymet atfetmektedir bu şehir için.

     Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi