İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

FUTBOL OYNAMAK VE SEYRETMEK   (6)

FUTBOL OYNAMAK VE SEYRETMEK   (6)

1 yıl yazsak bu yapısal sıkıntılar  futbolda bitmez ,bazı arkadaşlar  e ne olacak çözüm ne deyiveriyorlar.

     Şimdi ortada bir sorun varmıvar.Bizim Futbolla ilgili tespitimizi bimeyen mi var ,ilgilenen her kes bizim kadar bilgi sahibi, aslında bu fikirler onların fikri, bizde yazma fırsatı bulduk yazıyoruz.

              Karşılık buluyor mu peki elbette bulmuyor.Hz İbrahim’i yakacak olan Nemrutun ateşine karşı ona su götüren kuş misali  bizim yazılarımız ,Yada Hacca niyetlenen Karınca misali gidemesem de yolunda ölürüm demişti ya.

               Biz ne yazarsak yazalım lig yine aynı enstrümanlarla oynanacak.

                Toplamda Ülkemizde Milyonları ilgi alanına çeken futbolun oynayanı lig eksenli en alttan üste katalım 10 bin kişi olsun profesyonel olan 2000 kişidir 500 de hocası olsun .

Futbolla ilgili Seneye konuşulacakları bu günden yazabilirim  Avrupa ve Ülkemiz eksenli. Bunu ayrı bir yazı konusu olarak kenara not edeyim.

                Kısacası bir milad bir devrim bir yeniden başlangıç ne derseniz deyin Futbolda yapılmalı.

                Futbol ciddi bir iştir okumak istemeyenlerin ,gününü geçirmek isteyenlerin, yaz tatilini hiç olmazsa başı boş geçirmesin diyerek yapılacak ve bunun üstüne profesyonelliğin inşa edileceği bir alan değildir.

                Şunu özellikle karıştırmamanızı istirham ederim,her yaşta her kesime mutlaka sporun her türlüsünü yapabilmeleri  için  yol açılmalıdır. Devlet yardımcı olmalıdır, alanlar oluşturmalıdır.

               Fakat birileri Futbolcu olacaksa bunun yolu ciddi eğitimden,emekten,disiplinden ve gelecek kaygısının azlığından geçer.Tesadüflere bel bağlanamaz.

               Ne zamanki bu sağlanır Uluslararası arenada git gelleri olmayan standarda bağlanmış ve temsil kabiliyeti yüksek takımlarımız olur.

               Avrupa da ömrünü tamamlamış sporcularla kurulan takımlarla 3-4-5 büyüğümüzün sonu bugünde hüsran yarında öyle olacaktır, müneccimliğe gerek yoktur.

Samsunspor şunları  şunları aldı diye yazabiliriz elbet……….Fakat her yıl 1 hoca değiştirmesinin anlamını kim izah edecek. Gidenin kötülüğü ne ,gelenin farkı ne …..İstikrar olmadan bir şey olurmu .

              Oyuncular yıllardır bu arenada ,işleri belli güçleri belli.Takımın yöneteni hiç değişmiyor niye çünkü para orda,orda hata olmaz olursa zaten takım olmaz.

             Senin yaptığını karşı takımlarda yapıyor zaten şansın varsa şampiyon olursun yoksa seneye bir daha tekrar edersin.

             Dediğim gibi sapla samanı karıştırmadan yolumuza devam edeceğiz. Bu yıl yine Samsunsporumuzun maçlarını takip edeceğiz ve yorumlarımızı yazacağız bu başka iş fakat olayın geneli düzelmeden de bu işin iyi  olacağı bir nokta olmayacaktır.

             Bir Cümlede Çarşambasporumuza değinelim bir gün  3liğde en az 5 oyuncusu bu şehrin çocukları olmak kaydı ile ve bu süreklilik arz ederek  devam eder ve ligde kalıcı olduğumuzda bir şey başarmışız demektir.

             Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi