MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

PARANIN BEREKETİ

PARANIN BEREKETİ

 

Merhaba sevgili okuyucular… Hayatımızı iyi ve güzel  yaşamak için paranın önemi büyük. Parasız ne sağlık ne de mutluluk elde edilir. Tabii bu demek değildir ki para olmadan hiçbir şey olmaz! Peki biz hayatımızda neden parayı zor kazanıyor  ve hak ettiğimizi alamıyoruz?

Bunun birçok sebebi var. Tembellik kısmetsizlik başkıca sebeplerinden… En büyük sebeplerinden biri de çoğumuzun bilmediği, para ile ilgili kurmuş olduğumuz cümlelerden  kaynaklı olduğu.  Para ile ilgili ne söylüyorsunuz da parayı kendimizden uzaklaştırıyoruz? Paranın bize kolaylıkla gelmesini mi engelliyoruz? Atalarımızdan  gelen ve günlük hayatta kurmuş olduğumuz negatif  cümlelerimizle para ile ilgili oluşturduğumuz negatif cümlelerimizle para ile ilgili oluşturduğumuz düşüncelerdir.

 Bunlara örnek olarak ,”Para geldiği gibi gider!”

“Para elinin kiri!” “Çok laf yalansız olmaz, çok para haramsız olmaz”, “Borç yiğidin kamçısıdır!” Bu ve benzeri  sözlerle doğrudan  ve direkt para ile ilgili düşünceler oluşturduk ve çekim yasasını olumsuz olarak etkiledik. Peki siz bu negatif söylemleri, para üzerindeki düşünceleri kaldırırsak para bize daha mı rahat  gelecek?  Öncelikle doğru olan her şeyi Rabb’imizden istemektir. Bizim kültürümüzde rızkın Allah’tan olduğuna dair  inanç vardır.

 Şimdi büyük büyük alışveriş merkezlerinin kapılarından içeri girerken müşterileri potansiyel tehdit olarak görüp birer birer elektronik  kontrol x-ray cihazlarından  metal eşyalar ve çantanızı bırakarak geçiniz” diyerek içeri aldıklarına bakmayın. Eskide dükkanlardan içeri girildiğinde “er-rızku alellah” yazılı levhalarla birlikte  “müşteri velinimetimizdir” yazılı çerçeveli levhalar göze çarpardı. Eskiden esnaf ilk alışveriş sonrası aslığı para için “siftah senden bereket Allah’tan” diyerek müşteriye iltifat ederken Rabb’ine şükrederdi.

 Şimdi ne kazananı ne harcayanın memnun olduğu bir kriz ortamında negatif duygularla dolaşıyoruz. Oysa parayı sevmek yerine para ile yapılan hayır hasenatı , gönül almaları, izzet ve ikramları sevmek insana huzur verir… Bütün okuyucularımıza sağlıklı, huzurlu, mutlu ve pazarlı günler dilerim…

         Bir sonraki saygıda buluşmak üzere esen kalınız.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi
SON YAZILAR