Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Erken öten horozları ne yaparlar?

Erken öten horozları ne yaparlar?

 

Hani köşe yazımda yaklaşan Yerel seçimler öncesi ortalık toz dumana dönecek demiştik ya!. İşte o nokta da Samsun’ da yayımlanan bir yerel gazete tozu dumana katmış bile.

Gazete Çarşamba, Ayvacık, Salıpazarı ve Terme İlçelerinin muhtemel Belediye Başkan adaylarını gündeme taşımış. Bu haberin içinden tereyağından kıl çekerek kullanmak zorunda olduğumuz bazı noktalar var. Bu güne kadar bu bilgilerin bize de gelmesine rağmen “ERKEN ÖTEN HOROZUN KAFASINI KESERLER” muhabbeti ile yazmamıştık.

Bu haberler bizlere de dedikodu mahiyetinde aylardır ulaşıyor. Neydi bu gelen bilgiler derseniz. Sanki bu haberi bize aynı bilgileri getirenlerle birlikte oturup yazmışlar gibi tıpkısının aynısı bilgiler.     

Terme’ den başlayalım isterseniz: Terme İlçesinde mevcut Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu 3 dönemdir Belediye Başkanlığını yapıyor. Mevcut Başkan İlçede seviliyor. Gerçi geçen dönem AK Parti de Başbakan Erdoğan’ın rüzgarı ile seçimi kazanmış, MHP li rakibine son sandıkta 400 oy fark atabilmişti. Son günlerde 4 bin kişinin de sudan iddia edilen zehirlenme olayı ile artık yeter değişim şart denildiği idi. Peki Yirmibeşoğlu bu defa olmayabilir mi?. Olmasını düşünemem. Başkan çok iyi bir kişi ama o Partisi GEL dediği sürece adaydır. Aksi düşünce de başkan kendi isteği ile başkan adayı olmayacaktır. Bunu kesin dille belirtebilirim. Yerine adı geçen Fikret Oy ise İlçede herkesim tarafından sevilen ve sayılan desteklenen bir isim. Ancak Oy gerçekten de bu işi alıp götürecek. MHP li aday olarak lanse edilen Canbulat’ın da oylarını alacak güçte bir isim. Buraya kadar normal değil mi?

Salıpazarın’da Halil Akgül Başkan ilk dönemi olmasına rağmen baya baya tutulan bir isim. İkinci defa yola devam kararına şaşırmamak lazım. Bu İlçede yine MHP li adaylar Başkan Akgül’ü sıkıştıracaktır. Burada MHP lilerle burun buruna seçime girecektir ki burada sürpriz olabilir. Seçimlerde perde arkası olayların çok önemli yeri olan ilçe Salıpazarı İlçesi.

Ayvacık İlçesi ise bambaşka. O bölgeyi ister seversiniz ister karalarsınız. Ayvacık İlçesinin kaderi ve bahtı çok karışık. İlçe de Avcı ailesine olan düşkünlük inanın ne olursa olsun her 15 yılda bir ara verse de gücünü yitirmemektedir. Ben Başkan Mustafa Belur’un direk üzerinin çizildiğini bilemem ve söyleyemem. O da kendince mücadele verdi ve çok işler yaptı. Bazılarının dile getirdiği olayları siyasetin dışına taşırsak burada başka dertlerden dolayı belki aday değişebilir. Ama bunu şimdiden söylemek bana göre siyaseti bilmemek ve ön yargılı olmak derim. Yani her an siyasette her şey değişebilir. Ayvacık’ı da üstün körü kısaca böyle tarif edelim ilerleyen günlerde geniş açıdan eleştiririz.

Bu arada Mustafa Belur Başkanın yerine adı geçirilen İlçe Başkanı Kemalettin Gökçe adı için bunu bu günden ortaya atmanın Belur- Gökçe arasını bozmak ve yıpratma oyunu olarak ta düşünebilmeliyiz. Çünkü bu noktada Başkan Gökçe’nin Başkanlık sevdasının olmadığını ama görev verildiğinde de herkesten aşağı kalmadan başarı ile yapacağı bilinmektedir. İlçede sevilen birisi olduğu düşünülünce ve alınan oylar göz önüne getirilince konu kaçınılmaz oluyor.

Çarşamba, Çarşamba, Çarşamba.

İşte bu noktayı sayfalara yazsak dolmaz. Ama Çarşamba öylesine bir ilçe ki inanın çoğu Milletvekilinin bile gözünü diktiği bir İlçe. Burada Belediye Başkanı olmak bir Milletvekili olmaktan daha avantajlıdır. Yeter ki bu makamı ve avantajını akıllı kullanabilsin gelenler. Bu nokta da bize küslük duyguları ile dolu dolu olan ve hatta Özgürlüklerin ülkesi olan ülkemizde Belediyeye ait alanlarda özgürlüğümüzü kısıtlayan, kinini hiç unutmayan Başkana rağmen görevinde yaptığı hizmetleri kimse yadsıyamaz. Ama onun handikablarını şimdiden saymayalım. O kendi problemi. İlçe teşkilatının düşüncesini bilemem ama ilçe teşkilatı ile olan problemi yüzünden AK Parti Ülkede ilk kez YSK ya gitmek zorunda kaldığı dillendiriliyorsa…

İşte bu noktada adı kim olursa olsun alternatif isimler daha güçlü. Çünkü AK Parti Teşkilatçılığı ve silsileyi adam gibi korumakla meşhur ve güçlü. Bu noktada olan problem belki de o yazılanları dile getirdi. Şimdilik kısa kısa bu kadar geniş özetini sonraya bırakıyorum.

Mutlu ve( sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi