Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Siyaseti bir kenara bırakalım, Yıldız’ a bakalım…

Siyaseti bir kenara bırakalım, Yıldız’ a bakalım…

 

Uzun süreden beridir herkesin merak ettiği İlçe Kaymakamı Caner Yıldız ne yapıyor konusunu biraz didikleyelim. Kaymakam Yıldız malumunuz yıllık iznine ayrıldı ve bir süre ilçede yoktu.  Ama göreve başlar başlamaz kaldığı yerden çalışmalarına aslına bakarsanız hızla başladı.

Ama malum bu ilçede hangi kurum veya büyüğümüz iyi bir işe başlasa ve bizler de o yaptıklarını fazlaca değer verip haberleştirmeye başlasak altından hemen bir çapanoğlu aramaya başlıyor bazıları.

Bu noktada şükürler olsun ki Kaymakam Yıldız, soyadı gibi Yıldız’ını hiç söndürmeden parlata parlata çalışmalarını sürdürüyor. Mesela görevine başlar başlamaz fakir ve evini yapamaz durumda olan Yeşil Kart sahibi olup arsası olan ama ev yapamayan, evi yıkık dökük olan ailelere yaptırdığı yeni evleri ziyaret ederek teslim edilenleri yerinde inceledi, yapılmasına devam edilenleri de inceleyerek bilgiler aldı.

Herkes mutlu. Hele ki önümüzün kış olmasını düşünürsek o kadar fakir ve evini yaptıramayan fakirlere yardıma muhtaç ailelere yeni ve sıcacık bir yuva kazandıran Kaymakam Yıldız yine gönülleri feth etti. Ama beni derdim başka. Kaymakam Caner Yıldız ilçede göreve başladığında o kadar proje saymıştı ki ben bile bir ara bunların hiç birini yapamaz deme noktasına gelmiştim. Tabi bir nedeni vardı. Bu yapılmak isteneni birileri engelleyebilir veya yapılmaması için çalışmaları baltalar diye düşünmemden kaynaklanmıştı. Ama o yılmadı ve önce dile getirdiği Jeotermal kaynak yani sıcak su olarak bilinen kaynak arayışlarını başlattı.

Bu noktada aslına bakarsanız mutlu haberi de aldı ama bazı ufak sorunlar çıkınca onları çözmenin heyecanını yaşıyoruz. O konuları da Kaymakam Yıldız çözümlediği vakit gelsin sıcak su ile yaşamaya. Hangi alanlarda yarayacağını hayatımıza o sıcak sular girdikçe göreceksiniz.

İkinci etapta geçtiğimiz aylarda başlatacağını belirttiği “ÖPÜLESİ ELLER” projesi idi. İlçede ne kadar yaşlı ve bakıma muhtaç belli yaşlarda yaşlılarımız varsa devlet şefkati ile yardımcı olunacak bir projeden bahsetmişti. Bu projenin de ilk adımını Kasım ayında atıyoruz. Bunu da Kaymakam Caner Yıldız ile başarıyoruz.

Elbette ki bu yolda kendisine yardımcı olan kurumlar mevcut ama önemli olan fikri olgunlaştırıp yola çıkılmasını sağlamaktır ve bunda kararlı olmaktır. Kısacası Kaymakam Caner Yıldız ile öyle bir yola çıktık ki artık kimse bu projeleri dile getirdikten sonra birer birer hayata geçirdikten sonra kimse durduramayacaktır. Bu projelere siyasetçilerimizin de büyük desteği olur ise ilçede ki iş adamlarının ve STK’larında katkıları düşünülecek olursa işte o zaman Çarşamba’ da göreceksiniz köklü ve büyük değişimin ilk ayak sesleri gümbür gümbür gelecektir.

Ben Nazilli’ den Çarşamba’ya gelirken yerel medyasından alın vatandaşına kadar herkesin neden bu Kaymakamı bu kadar şowlar yaparak GİTME dediğini anlayamamıştım. Demek ki bu işte bir iş varmış. Ama bu işte tek bir iş değil çok iş var. Biz kendisine teşekkür ediyor diğer projelerinde hayata geçmesi umudu ile kendisine başarılar diliyor teşekkürlerimi iletiyorum.

“Kim ne derse desin”.

Son cümlem birkaç sözüm ona kelam edebilecek fakir zihniyetleredir. Bilinmiş ola…

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi