Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Seçimler yaklaşıyor, gelişmeleri iyi izleyin

Seçimler yaklaşıyor, gelişmeleri iyi izleyin

 

Önümüzde ki bir yıla özellikle çok iyi dikkat edin.

Daha doğrusu sadece bir yıla değil 2015 veya 2014 yılında gerçekleştirilecek Genel seçimlere kadar olan bölüme çok ama çok iyi dikkat edin.

Türkiye bir eşikten geçiyor. Bu geçilen eşiğin diğer tarafı nasıl bir durumda olacak merak ediliyor. Çünkü Ülkenin dört bir yanında sorun ve sıkıntı yaşanıyor. Bunun yanında içerde de terör belası aldı başını gidiyor.  Ama en dikkat edilmesi gereken yer ise siyaset sahnesi. Önümüzde ki bu aylarda harıl harıl Yerel seçimler için çalışmalar başlayacak.

Yine ilçenin sokak sokak ve hatta bu defa köylerin en ücra noktasına kadar siyasetçi kaynayacak. Köy yolları berbat hale gelmiş bu günlerde kimsenin umurunda değil ama yarın seçimlere yakın göreceksiniz her siyasetçi yol- su-elektrik vs vaatleri ile yollara Evliya Çelebi gibi düşecek.

Bunun ne muhalefeti ne de iktidar olmayacak.

Alternatif parti yok denile denile 10 yıl geçti ama görünen o ki vatandaşlar yavaş yavaş alternatif arayışına girdiler bile. Bu alternatiflere ek olarak yeni bir oluşum da yola çıkmaya hazırlanıyor. , 

Yani siyasette alternatiflerin alternatifleri yola çıkıyor.

Biz onları bırakalım ilçemizde ki olası aday adaylarını yazalım diyorum ama çok çok erken.

Ama bazı ön bilgiler geliyor ki inanın biz bile gelebilecek aday isimlerini duyunca hayretler içinde kalıyoruz. Çünkü bu adayların kimisi adı ile güçlü mü güçlü, kimisi halkın çok ama çok sevdiği isimler, kimisi ise partisinin, kendisinin oyları ile gelecek isimler. Mevcut Belediye Başkanlarından kimlerin gidebileceğini duysanız hayretler içinde kalırsınız.  Siyaset öylesi bir dertli iştir ki akıllara zarar. Bazen trilyonluk yatırımlar,- hizmetler yaparsınız ama bir tarafınızı eksik bırakırsınız bir daha o makamı göremezsiniz.

Mesela bazı başkanların İlçe ve İl teşkilatı ile arası bozuktur. Halka hiç gülmez, halkın içine hiç girmez ama acayip çalışır. Bu tip isimleri bir daha görmeyecekseniz veya görmeme ihtimaliniz olacaksa hiç şaşırmayın. Bazıları vardır hiç doğru dürüst iş ve hizmet yatırım yapmaz ama sadece halka şirin görünerek yeniden adaylığı kesindir. Kimisinin bu güne kadar perde arkasında hep birilerini seçtirmiştir ama hiç ön panele çıkmamıştır. Bu gün kafa dank ettiği için adayım diyerek her an ortaya çıkabilirler. Yani seçimler gelmeden siyasi varyasyonlar başladı bile.

Çarşamba’da kimler aday adayı ve hatta aday olabilir diye merak ediyorsunuz biliyorum. Bize gelen isimleri yazmamızı bekleyebilirsiniz ama bu defa erken yazmayacağız. Çünkü siyaset 10 yılda öylesine değişti ki, mesela AK Partide kim kiminle, ne zaman birbirine tam zıt olabilir, kim nasıl aday olabilir diye düşünmeyin.

Çünkü bu yolda iyi niyetten çok maddi durumu iyi olan, Genel Merkeze yakın, İl ve ilçe teşkilatı ile çalışan isimler, birlik beraberlik ve yanlış işlere hiç bulaşmamış isimler her an tepeden aday olarak gelebiliyor. Bunu her seçimde gördük. Sabredin siz bile şaşıracaksınız.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi