Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Dün Urfa’ya bomba, Yüreklere Savaş korkusu düştü...

Dün Urfa’ya bomba, Yüreklere Savaş korkusu düştü...

 Ha şu Türkiye gündemine girmeyim diyorum ama dün düşen BOMBA mecbur bıraktı. Evet dün akşam saatlerinde Türkiye sınırının içinde ki Akçakale İlçesine düşen Suriye bombası gündemi değiştirdi. Gazetelere ilk gelen haberler sonrasında ki ilk yorumlar: “Savaşa mı giriyoruz?”. Aslında herkesin korku ve endişe ile izlediği bombalama eyleminde ki görüntüler Suriye tarafından gelen bomba, gündeme de bir aileye de ve milletin üzerine de BOMBA gibi düştü.

Peki şimdi ne olacak.

Savaş oyunları içinde alın size komplo teorileri:

  1. Türkiye Suriye hükümetine NOTA verecek. (Ki bu kaçıncı bombalama veya kaçıncı mermilerin sınırımıza tacizi kimse bilmiyor. Resmi kaynaklar dışında. Bu güne kadar orada yaşananlar ülke gündemine taşınmıyor ki halk korku ve endişeye girmesin)
  2. NATO göreve çağrılacak ve Tampon bölge uygulanabilir: (Ki korkarım o tampon bölge ilerleyen dönemde çok daha büyük sıkıntı ve yerleşimlerin ilk kıvılcımları olmasından korkuyoruz)
  3. Suriye Lideri açıklama yapar ve o bombanın Muhalif güçlerden atıldığını ve bu saldırıyı kabul etmediğini açıklar. (Çünkü bu açıklamaya sebep olarak ise Muhalefetini Türkiye’nin desteklediğini dile getirebilir)
  4. ABD, NATO ve Avrupa Ülkeleri bu saldırıyı kınayarak Esad’ın bir sonra ki böyle saldırısı karşısında Türkiye’ ye saldırıya karşılık verme kararını AB destekli alarak artık adeta Savaş yoluna girilebilir.
  5. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ölenlere Suriye Devletinin Özür dilemesi istenir ve tazminatı ödenerek bir daha saldırı olduğu takdirde Türk Hükümeti Ülke sınırlarını korumak amacı ile bu savaşa müdahil olup Suriye topraklarına girer. Vs, vs, vs…

Sonuç olarak komplo teorileri bu kadar berbat bir konumda…

 Başka çıkış yok gibi görünüyor. Tüm Dünya Ülkeleri Türkiye’nin bir şekilde savaşa müdahil olmasını istediği ayan beyan ortada iken inşallah bizimkiler böyle bir oyuna gelmez.  Şimdi ülkemizin daha itidalli ve oyunları iyi etüt ederek temkinli ve ülke toprağını korur şekilde kararlı bir politika izler.

Elbette ki bu oyun içinde pkk terör örgütünün Suriye Ordusu içinden veya muhalefet içinde ki güçlerden ele geçirdiği bir top mermisinin ele geçirilerek Türkiye’yi savaşa sokarak dış saldırının yanında iç erde de terör saldırıları ile ülkeyi karışıklığa ve parçalamaya yönelik oyunu da olabilir.

Bu oyun Esad’ın yapacağından çok şüpheli olmalıyız. Çünkü Esad’ın başında bu kadar dert varken böyle bir saldırının hele ki Türk Savaş Jetimizin düşürülmesi ve birkaç defa sınır içine kadar mermi gelmesi sonrasında yapabileceği veya cesaret edebileceğinden şüphe duyulmalıdır. Suriye’yi hali hazırda destekleyen Rusya, Çin gibi ülkeler varken bu iş savaş çığırtkanlığına doğru götürülürse 3 Dünya Savaşını bu defa çıkması büyük ihtimaldir. Türk Devleti akıllı davranıp bu oyunlara gelmemelidir.

Kim attı, neden atıldı, nasıl atıldı, ne bombası idi düşürülen jetimiz sonrasında mutlaka net bilinip bulunması gerekiyor. Bunu Esad mı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti mi kim bulacaksa bulmak zorundadır. Savaş en fazla istenmeyen olaydır.  Çünkü bu işin cılkı çıktı.

Kısacası Dün Urfa’ya bomba, Yüreklere Savaş korkusu düştü...  

Saldırının bilançosu biri anne olmak üzere 4 çocuğu ve 13 yaralımız var ilk etapta.  Yaralananlara Allah acil şifalar versin derken ölenlere Allahtan rahmet, ailesi, akrabaları ve Milletimize başsağlığı diliyoruz.

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi