Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Dananın kuyruğu 1 Aralık' ta sanırım kopacak

Dananın kuyruğu 1 Aralık' ta sanırım kopacak

Ve Yerel seçim sürecinde tüm partiler yavaş yavaş sona yaklaşıyor.

YSK 01 Aralık 2013 saat 17.00 a kadar Kamu da çalışacakların son istifa etme hakkı olarak tarihi belirlemiş olmasına rağmen, Tüm siyasi partiler sanırım görünen o ki aday belirleme sürecini bu tarihe kadar bitirmeyi ve sahaya çıkmayı hedefliyor.

CHP Çarşamba' da çok ama çok büyük bir sorun sıkıntı çıkmazsa sanırım adayı belli ve Sinan Yaşar ile yola devam edecek.  Bu nokta da Yaşar'ın tek sıkıntısı sürecin bir an önce sona ermesi. Aksi takdirde bazı isimlerin Yaşar' a alternatif olarak adaylığı değiştirme çabasında olduğu belirtiliyor. Ama şimdilik görünen Yaşar'la CHP yola devam edecek gibi görünüyor.

MHP ye gelecek olursak. MHP de aslında aday adayı adı çok fazla. Ancak görünen o ki MHP nin önceliği seçim kazanabilecek bir isim bulmak. Bu nedenle MHP de aday adaylık süreci 30Eylül' de son bulacaktı tarih değişti. Ekim 15 oldu ve o da değişince 26 Ekim tarihi hedefe koyuldu. Sonra o da tutmayınca şimdi 02 Kasım Büyük Miting olarak dillendirdikleri mitinge yetiştirmeyi hedefliyorlar. Ama MHP de hali hazırda resmi olarak 2 aday adayı var. Partililer çok fazla rağbet etmiyor. Anlamsız bir çekimserlik mevcut. Bunu aşamadıkları takdirde MHP ikisinden birini seçerek sadece seçime girmiş olmak için aday belirlemiş olacağı iddia ediliyor. Güçlü bir isim bulamıyorlar mı yok sa var da nazla mı uğraşıyorlar sonuca bakılınca görülecek. Şimdilik Köz veya Aydın ikilisinden birisi aday.

AK Partiye gelince. AK Parti bu hafta sonu temayülleri ile aday adaylarını sorgulayacak. Anketler sürüyor. Telefonlarla, köy bazlı araştırmalarla ve gizliden gizliye konuşmalarla.  Peki Hüseyin Dündar ve Köse Çarşamba' da güçlü mü?. Aslına bakarsanız herkesin dilinde olan aday kimin olduğu önemli değil. AK Parti seçimi zaten banko alır. Önemli olan kazanacak olan veya aday gösterilecek olan ismin halkla oluşacak bağı, ilişkisi ve teşkilat ile hareketleri, çalışması, proje ve dayanıklılığı düşünülüyor. Bu sadece Çarşamba için değil tüm Türkiye' de ki atmosfer böyle.

AK Parti bu seçim için ya tamam ya devam noktasında seçim olduğunu net görüyor. Teşkilatlar da çatırdamalar olur mu, küskünlükler olur mu?. Bütün bunları gözlemliyor genel merkez. Ve kesinlikle ayrışmaların olacağını net görüyor ve biliyor. Bu çatırtı ve kopmaları önleme çabası doruk noktada...

Bulara ilaveten dananın kuyruğu AK Parti de sanırım en geç Aralık ayı başında kopacak ve isimlerin hemen hepsi tam olarak açıklanacak. Bu nedenle ilk raund 1 Kasın tarihi ki bu tarih sonrasında sadece Genel Merkezin işaret edeceği isim aday olabilecek. Diğerleri sonradan aday adayı dahi olamayacak. Bu nedenle  AK Parti Kasım ayı başında ki ilk bilgilere çok titiz yaklaşıyor ve yaklaşacak.

Sonuç olarak siyaset, aday adayı ve aday kazanı fena şekilde fokurduyor. Sürprizlere çok hazır olun. Samsun Büyükşehir sağlam gözüküyor. Bence siyaset birilerinin vesayet üzerine kurduğu dümen suyunda ilerlemeyecek. Göreceksiniz. Bazılarının komplo planları ve oyunları bozulacak gibi geliyor. Kim gelirse gelsin. Ve bunu başaran siyasi parti hangisi olursa bu seçim de mutlak başarılı olacaktır.   Ama diğer ilçeler de yer yerinden oynarsa hiç şaşırmayın derim.

Dip not: Kızacaklara şimdiden uyarı: 17+1 de bu kafa yapısı ile seçime sözde hazırlanan muhalefet sanırım bu defa duvara çarpacak. Ancak o dile getirilenlerin 1 ni alabilirseler öpüp başlarına koysunlar. AK Parti bu seçimde oyunu mutlaka çok ama çok yükseltecek ama genel seçim acayip geçecek. Bekleyin göreceksiniz...

Mutlu ve (sağ)- lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi