Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Seyr eyleyin gümbürtüyü...

Seyr eyleyin gümbürtüyü...

Seyr eyleyin gümbürtüyü...

Durup durup turnayı gözünden vurmak demek bu olsa gerek. 3 dönem üst üste Samsun' dan AK Parti iktidarının Milletvekili olan ama varlığı da yokluğu da asla hissedilmeyen, etliye sütlüye karışmayan, ara sıra sözüm ona BDP'li vekillerle TBMM salonlarında belli basın aracılığı ile kavgaları ile çalışkan(!) Milletvekilimiz Ahmet Yeni yeni bir varyasyona mı girişiyor?

 

2011 Genel seçimlerin de son anda kendine Samsun Milletvekilliği sıralamasında zor da olsa yer bulan(!) ki herkesi şok etmişti listeye girmesi,Sayın Vekil Yeni şimdi kendim olmayacaksam yerime veliahtım belli mesajları mı verdiriyor kimse çözemiyor muş!.

 

Dün basına düşen bir haber dikkat çekmiş.

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı sonrasında başarılı milletvekili danışmanlarına plaket verdi. Parlamenter Danışmanları Akademisi’nde birinci olan Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin danışmanı Yakup Köse'nin plaketini Başbakan Erdoğan verdi".

 

İyi de şimdi bu noktada belki de Sayın Köse harbiden çalışarak ve hak ederek bu plaketi aldı ama...

Kendisinin varlığı hissedilmeyen, sadece ve sadece başında Çarşamba'ya her gelişinde 8 köşe kasketle fotosu bulunan tek bir çivi çaktırmaya, tek bir vatandaşa çare olmayan vekilin danışmanı mı gelecekte vekil veya Belediye Başkan adayı olacak sorularını gündeme getirdi.

Yalnızca Çarşamba değil ha sakın yanlış anlaşılmasın Samsun' da hangi projeye imza atmış sorun diyerek sitem eden okuyucular ve bazı vatandaşlar sorun diyerek ricada bulundular.

Kamuran Özden'in hakkı olan ve halkın kısa sürede bağrına bastığı, sevdiği ismin bile refüze olmasını sağlayan bu atak kırılma noktalarının başında geliyor.

Bu noktaya kadar sadece diyorum ki "Elçiye zeval olmaz". Sor dediler sorduk. Bizden bu kadar.

 

Harbiden kendisi 3 dönem de Çarşamba ve diğer ilçeler ile Samsun' a hangi yatırım, hizmet çivisini çaktı?. Çıkıp bir delikanlı yazabilir veya konuşabilir mi?.

 

Her neyse başka tespitleri dile getirelim:

AK Parti de temayül yeniden başlıyor. Ama inanın ki Temayül bana göre balon oldu artık. Göreceksiniz yine birilerini şişir babam şişir oylar verilecektir çoğu ilçe belediye ve Büyükşehir belediye başkanlığı için. Diyorum ki Başbakanı eğer teşkilat bu seçim de yanıltırsa çatırtının eni boyunu siz değil kimse hesaplayamaz.

AK Parti de Başbakan Erdoğan'a şunu iyi bilmesi şart:

Temayüller, belli anketörlerin anketleri falan filan hepsi safsata ve belli yerlerden çıkartılan sonuçlarla dolu. Teşkilatların belediye başkanları ile, başkanların teşkilatlarla ve daha nice sıkıntılar diz boyu.

Kendileri çalıp kendileri oynayan o kadar sözde partili var ki: Anketlerini kendileri yapanları mı ararsınız, temayül de ahbap çavuş muhabbeti ile oy verdirilenleri mi ararsınız.En iyisi hem yerel basını, hem yerel halkı dinleyerek (gizli anket ve görüşmelerle) aday belirleyin. Teşkilatta ki belli isimlerin yerine adı sanı hiç duyulmamış isimlere aday belirleme de yer verin kimsenin etkisi altında kalmasın. Çünkü bu seçim herkesin dilinde ki söyleme göre AK Partinin ya tamam ya devam noktası. Eğer halk ile kucaklaşamayan (ne yapmış olursa olsun), çevresi ile uyum sağlayamayan, şaibeleri olan (kim ne derse desin halkın kulağına kar suyu kaçırılmış en küçük dedikodu bile aleyhte kullanılacak malzeme ki AK Partiye çok büyük zarar verir) hepsi gözden geçirilmelidir.

Belli güçlerin toplandığı halkın unutulduğu koalisyon tipi oluşumların adaylarına yer verilirse bir sonra ki dönem de AK Parti için çalışılmayacağının tamamen herkesin kendisine, geleceği için çalışacağı ve bu nedenle de halkın çekimser kaldığı belirtiliyor. Mutlaka bu konular iyi bilinmelidir. Şimdilik uyarı mahiyetinde bunları yazayım sonrasında gerekli açılımlarımızı yaparız.

Elbette ki gerekirse. Ama sanırım çok gerekecek. Çünkü Genel Merkezin etrafına çadır kuran o kadar isim var ki, adamlar eski güçlerini kullanarak eski dostları ile parti merkezin de işi çoktaan kaynatmışlar. Sadece işi imzaya bırakmışlar ki Başbakan Erdoğan bunu görür mü bilemem. Görmediği takdirde bu tehlike AK Parti için en büyük tehlike çanı gibi. O çan ise  parti binası üstünde çalmaya hazır bekliyor.

Bütün bu tespitler göz ardı edilirse hem Mart 2014 hem de  sonra yapılacak 2015 Genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oturup siz o zaman seyr eyleyin gümbürtüyü...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi