Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Başkan Bala, Korsan taşımacılığı bitirecek

Başkan Bala, Korsan taşımacılığı bitirecek

Hadi bu gün birazcık MEM'den uzaklaşalım diyeceğim ama mutlaka bir kıyısından bulaşabilir. Yani dikkat yine aynı noktaya teğet değil damar yapabilir bu konu da...

Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, başkanlığa geldiği günden bu yana enteresan şekilde çalışmalar yapıyor. Fark ettiniz mi bilmem ama mesela Çarşamba Devlet Hastanesi önünde ki dolmuş görüntü kirliliğini sona erdiren ilk imzasını attı.

Dolmuşlar için bekleme alanı yaptıran Bala, şimdi gözünü diğer dolmuşçuların sıkıntılarına, Belediye Otobüsçülerinin Samsun' a gidiş gelişlerine ve yolcu pasolarına yöneltti. Bu noktalarda ki çalışmalarını sürdürürken önümüzde ki günlerde başlayacak olan eğitim sezonu öncesinde gözünü bu defa Servis taşımacılığı ve eski adı ile köylerden ilçeye gelip giden minibüsçülerin yolcu taşımacılığına dikti.

Dün ani bir kararla makamında ziyaret ettiği İlçe Emniyet Müdürü Feyzullah İlker Serdar ile korsan taşımacılığı masaya yatırdı. Başkan Bala, ziyaretinde herkesin ekmeğine saygısı olduğunu ama ilçede hatlar için para veren ve Belediye ile çeşitli yerlere ücret ödeyen Ruhsatlı minibüsçülerin en büyük derdinin korsan taşımacılık yapan dolmuş ve minibüsçülere değindi.  

Bu noktada C plakası olan minibüsçülerin yıllardır ekmeklerini korsan taşımacılarla boğuşarak adeta kazandığını ve bu yıl buna müsaade edilmemesi için İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte hareket ederek bu korsan taşımacılığa göz yummak istemediklerini dile getirdi.

Evet bazı köylerden gelen ve yolcu taşımacılığı yapan bazı minibüsçülerin C plakalı servisçilerin ekmeğini adeta ellerinden aldıklarına değindi.

Bu tip korsan taşımacılığı yapan dolmuş ve minibüsçülerin mutlaka fark edildiği takdirde kanuni yasal prosedürlerin yani en ağır cezaların kesilmesi ve yaptırımların uygulanmasını istediğini belirtti.

Bu asla kimsenin ekmek kapısını kapatmak değil tam aksine devlete vergisini, gerekli yasal ödemelerini yapan servisçilerin haklarını korumaktı. Bu güzel bir uygulama.

Biliyorsunuz Çarşamba eski yani geçmiş yıllarda hemen her alanda ki sıkıntıları ile ülke gündeminin ilk sıralarında yer alıyordu. Fakat geçen yıllar içinde adını da imajını da düzeltmeye başladı. İnsan odaklı her yerde beklenmeyen olaylar olacaktır. Bu kaçınılmazdır. Ama Herkes üzerine düşen görevi tam manası ile yapar başkasının ekmeğine girmezse sorunda olmaz.

Bunun ilk başı eğitimdir ve önümüzde ki günlerde de eğitim alanında ki servisler yollara çıkacak. Bu öğrencileri ruhsatlı servislerin yani C plakalı araçların dışlında kontrolsüz ve belgesiz araçların taşıması hem öğrencilerin hem ailelerin canlarının yanmaması bakımından çok önemlidir.,

MEM in ihalesinde de zaten belli yaş ve araçlarda ki yenilikler dikkate alınıyor. Servisler en sağlam ve denetimden geçirilmiş araçlardan belirlenerek ihaleye sokuluyor. İhalede ahbap çavuş muhabbeti ile gösterilip sonra başka farklı araçlarla servisçilik yaptırılmıyor.

En azından biz öyle biliyoruz. Yaşlı ve bakımsız araçlarla servisçilik yapan servis araçları ve firmaları gereken en ağır cezai müeyyideleri de uygulanarak gereken cezaları ödemek zorunda kalıyorlar. Bu uygulamanın Başkan Bala ve İlçe Emniyeti ile birlikte yürütülecek olması korsan taşımacılığın kaldırılacağı gibi öğrencilerimizin de hayatını kurtaracaktır.

Aynı zamanda köylerinden ilçeye gelen insanlar da hem konforlu hem de sağlam araçlarla gelip giderek hayatlarını bir bakıma garanti altına almış olacaklar. bu vesile ile hem Başkan Bala'ya hem de İlçe Emniyet teşkilatına hassasiyetleri nedeni ile teşekkür ederken,

Diyorum ki göreceksiniz Başkan Bala, Korsan taşımacılığı bitirecek

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi