Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Bakan ve İl MEM uyursa camia ne yapsın ki...

Bakan ve İl MEM uyursa camia ne yapsın ki...

Bu gün 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başlıyor. Milyonlarca öğrenci bu gün çalacak ilk zil ile eğitime merhaba diyecek. Bu eğitim dönemi başlamadan önce yaşanan sancılar ne olacak? Merakla bekliyorum.

Bu güne kadar okullar Okul Müdürlerinin atamaları gündemden inmedi. Başarısız olarak addedilen Müdürlerin çoğu ya işi bıraktılar ya da doğru dürüst eskisi gibi nasıl olsa görevden alındık yerimize gelen baksın başının çaresi moduna girdi. Haksız sayılmazlar.

Yıllarca çalış çabala sonra birileri gelsin SİZ ÇALIŞMIYOR- YATIYORSUNUZ- SİYASİ ARGÜMANLARLA EĞİTİM YAPIYORSUNUZ deyip sizi BAŞARISIZ addederek görevden alsın. Kim bu ithamdan sonra çalışır ki? Kaldı ki madem bu Müdürler görevlerinden alındı!.

Koskoca Samsun İl Milli Eğitim Müdürü uyumaktan başını kaldıramamış ola ki; yeni Müdürlerin atamasını bir türlü tamamlayamadı. Bu gün çalacak ilk ders zili için bu Müdürlerin yerine kimler okulda yetkili olacak?

Yada kusura bakmayın ama İl Milli Eğitim Müdürü hala kendisini ve eğitim camiasını tatil köylerinde tatilde havuz ve denizde yüzüyor sanıyor olsa gerek. Tam tersi olsa idi bu güne kadar Okul Müdürleri belli olurdu. Olmadığına göre  bu iddialar çok doğru olsa gerek.

Koskoca Bakan(!) tepeden aşağıya bakarken - (ki o hala LYS, LGS, SBS, TEOG falan filan muhabbetini bitiremedi. Hala paralel dershaneleri yatay hale getirememişken)- İl Milli Eğitim Müdürü ne yapsın ki?

Eğitim Sendikanın birisinin eline bırakılmış Allaha emanet yürüyor eğitim sistemi. Eğitim- Bir-Sen bu eğitimin vebalini yıl sonunda çok kötü verecek bunu şimdiden söyleyeyim. Sendika eğitimin içine bu kadar girer eğitimi hallaç pamuğu gibi atarsa olacağı başarısızlıktır.

Sonuç olarak;

Bu gün ilk ders zili çaldığında İstiklal Marşı okunurken ( anıtımız kaldırıldı tek o kaldığına göre) bakalım kimi karşılarında görecekler. Eğitimde İlçelerin hali tıpkı 30 Martta yürürlüğe giren Bütünşehir yasası sonrasında ilçe belediyelerini yerle bir eder gibi eğitimi de tüketti.

Kimse bu gelecek eğitimden medet ummasın. Bu gün kısacası buruk bir eğitim dönemine giriyoruz. Yeni Müdürler yok. Eskiler ise haklı olarak banane fikriyatındalar...

Okul Müdür yardımcıları kıvranıyor. Özel Dershaneler yüzünden özel Kolejler piyasaya çıkmaya başladı. Eğitimin kısaca cılkı çıktı. Tıpkı bozuk yumurta gibi kokusu ne zaman bu milleti rahatsız edecek merakla bekliyorum. 

Ha birde servis sorunu var. Servislerin ihalesi yapıldıydı ya!. O servisleri ne edip edip kanuni yasal haklarımızı arayarak sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Bizde ahbap çavuş ilişkisi şükür yok. Olanlar, kanunu kılıf yapıp kıvırtanlar düşünsün. Çünkü eğer bir ihaleyi tepede birleştirip, ihale günü teker teker ihale ediyorsanız kokusu çok pis çıkacaktır.

Hani hiç bir şey eskisi gibi olmayacaktı?!

Maşallah 13 yıldır aynı teraneyi sürdürüyorsunuz. Bakalım altından ne çıkacak. Hayırlısı diyor bu yıl ki eğitim öğretim sezonu öğrencilerimize, velilerimize, milletimize hayırlı olsun.

(MEB için aynı temenniyi yapamıyorum. Çünkü onlar bunu hak etmiyor. Devletin parasını ve makamına çöreklenerek keyfi ve şahsi düşüncelerini egolarını tatmin edenlerin hiç bir şeyi hayırlı olmaz aksine şer olur. İnşallah beklentimizin tersi çıkar diyor.

Kısacası Koskoca camia da Bakan, İl Milli Eğitim Müdürü uyuklamaya ve uyutmaya devam ederken, Sendika okullara gardını alıp yumruğu sağlı sollu savuruyor. Bu duruma Okullarda ki Öğretmenler, yöneticiler, Öğrenciler ve Veliler ne yapsın ki...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi