İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ARTIK FARKLI BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI (7)

ARTIK FARKLI BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI (7)

     Hocanın felsefesini anlatmak için 7 yazı yazdık ve geldik finale  hocanın hayalleri inşallah Göztepe örneğinde başarılı olurda diğer takımlarımıza yol açılır.

    Turgay ALTAY derki ;

“7 kişilik bir ekiple yola çıkacağız ,Bu arada Almanya ve Hollanda’dan 2 Türk antrenör arkadaşımda bana bu yolda eşlik edecekler. Bununla birlikte yenilikçi, başarıya aç, vizyoner ve futbol sevdalısı 4 arkadaşımla birlikte toplam 7 kişi yola çıkacağız.

    Şöyle söyleyeyim oynatmak istediğimiz tarza uygun antrenman ve taktiksel çalışmalar gün gün belirlenmiş ve dizayn edilmiş durumda.

     Oyuncuları yıl içerisinde kendi oyun felsefemize benimsetmek için taktiksel geliştirici antrenman metodolojisi, Bireysel gelişim antrenmanları, en üst seviyede yapılan birçok test uygulamaları, Analiz yöntemleri, sunumlar, oyuncuların psikolojik gelişim desteklemeleri, toparlanma ve dinleme yöntemleri , beslenme vs. uygulamaları profesyonel bir yaklaşımla oyunculara sunacağız. Ve gelişmelerine farkındalık yaratarak destek olacağız.

        Artık takımlar arasındaki fark çok az ve bu farkı ancak detaylarla yaratabilirsiniz

        Anlatmaya aslında şuradan başlamalıyım; Türkiye kendine has ekolü, kendi doğruluları ve gerçekleri olan bir ülke ve bende bu gerçeklerle yüzleşecek bir spor adamı olarak buna uygun kendime ait bir yöntemim olsun istedim.

       Genç, yetenekli ve dinamik birçok cevhere sahibiz. Doğal olarak oyun bunun üstüne kurgulanıyor ve seviliyor.

       Türkiye’de oyunun ana felsefesi coşkulu futbol ve kaos futbolu. Duygusal tepkilerin fazla olduğu, aynı zamanda da fiziksel bir oyun bahsediyoruz.

       O yüzden dediğim gibi yaklaşık 2-3 yıldır üstünde çalıştığım proje Türkiye’nin gerçekleriyle benzeşen fakat daha modern, organize düzenli bir kaos oyunu ben buna SİSTEMLİ, DİNAMİK, ORGANİZE, COMPACT, HIZLI , TUTKULU, OFANSİF KAOS oyunu diyorum.

         Gelişen futbol ekollerinin ana vazgeçilmezi topa sahip olma, direk oyun ve geçiş oyunu kombinasyonu olan bir oyun felsefesi.

          Ayrıca 3. bölgede baskı, agresif oyun ve özellikle topu kazandıktan sonra direk ataklar bu oyunun vazgeçilmezleri olacak.   Dünya futbolunda atılan gollerin (duran toplar hariç) 3 golün 2’si (%65’i) 4 pasın altında atılmıştır. (hızlı ataklar) Çünkü artık oyun, modern futbol daha hızlı.

          Modern oyunda topun oyunda kalma süresi arttı. Ayrıca topa sahip olmak ve bölgesel geçişleri daha kısa zamanda yapmak kaleye daha fazla direkt gitmek anlamına geliyor.

          Ayrıca futbolseverlerin en büyük beklentisi ve açlığı; takımlarını geliştiren, taktiksel ve strateji olarak dönüştüren yeni yüzler görmek ve bunun içinde sahada agresif, heyecanı fazla, dinamik tutkulu organize bir oyun görmek istiyorlar ki, modern futbolda hayat gibi çağa uygun olarak hızlandı.

         Bu konuda kısaca scouting yapılanmasını organize ederek genç gelecek vadeden oyuncuları kulübe kazandırmak önceliğimiz olacak ki yetiştirici ve geliştirici ve önemlisi üreten kulüp kültürü apoletini takarak insanları yaptıklarımızla ikna edebilelim. Sonraki en önemli konu ise eğer üretmek istiyorsak altyapı devrimini akademi çatısı altında toplayarak öncelikle iyi eğitimciler seçip onları eğitmek ve sonrasında ise çocuklarımızı ve gençlerimizi eğiterek onları A takım seviyesinde potansiyel yıldız adayları haline getirmek en önemli misyonumuz olmalı.

          Ayrıca artık oyunda fark yaratan yapay zeka kullanımı (istatistiksel veri analizi), rejenerasyon antrenörü, taç antrenörü, life kinetik antrenörü, bireysel sporcu antrenörü, mentör ve diyetisyenin olduğu bir ortamda bilimsel olarak çalışmak ve çağa uygun yaklaşım sergilemek bir hayal değil, bir ihtiyaç olduğunu anlamalıyız ki ben ve ekibimde bu yolda ilerleyerek değiştirmeye, dönüştürmeye ve geliştirmeye çalışarak bulunduğumuz ortama değer katacağız.

            Bir sonraki yazımız sarktı final sıkıcı olmadan veda edelim sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi