İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ARTIK FARKLI BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI (3)

ARTIK FARKLI BİR ŞEYLER SÖYLEME ZAMANI (3)

 

          Gelelim hocamızın kimliği ve fikirlerine ,artıktaç,faul,ofsaytvb argümanlarla hakemlerle çatışan hoca profilinden bir şey üretmek derdinde olan hocaları dinlemeli ve uygulama imkanı vermeliyiz diye düşünüyorum.

          Yoksa herkes futbolu biliyor ama ortaya konan üründe yıllardır  hiçbir şey yok kısacası.

          Trabzon Şampiyon oldu İnter tokadı yedi,Fenerbahçe Dinamo Kiev tokadı yedi. Ha keza grupta olsalar bile üst tura çıkmaları ham hayal.

          Bu sonuçlar her sene böyle ama insanımız siz ne iş yaparsınız demiyor , yok o derbiydi yok bu derbiydi ,yok şu transfer yapıldı derken seneler akıp gidiyor ortada ciddi bir ürün olmuyoooooor,olmazda bu yaklaşımlaaaaaa.

         Turgay Altay Hoca farklılık oluşturmaya çalışanlardan, Futbolu güne  hapsetmeden uzun soluklu gören ve gizem oluşturmaya değil çalışmaya ve üretmeye çabalayanlardan  inşallah başarılı olur.

           Aykut Kocaman ile 12 yıl çalıştıktan sonra teknik direktörlük pozisyonuna geçen UEFA Pro Lisanslı Turgay Altay 41 yaşında Göztepe takımında fikirlerini tatbik etme imkanı bulur.

            Hoca Henüz 9 yaşında iken Fenerbahçe Futbol Okulu'na adım atmış 10 sene kadar her yaş grubunda yer almış, 9 şampiyonluk yaşamıştır. 1999 ve 2000 sezonunda İstanbulspor A2 takımına transfer olmuş ancak daha öncesinde yaşadığı sakatlığı nüksetmiş ve futbol kariyerine son vermek zorunda kalmış.

            Turgay Hoca kendini şöyle ifadelendirmede ;

           ‘’ Antrenörlük hayatım süresince birçok futbol kulübünü 2008 yılından itibaren ziyaret etme şansım oldu. AZ Alkmaar, Ajax, Feyenord, Barcelona, Manchester United, Liverpool, Bayern Münih, Borussia Dortmund, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen ve Alman milli takımı. Buralarda olan birçok dünya standartı uygulama, teknoloji ve antrenman yöntemini gözlemledik, ekibimizle geliştirdik ve uyguladık. Birçok öncü teknoloji ve ekipmanı Fenerbahçe ve Konyaspor’da kullandık. Birçok Türk firmasının gelişimine ve ar-ge’lerine destek olduk. Danışmanlık yaptık. 2-3 tanesi dünya standartında iş yapar hale geldiler.’’

             Akabinde hoca Türkiye de ki yaraya parmak basmakta, Büyük dediğimiz kulüplerden birinin ismini verememekte Altınordu takımını zikretmekte.

            Türk futbolu adına ne kadar acı değilmi ?

            ‘’Türkiye’de de bu toprakların çocuklarına yatırım yapan tek organizasyon iyi insan, İyi birey, iyi futbolcu , Altınordu. Onları da Seyit Mehmet Özkan başkan olmak üzere canı gönülden kutluyorum. Sadece sporda değil her branş ve her alanda ülkemizi çağdaş muasır medeniyetler seviyesine getireceksek önce çocuklarımızı korumalı ve yatırımı geleceğimize olan çocuklarımıza, gençlerimize yapmalıyız der ‘’Turgay hocamız.

            Bu girizgahlardan sonra asıl sarsıcı cümleleri gelecek hocamızın  onuda sonraki yazılarımıza  bırakalım .

             Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum .

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi