İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

ANADOLU EFSANESİ

ANADOLU EFSANESİ

Yıl 1981 ,Üniversite sınavı sonrasında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Bölümünü kazanarak Çarşambadan ayrılarak Üniversite hayatına başladığımız şirin Anadolu kentine vardık.

Sonrasında Akademinin Anadolu Üniversitesine dönüşümü , Açık Öğretimin tüm ülkeyi kuşatmasının yaşandığı şehir.

Eskişehirspor Üniversiteye gitmeden öncede bildiğimiz bir spor kenti ve Fethi Heper ,İsmail ARCA ,Ender KONCA ismi aklımızda radyodan dinlediğimiz maçlardan yer etmiş.

Dünya küçük derler ya Üniversite hocalarımdan Vergi dersimize girende Fethi Heper ‘di ve çok heyecanlanmıştım derste tanıştığımda.

Futbol sonrası Üniversitede hoca olarak yaşamına devam etmekteydi Fethi hocamız ve fiziğide hep sporculuğundaki gibi harika idi.

Yılmaz Büyükerşen Rektörümüzdü o dönem Şimdi ise uzun yıllardır Eskişehir Belediye Başkanı olarak görev yapmakta.

Eskişehirsporun 1981-1986 yıllarında tüm maçlarını izlemişimdir.

1981-1982 sezonunda Eskişehirspor 1.ligden küme düştü ,1982-1983 sezonunu 2.ligde 2.bitirdi,1983-1984 sezonunda ise Şampiyon olarak tekrar 1.lige döndü.1984-1985 sezonunu 1.ligde 10 sırada ,1985-1986 sezonunu da 10 sırada tamamladı .

2020-2021 sezonu 1.Ligden 2 lige düşüş,2021-2022 sezonu 2.ligden 3lige düşüş,2022-2023 sezonu 3.ligden BAL ligine düşüş.

Vahşi kapitalizm böylesine acımasız.3 sezon ve 3 lig düşüşü belki kulübü kapatarak yeni bir takımla yolaçıkacaklar.

Bizim Üniversite hayatımızda Eskişehirspor macerası böyle başladı ve artık spor takip listemizde özel bir yeri olmaya başladı.

Fethi,İsmail,Ender ile 1970 yıllarında başlayan takip tanışıklığımız 1981-1986 yıllarında Zalad,Burhaneddin,Nasır,Sinan,Zafervb onlarca futbolcuile devam etti.

Eskişehirspor 1.liğ,2 lig ve çok azda olsa 3,lig arasındaki 40 yıllık macerasını 500 trilyonluk bir borç yumağı ile bu sene BAL liginde neticelendirdi.

Türkiye’nin tam odak noktasında, Trenlerin geçiş güzergahı,Ankara,İstanbul ve İzmir’in ulaşım kavşağı, Sanayininöncülerinden bu güzide şehrimizin takımı BAL ligine düştü.

1980 li yıllarda Eti bisküvilerinin kokusunun şehri sardığı ,jetlerimizin kulaklarımızı uğuldadtığı,Arçelik fabrikalarını ilk gördüğümüz, Hamamları ile meşhur, Boza ile tanışıklığımızın yoğunlaştığı, lüle taşını tanıdığımız, Tatar nüfusunun yoğunluğunda arkadaş olduğumuz , Bilardonun duayeni Bora Karatay’ı izlemekten mutlu olduğumuz, Reşadiye camiinde namazlar kıldığımız Es Es Eski Eski Es sloganları ile takımımıza destek verdiğimiz bu harika şehrin takımı Eskişehirspor BAL liginde .

Gerçekten Üzüldüm, Eskişehir ikinci memleketimiz ve takımımız gibi .BAL ligini asla hak etmiyor ve inanılır gibi değil.

Bir Yüksel YILDIRIM gerçeğideEskişehire lazım ve umarım en kısa zamanda gerçekleşir böyle bir gerçek ve sporumuzun bu köklü takımı hak ettiği yere gelir.

Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi